Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Řehák z Directu staví miliardovou síť autoservisů

Pavel Řehák, spolumajitel pojišťovny Direct
pojišťovna Direct
Tereza Zavadilová

Pojišťovna Direct, což je první česká online pojišťovna, buduje síť autoopraven a autoslužeb. Cílově by měla mít miliardový obrat, jak serveru newstream.cz potvrdil majitel Directu Pavel Řehák. „Chceme se dostat na pět, šest miliard korun v obratu, což je cesta na dva, tři roky,” dodal. 

Reklama
Pavel Řehák, spolumajitel pojišťovny Direct Tereza Zavadilová

Projekt spustila pojišťovna letos na jaře a zatím má velmi dobré ohlasy. „Už jen to, že jsme se klientů, kteří měli bouračku v Praze, ptali, zda vůz chtějí nechat opravit u nás, mělo velký efekt,” říká šéf tuzemské pojišťovny. Projekt Direct Auto vede Petr Lehký, který dříve působil jako šéf TUkas Group a úvod své pracovní cesty trávil ve Škoda Auto. První firmou, kterou Direct koupil, je Autotrio Praha v Modřanech. „Poskládali jsme tým kombinací lidí z autobyznysu a lidí z jiných sektorů, abychom kombinovali pohledy, a zatím to vypadá velmi dobře,” poznamenal Řehák.

Smyslem projektu podle Řeháka není cenový dumping. „Určitě není smyslem mít cenovou válku. Stejně jako v jiných odvětvích nám jde o zlepšení klientského zážitku, řešíme dopravu auta, bouračky, mobilitu obecně - a pak jde o poměr mezi cenou a výkonem, nikoli o nejlevnější řešení se špatnou kvalitou,” vysvětlil Řehák. 

Direct má aktuálně asi 400 tisíc zákazníků v oblasti povinného ručení. Loni dosáhla objemu 2,2 miliardy předepsaného pojistného. Pojišťovna Direct patří do skupiny Vigo Investments, stejně jako Fidoo, které působí v B2B byznysu a nabízí řešení pro firemní vyúčtování.

Foto: Direct pojišťovna

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bývalý majitel řetězce Pepco má hroší kůži. Otevřel si důl s diamanty

Bývalý majitel řetězce Pepco má hroší kůži. Vrací se s diamanty

Přečíst článek
Miliardář Jeff Bezos s partnerkou Lauren Sánchez.

Stárnutí je humanitární katastrofa, řekli hoši ze Silicon Valley a začali hledat lék proti smrti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme