Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

EY odpískala plán na své rozdělení. Projekt Everest dává k ledu

EY opustila plán na oddělení auditorské a poradenské divize
ČTK
 ČTK

Účetní firma EY, dříve známá jako Ernst & Young, odvolala plán na oddělení auditorské a poradenské divize. Proti byla její americká součást. S odkazem na interní zprávu firmy o tom informuje web stanice BBC. EY patří spolu s Deloitte, KPMG a PwC do takzvané velké čtyřky globálních firem zaměřených na účetní poradenství.

Reklama

Pokud by dohoda – interně nazývaná „Projekt Everest“ – prošla, znamenalo by to největší otřes v odvětví účetních služeb za více než dvě desetiletí.

Oznámením EY končí rok trvající boj o vybudování interní podpory pro rozdělení divizí. Plán přišel v době, kdy regulační orgány vyzvaly v odvětví těchto služeb k zásadním reformám kvůli střetu zájmů a špatným pracovním postupům.

EY v interním sdělení podle BBC uvádí, že si je vědoma problémů při oddělování některých částí jejího podnikání. „Také si uvědomujeme, že potřebujeme více času na provedení nezbytných investic, abychom podniky připravili na oddělení,“ uvedla společnost.

Podle listu The Wall Street Journal (WSJ) stál projekt firmu více než 100 milionů dolarů (přes 2,1 miliardy korun). Začátkem tohoto měsíce vyměřil německý úřad pro kontrolu účetnictví APAS firmě EY pokutu půl milionu eur (11,7 milionu korun) za pochybení z doby, kdy podnik prováděl audit nyní již zkrachovalé německé firmě Wirecard.

CEOs, ilustrační foto

Radili propouštět, teď okusí vlastní recept. Z McKinsey nedobrovolně odejdou tisíce lidí

Americká konzultační společnost McKinsey chystá jedno z největších propouštění ve své historii. Odejít by mělo 2000 ze současných 45 tisíc zaměstnanců, napsala v úterý s odkazem na své zdroje agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Soud rozhodl, že jeden z partnerů KPMG pomohl donutit k insolvenci společnost Silentnight, která byla klientem zmíněné poradenské a účetní firmy.

Téměř rekordní pokuta pro KPMG v Británii platí

Britský soud potvrdil kvůli střetu zájmů rekordní pokutu 13 milionů liber (v přepočtu 389,3 milionu korun) účetní společnosti KPMG. Rozhodnutí se týká vleklého případu z roku 2011, kdy KPMG doporučila prodat britského prodejce postelí Silentnight, uvedl britský účetní regulátor FRC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Moskva, mrakodrapy

„Velká čtyřka“ opouští Rusko. Rozloučí se s tisícovkami zaměstnanců

Přečíst článek
Daňová revoluce. Konsolidační balíček přinese největší změny za více než dekádu

Poradkyně: Letošní daňové přiznání má řadu změn. Mnohé jsou výhodné pro ty chudší

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme