Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čedok cílí na půl milionu klientů v příštím roce. Hitem jsou zájezdy pro samotáře

Čedok cílí na půl milionu klientů v příštím roce. Hitem jsou zájezdy pro samotáře
iStock
Stanislav Šulc
sta

Nejstarší tuzemská cestovka chce v příštím roce posílit cestování z regionálních letišť. Při součtu českých a slovenských možností nabídne odlety celkem z devíti letišť z celého území bývalého Československa. „Zjišťujeme, že spousta mýtů neplatí. Například 88 procent klientů z Moravskoslezského kraje si kupuje zájezdy ve čtyř- a pětihvězdách. To je dokonce o šest procentních bodů víc než v Praze,“ uvedl generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Reklama

Češi si dovolenou u moře rozhodně nechtějí nechat vzít. Letní sezona 2023 byla pro tuzemskou nejstarší cestovku Čedok nejúspěšnější v historii. Podle jejího CEO Stanislava Zemana Čedok v letošní hlavní sezoně poskytl služby do plážových destinací pro 400 tisíc klientů, což je nejvíc v historii. A v příštím roce chce Čedok dál růst a plánuje za celý rok 2024 pokořit hranici půl milionu klientů.

„Přicházíme na český i slovenský trh s expanzí, kterou Čedok ještě v historii nezažil. Příští léto nabídneme charterové lety už celkem z devíti letišť a navyšujeme kapacitu zájezdů na dvojnásobek oproti letošnímu roku. Plánujeme létat ze všech vzdušných přístavů v České republice, ale také představíme širší nabídku i na Slovensku, jak v Bratislavě, tak nově v Košicích nebo Popradu,“ představuje novinky Zeman. 

Resort Terezy Maxové v Turecku. Podívejte se, v jakém luxusu můžete trávit dovolenou:

Čedok podle něj začne v roce 2024 létat do sedmi nových destinací. Odstartují v další letní sezoně přímé lety z Prahy na řecký ostrov Lesbos, na Azorské ostrovy nebo do egyptského letoviska Ain Sokhna, které se vrací do plánů nejstarší cestovní kanceláře. Charterové lety na Sicílii plánuje nejen do Palerma, ale také nově do Katánie. Novinkou z Prahy, Brna i Bratislavy bude Severní Kypr. Letadla budou přistávat v řecké části ostrova a klienti budou vybírat z hotelů v turecké části, potřebovat tak budou cestovní pas. 

Hitem jsou zájezdy pro singles

Podle údajů cestovky její služby využívá čím dál širší skupina klientů. Průměrný věk klesl na 40 let, u poznávacích zájezdů to je zhruba o deset let více. Zejména v poslední době se velkým hitem staly zájezdy pro jednotlivé klienty, neboli singles.

„Současná doba a zaměření na výkon vede čím dál více lidí k potřebě zajet si někam odpočinout bez rodiny i přátel. Náš úkol je vysvětlovat hoteliérům, že tito lidé potřebují specifické služby,“ dodal produktový ředitel Čedoku Miroslav Kubáč. Podle něj zejména v tradičních destinacích je složité vysvětlovat, že je nutné těmto klientům nabízet levnější pokoje a ne klasické dvoulůžáky. „Ale tato nabídka opravdu čím dál více roste a poroste. Zejména v takzvaných adult only hotelech,“ vysvětluje Kubáč.

Čedok létá i na africký Madagaskar:

Nosy Be - Přírodní rezervace Lokobe

REPORTÁŽ: Nejlepší „zašívárna“ světa? Madagaskar uchvátí baobaby i mlsnými lemury

Další díl reportáže z Madagaskaru, kam se dostanete z Prahy za 10 hodin letadlem s Čedokem, vás zavede do pralesa za lemury, k posvátným stromům i do místa, kde se destilují základní ingredience těch nejslavnějších parfémů světa. Dozvíte se, proč jezdil na ostrov slavný spisovatel Gerald Durrell, kde je schovaný báječný hotýlek a jak se nakupuje vanilka. 

Přečíst článek

Last minute nefunguje

Podle letošních statistik se klienti vrátili k výběru zájezdů v předstihu. Kvůli vysoké poptávce byla navíc nabídka takzvaných last minute zájezdů výrazně omezená. 

„First minute prodeje lákají zejména rodiny s dětmi, dlouhodobé zákazníky, ale i turisty, kteří chtějí mít jistotu svého oblíbeného hotelu nebo termínu. První objednávky na letní sezonu 2024 jsme už na pobočkách i na webu potvrdili,“ uzavírá ředitelka prodeje a marketingu Čedoku Edita Rendlová.

Návrat čínských turistů do Česka bude trvat nejméně tři roky

Návrat čínských turistů do Česka bude trvat roky. Za úpadkem stojí i dobré vztahy s Tchaj-wanem

Návrat čínských turistů do České republiky bude v souvislosti se zrušením zákazu skupinových zájezdů, který Čína ve čtvrtek oznámila pro dalších 78 zemí, trvat nejméně tři roky. Číňané se budou znovu učit cestovat do vzdálenějších destinací, uvedla mluvčí státní agentury CzechTourism Štěpánka Filipová. Kvůli dobrým vztahům s Tchaj-wanem podle ní Česko na zrušení zákazu čekalo dlouho. Dodala, že CzechTourism bude s Letištěm Václava Havla pracovat na tom, aby mezi Českem a Činou znovu létala alespoň jedná přímá linka.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme