Reklama

Unikátní elektrické nakladače z Velké Dobré slaví úspěch v Las Vegas

Unikátní nakladač MiniZ na americkém veletrhu
Firstgreen Industries - použito se svolením
Stanislav Šulc
sta

Největší stavební veletrh na území Severní Ameriky CONEXPO-CON/AGG 2023 právě skončil v americkém Las Vegas. A výjimečně se tu představily také produkty vyrobené v Česku. Ve fabrice ve Velké Dobré se totiž vyrábějí první plně elektrické smykem řízené nakladače na světě Elise 900 a MiniZ.

Reklama

Nestává se často, aby Američané zvyklí na technologické novinky vlastní provenience či konkurentů z Asie dostali novinku z Česka. Konkrétně z Velké Dobré. Tady přitom vznikají unikátní nakladače společnosti Firstgreen Industries, která je nyní představila na stavebním veletrhu CONEXPO-CON/AGG 2023 v americkém Las Vegas.

Americkou premiéru si to odbyly nakladače Elise 900 a MiniZ, což jsou první plně elektrické smykem řízené nakladače na světě.

„Jsme přesvědčení, že elektrické smykem řízené nakladače jsou budoucností tohoto odvětví a jsme rádi, že můžeme stát v čele. I proto se rádi přímo v Las Vegas setkáme s odborníky z oblasti stavebnictví a terénních úprav a naše stroje jim předvedeme,“ uvedl před odjezdem do USA Marcus Suess, provozní ředitel společnosti Firstgreen Industries.

Největší švýcarská banka UBS

Lukáš Kovanda: Je třeba se v Česku bát o úspory? Švýcaři jednají o nouzovém spojení dvou tamních největších bank

V Americe padají banky. Ve Švýcarsku se otřásá jedna ze světově nejdůležitějších bank tak moc, že ji záchrannou půjčkou v přepočtu až za 1200 miliard korun musí na nohy stavět tamní centrální banka. Ale ani to asi nestačí. O tomto víkendu proto budou v režii i této centrální banky probíhat jednání o možné nouzovém převzetí Credit Suisse jejím arcirivalem, UBS. Spojily by se tak dvě suverénně největší švýcarské banky a dvě z devíti nejdůležitějších bank světa. Euroatlantické bankovnictví se po čase třese věru pořádně. Co se to děje? A hrozí něco podobného i v Česku? Je třeba se bát o úspory?

Přečíst článek

Premiéra v Budějovicích

Americká premiéra se odehrává na prestižní akci, kterou každoročně navštíví více než 600 tisíc lidí, zejména odborníků ze stavebnictví.

Již loni v říjnu se přitom dvojice nakladačů s velkým úspěchem představila například na mnichovské výstavě bauma 2022, která je největší přehlídkou svého druhu na světě. A na konci letních prázdnin byly nakladače Elise 900 a MiniZ k vidění v české premiéře na českobudějovické Zemi živitelce.

Ondřej Fryc v pořadu Jiný peníze
video

Ondřej Fryc: Většina lidí na investice do start-upů prostě nemá

Investování do start-upů je obrovsky riziková věc, většinou se to nepovede, start-up to nevydělá zpátky, říká v pořadu Jiný peníze Ondřej Fryc, zakladatel venture kapitálové společnost Reflex Capital.

Přečíst článek

video

Silke Horáková: Impaktové investování už je v kursu, děláme větší fond

Venture kapitálový fond Tilia investorky Silke Horákové a partnerů bude mít brzy mladšího bratra, Tilia 2. Bude v něm více peněz.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme