Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Češi získali miliardovou zakázku na Slovensku. Zvýší bezpečnost na tamní železnici

Češi získali miliardovou zakázku na Slovensku. Zvýší bezpečnost na tamní železnici
ČTK
 ČTK

Konsorcium tří českých firem pod vedením pražské společnosti Kontron Transportation získalo na Slovensku zakázku v hodnotě téměř 39,39 milionu eur (939 milionů korun) na vybudování digitální rádiové komunikační sítě GSM-R na 329 kilometrů dlouhém úseku železniční tratě ze severu země po slovensko-ukrajinskou hranici. Ve středu strany podepsaly smlouvu o zakázce, uvedla mluvčí správce slovenské železniční infrastruktury ŽSR Ria Feik Achbergerová. Dalšími členy konsorcia jsou společnosti AŽD Praha a Elektrizace železnic Praha.

Reklama

Podle slovenského ministra dopravy Andreje Doležala nový systém zvýší bezpečnost na železnici a omezí riziko kolizí vlaků. Státem kontrolovaná firma ŽSR získala na investici příspěvek z evropského Nástroje pro propojení Evropy (CEF).

Zakázka na vybudování GSM-R na úseku Varín-Košice-Čierna nad Tisou zahrnuje hlavně výstavbu anténních stožárů a související infrastruktury, jakož i elektronické zabezpečovací signalizace. Dílo je rozděleno do dvou úseků a práce by měly být dokončeny do 600 dnů od předání staveniště.

Projekt je pokračováním už vybudované mobilní rádiové sítě na trati od Bratislavy přes Žilinu po hranici s Českem u Čadce.

DAKO-CZ chce v Indii využít boomu na železnici

Výrobce brzdových systémů a komponentů pro kolejová vozidla DAKO-CZ rozvíjí své aktivity na indickém trhu. Velký potenciál pro růst byznysu české společnosti vidí v indické železnici. Firma vyslala do Indie svoji obchodní manažerku v rámci podnikatelské mise pořádané Svazem průmyslu a dopravy ČR, která se vrátila se slibnými kontakty.

Přečíst článek

Strnadova CSG koupila čtvrtinu francouzského výrobce bezemisních a samořiditelných vozidel Gaussin

Strnadova CSG sází na bezemisní dopravu. Koupila pětinu francouzského Gaussinu

Průmyslový holding Czechoslovak Group (CSG) se stal největším akcionářem francouzské firmy Gaussin, která vyrábí bezemisní a samořiditelná vozidla pro dopravu zboží v logistických areálech, přístavech či na letištích. Holding vlastněný podnikatelem Michalem Strnadem informoval, že získal více než pětinový podíl s právem na zastoupení v představenstvu Gaussinu. Cenu transakce ale neuvedl.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Slováci volí nového prezidenta

Přetrvá mafiánský stát? Vítězství Pellegriniho by zaručilo beztrestnost pro Fica, píší Poláci

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme