Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Téměř rekordní pokuta pro KPMG v Británii platí

Soud rozhodl, že jeden z partnerů KPMG pomohl donutit k insolvenci společnost Silentnight, která byla klientem zmíněné poradenské a účetní firmy.
Håkan Dahlström / Creative Commnos / CC BY 2.0
 ČTK

Britský soud potvrdil kvůli střetu zájmů rekordní pokutu 13 milionů liber (v přepočtu 389,3 milionu korun) účetní společnosti KPMG. Rozhodnutí se týká vleklého případu z roku 2011, kdy KPMG doporučila prodat britského prodejce postelí Silentnight, uvedl britský účetní regulátor FRC.

Reklama

KPMG se proti původnímu srpnovému rozhodnutí odvolala. Úřad FRC uvedl, že jde o nejvyšší pokutu uloženou účetní společnosti v případu, který se netýkal auditu. V oblasti auditu drží prvenství firma Deloitte. Kvůli auditu softwarové společnosti Autonomy Corporation jí FRC loni vyměřil pokutu 15 milionů liber.

Bohemia Energy

Bohemia Energy končí. Neustála extrémní růst cen energií

Firma Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, ukončí činnost a dodávky elektřiny a plynu. Vyplývá to z informací na webu společnosti.

Přečíst článek

Soud rozhodl, že jeden z partnerů KPMG pomohl donutit k insolvenci společnost Silentnight, která byla klientem zmíněné poradenské a účetní firmy. Poté mohla tuto firmu vykoupit ze správy soukromá investiční společnost HIG a zbavit se nákladného penzijního plánu pro 1200 zaměstnanců, poznamenal server listu The Guardian.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme