Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Minimalistický dům se uchází o architektonickou cenu

Tento projekt se uchází o Českou cenu za architekturu.
Česká cena za architekturu/Filip Šlapal
Petra Jansová
pej

Projekt rodinného domu v Habartově na Karlovarsku pražského architektonického ateliéru JRA zaujal nejenom prestižní zahraniční server Archdaily, odborná porota České ceny za architekturu ho také vybrala do užšího kola letošního ročníku soutěže.

Reklama

Projekt rodinné domu Magdaleny Rochové a Radka Jarouška do kontextu krajiny citlivě vstupuje. Na pozemku zůstaly všechny stromy, které architekti zakomponovali do prostoru zahrady.
„Chtěli jsme, aby dům vplouval do krajiny, aby se architektura rozmělnila z města do přírody se stromy a rybníkem,“ píše se v autorské zprávě.

Projekt se uchází o Českou cenu za architekturu.

„Krajina Sokolovska nás překvapila svou krásnou, o které jsme neměli zdání. O to víc bylo pro nás zajímavé navrhnout dům do této oblasti,“ popisují architekti. 

Jednopodlažní objekt je částečně zapuštěn do svahu. Přičemž do ulice je spíše uzavřený, směrem do zahrady se naopak otevírá velkými prosklenným plochami.

>>>>>>Více o architektuře můžete sledovat zde<<<<<<

Robert Šlachta, Přísaha

Překročit volební práh, to je oč tu běží

Jak bude vypadat příští vláda, mohou rozhodnout menší strany, které se derou do sněmovny.  Pro dominantní ANO platí, že případného koaličního partnera bude muset hledat právě mezi nimi. Pokud se nespokojí s Okamurovou SPD.

Přečíst článek

Kapsle SpaceX se spustila do oceánu těsně před západem slunce.
video

Vesmírné turistice o krok blíž. Civilní posádka Crew Dragon je zpět na zemi

V Atlantském oceánu u pobřeží amerického státu Florida přistála po letu na oběžné dráze kolem Země čtyřčlenná civilní posádka lodi Crew Dragon společnosti SpaceX podnikatele Elona Muska.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Jeden z projektů Davida Krause

Průhledná školka i továrna z betonu: To jsou díla nejlepších českých architektů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme