Reklama

Křetínského EP Energy Trading zvýšila zisk. I díky nákupu Dobré energie

Daniel Křetínský
ČTK
 ČTK

Společnost EP Energy Trading, která pod značkou epet dodává elektřinu a plyn odběratelům v Česku a na Slovensku, loni zvýšila zisk před zdaněním o více než 60 procent na 90,7 milionu z předloňských 32,9 milionu korun. Tržby meziročně stouply o necelé tři miliardy na 14 miliard korun, vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Reklama

Firma v roce 2021 dodala zákazníkům stejně jako o rok dříve 2,7 terawatthodiny (TWh) elektřiny, množství zemního plynu, které odebrali její zákazníci, se zvýšilo ze dvou TWh v roce 2020 na loňských 2,2 TWh.

Miliardář Daniel Křetínský

Křetínský opět nakupoval. Navyšuje svůj podíl ve francouzské maloobchodní síti Fnac Darty

Český miliardář Daniel Křetínský pokračuje v investicích ve francouzském maloobchodu. Vedle Fnac Darty letos koupil spolu s Patrikem Tkáčem také podíl v síti obchodů Casino.

Přečíst článek

„V roce 2021 jsme i přes složitou pandemickou situaci způsobenou virem covid-19 dosáhli plánovaných hodnot dodávek elektrické energie a zemního plynu koncovým zákazníkům,“ uvedli zástupci společnosti. Podle nich se proti roku 2020 počet odběrných míst společnosti zvýšil o 5800 na loňských více než 73 tisíc.

Pod epet se loni začlenila firma Dobrá energie, po spojení tak společnosti zajišťují plyn a elektřinu dohromady pro více než 130 tisíc odběrných míst, uvedla marketingová manažerka EP Energy Trading Lucie Ďuriník.

Šéf ČEZ Daniel Beneš (vlevo) a ministr průmyslu Jozef Síkela (STAN)

Lukáš Kovanda: Stát si příští rok na dividendách ČEZ vezme až 36 miliard

Zisk ČEZ ve druhém čtvrtletí letošního roku zaostal za očekáváním. Podnik ale navýšil odhad letošního celoročního výsledku. Příští rok vyplatí rekordní dividendu. Stát se tak může těšit až na 36 miliard korun.

Přečíst článek

EP Energy Trading působí na trhu od roku 2005. Skupina EP Infrastructure (EPIF), jejíž je součástí, sdružuje firmy EPH zabývající se přepravou, distribucí a skladováním zemního plynu, distribucí elektrické energie a produkcí tepla.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme