Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Direct pojišťovnu opět zcela ovládl její šéf Pavel Řehák

Direct pojišťovna
JiriMatejicek / Creative Commons / CC BY-SA 3.0

Direct pojišťovna je opět plně v rukou skupiny VIGO Pavla Řeháka. Padesátiprocentní podíl odkoupila od investiční skupiny Odyssey 44 Martina Kúšika.

Reklama

Rozhodnutí bylo v souladu se záměry obou partnerů. „Tři roky společné cesty a spolupráce na rozvoji pojišťovny posunuly Direct o generaci dál a nyní tak můžeme plánovat a realizovat další zásadní kroky rozvoje pojišťovny,” popsal předseda představenstva Direct pojišťovny Řehák.

VIGO Investments a Odyssey 44 uzavřely dohodu o strategickém partnerství a dlouhodobém rozvoji Direct pojišťovny v únoru 2018, kdy vzniklo rovnocenné partnerství na základě společných hodnot a vize. Odyssey 44 je rodinná firma, kterou vede dřívější spolumajitel Penty Kúšik. Investičnímu podnikání se věnuje více než 20 let.

Pavel Řehák, spolumajitel pojišťovny Direct

Řehák z Directu staví miliardovou síť autoservisů

Pojišťovna Direct, což je první česká online pojišťovna, buduje síť autoopraven a autoslužeb. Cílově by měla mít miliardový obrat, jak serveru newstream.cz potvrdil majitel Directu Pavel Řehák. „Chceme se dostat na pět, šest miliard korun v obratu, což je cesta na dva, tři roky,” dodal. 

Přečíst článek

Direct je na trhu od roku 2015, kdy pojišťovnu Triglav koupil Řehákův investiční fond VIGO Investments. Aktuálně má asi 400 tisíc zákazníků v oblasti povinného ručení. Loni dosáhla objemu 2,2 miliardy předepsaného pojistného. V letošním prvním pololetí vybral Direct podle údajů České asociace pojišťoven na pojistném už 1,3 miliardy korun, což znamenalo tržní podíl 1,7 procenta. Direct patří do skupiny Vigo Investments, stejně jako Fidoo, které působí v B2B byznysu a nabízí řešení pro firemní vyúčtování.

Miroslav Singer, český ekonom, Generali CEE Holding

Exguvernér Singer: České rodiny oproti anglosaským inflace poškozuje víc

My jsme součástí skupiny zemí, kde rodiny mají významná finanční aktiva v bankách. Tudíž je inflace poškozuje víc. Zatímco v anglosaském světě má rodina především na krku úvěry, proto jim současná situace pomáhá. Nemohou se krizí prošetřit, potřebují neztratit práci a vydělávat. Jinak tu hypotéku nesplatí, vysvětluje v rozhovoru pro newstream.cz hlavní ekonom skupiny Generali CEE Holding a bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer, proč je ve střední Evropě vyšší averze k inflaci.

Přečíst článek

ESG

Hledá se ESG rating. Který systém hodnocení převládne?

Udržitelné projekty mají mít zelenou a měly by být podporovány, shodují se banky i další investoři. Zatím však stále není úplně jasné, co přesně ty udržitelné projekty jsou a obecně uznávaná kritéria se teprve hledají.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Pavel Řehák
video

Pády jsou součástí cesty k úspěchu, hoďte je za hlavu a jděte dál, říká zakladatel pojišťovny Direct Řehák

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme