Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Do insolvence míří módní obchody Timeout a Lee Cooper. Jejich provozovatel dluží stamiliony

Lee Cooper a Timeout
se svolením TIMEOUT & LEE COOPER
 nst
nst

Společnost Great United Trading, která v Česku prodává značky Timeout, Lee Cooper, KVL a Only, míří do insolvence. Majitelé ji podle informací z insolvenčního rejstříku chtějí reorganizovat. Firma neustála dopady pandemie a bankám a obchodním centrům dluží přes 600 milionů korun. Zprávu jako první přinesl týdeník Hrot.

Reklama

Majitelé Great United Trading loni využili zákonné moratorium, jejich problémy se ale vyřešit nepodařilo. Firma, kterou vlastní rumunská společnost Montecristo Retail, ve čtvrtek obeslala obchodní centra a uvedla, že míří do insolvence, uvedl Hrot. Ve stejný den na sebe podala návrh na insolvenci s žádostí o povolení reorganizace. 

„V důsledku mimořádných opatřeních přijatých v rámci boje proti pandemii covidu-19 došlo k výraznému poklesu tržeb. Důvodem bylo zejména uzavření obchodních center a po jejich znovuotevření razantní pokles jejich návštěvnosti. Tím se firma dostala do mimořádných finančních problémů. Dlužník se snažil svou nepříznivou ekonomickou situaci aktivně řešit, a to zejména cestou jednání s věřiteli a také prostřednictvím mimořádného moratoria (…), avšak s ohledem na stále trvající pandemii a s tím spojené nízké tržby dlužník nemohl dosáhnout stabilizace své ekonomické situace,“ stojí ve vyjádření firmy zaslaném soudu.

Celková výše závazků dlužníka k tomuto týdnu byla 648 milionů korun u 85 věřitelů. Jde především o kombinaci bankovních úvěrů u Raiffeisenbank a UniCredit, a zejména nezaplacených nájmů v obchodních centrech. Třeba pražskému Palladiu firma podle svých slov dluží 53 tisíc eur, tedy asi 1,3 milionu korun.

Obchod Kara, ilustrační foto

Kara má hodnotu 80 milionů, potvrdili věřitelé

Věřitelé kožešnické obchodní společnosti Kara Trutnov, která je od února v insolvenčním řízení, na jednání u Krajského soudu v Hradci Králové schválili ocenění podniku podle znaleckého posudku na 80,5 milionu korun.

Přečíst článek

Prodej oblečení z druhé ruky. Ilustrační foto.

Luxusní móda z druhé ruky je hit. Americký sekáč si jde pro miliardu na burzu

Zájem o oblečení z druhé ruky stoupl navzdory pandemii. Newyorská Rent the Runway nabízející oblečení luxusních značek vstupuje příští týden na burzu, kde si v rámci IPO jde pro 1,3 miliardy dolarů.

Přečíst článek

Virgil Abloh

Zemřel Virgil Abloh. Muž, který vytvořil módu 21. století

Svět módy přišel o jednu z největších ikon současnosti. V pouhých 41 letech podlehl rakovině Virgil Abloh, muž, který proměnil Louise Vuittona. Bernard Arnault, šéf módního impéria, nad skonem šéfdesignéra značky vyjádřil lítost. „Jsem v šoku z této hrozné zprávy,” citovala Arnaulta agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme