Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elon je kouzelník. Tesla vyrobila téměř milion vozů za rok

Elon Musk
Maurizio Pesce / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Automobilka Tesla výrazně předčila očekávání analytiků a dodala v loňském roce rekordní počet vozů. A s otevřením berlínské fabriky pro letošek počítá s dalším nárůstem produkce.

Reklama

Americká automobilka Tesla loni dodala na trh rekordních 936 172 elektromobilů. Jde o nárůst o 87 procent proti předchozímu roku, uvedla automobilka. Odbyt za čtvrté čtvrtletí dosáhl 308 600 vozů, což znamená také rekord za tříměsíční období. Ten předchozí byl ze třetího čtvrtletí a činil 241 300 elektromobilů. Výsledky hospodaření Tesla oznámí později, poprvé v celoročním zisku byla za rok 2020.

Podívejte se, jak vypadal autosalon Tesly v roce 2010

Tesla kombinuje odbytová čísla za své dražší elektromobily Model S a X a levnější Model 3 a Y. Firma ve svých zprávách neuvádí samostatně prodej a výrobu aut za jednotlivé regiony. Analytici na Wall Street podle společnosti FactSet odhadovali, že odbyt Tesly za čtvrté čtvrtletí dosáhne zhruba 267 tisíc elektromobilů.

Elon Musk

Osobností roku časopisu Time je vizionář bez domova, Elon Musk

Nenarodili jste se do saúdské královské rodiny, a přesto se chcete stát dolarovým miliardářem? Máte ještě několik možností, jak toho docílit, píše server magazínu Time, který za osobnost roku 2021 označil podnikatele a vizionáře Elona Muska.

Přečíst článek

Zakladatelem automobilky Tesla je podnikatel Elon Musk, který se angažuje i v dalších oborech, zejména v dobývání vesmíru. Podle aktuálního žebříčku miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, je Musk s odhadovaným majetkem 270 miliard dolarů (5,9 bilionu korun) nejbohatším člověkem světa. Na druhém místě je zakladatel společnosti Amazon Jeff Bezos (192 miliard dolarů), třetí je ředitel francouzské společnosti LVMH specializované na prodej luxusních doplňků Bernard Arnault (178 miliard dolarů).

Model Roadster v roce 2010, showroom Tesly v kalifornské Newport Beach,

Retro: Jak vypadala Tesla, když ji skoro nikdo neznal

Kalifornská Tesla je nejdražší automobilkou světa a stala se ikonou. Přitom v roce 2010 sjel z její výrobní linky teprve tisící kousek sportovního modelu Roadster a měla jen pár showroomů v Kalifornii.

Přečíst článek

Za dogecoiny prý bude možné kupovat doplňky k Tesle, prohlásil její šéf Elon Musk.

Doplňky k Tesle budou za dogecoiny, tvrdí Musk. Možná jen jeho další hrátky

Vizionář, nejbohatší muž planety a milovník kryptoměn se psem ve znaku Elon Musk opět využil Twitter k obvyklým marketingovým účelům. Na síti oznámil, že za doplňky k elektromobilům Tesla bude možné platit právě dogecoiny a dalšími „psími“ virtuálními měnami. Hodnota dogecoinu poté okamžitě stoupla o 33 procent a v podvečer se prodávala za něco přes 18 centů. Otázkou je, zda je vzkaz jeho 66 milionům sledujících míněn vážně.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme