Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Britskou Meggitt koupí Američané

Meggitt mění majitele
MilborneOne / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
 ČTK

Americká průmyslová společnost Parker-Hannifin koupí z 6,3 miliardy liber (188,1 miliardy korun) britskou zbrojní a leteckou firmu Meggitt.

Reklama

Akvizice umožní americké firmě získat větší podíl na britském trhu a zlepší její konkurenceschopnost na leteckém trhu v době, kdy se toto odvětví začíná zotavovat z krize způsobené pandemií nemoci covid-19. 

Akcionáři Meggitt za jednu akcii dostanou osm liber, což ve srovnání s páteční závěrečnou cenou akcií představuje prémii 70,5 procenta. Média o převzetí spekulovala už několik měsíců - oznámení o dohodnuté transakci přichází v době, kdy se letecký průmysl začíná pomalu zotavovat z prudkého propadu způsobeného pandemií. Ta loni zastavila cestování a způsobila propad poptávky po letadlech. Výrobci letadel Airbus a Boeing už ale začínají zvyšovat výrobu.

United Airlines

United Airlines posílí flotilu o stovky letadel. Utratí 30 miliard dolarů

Americká letecká společnost United Airlines oznámila svou dosud největší objednávku. Chce růst na domácím trhu, a koupí proto 270 letadel Boeing a Airbus, jejichž katalogová cena přesahuje 30 miliard dolarů.

Přečíst článek

Společnost Parker-Hannifin byla založena v roce 1917 a má významný podíl na britském trhu. Firma dodala, že hodlá i nadále plnit své smluvní závazky za zboží a služby dodávané britské vládě. Zajistí také, aby ve správní radě Meggitt zůstala nadále většina Britů a sídlo firmy ponechá v Británii. Hodlá zachovat i počet zaměstnanců ve výzkumu a vývoji, produktovém inženýrství a přímé výrobě, zvýší přitom počet učňovských míst nejméně o deset procent.

Meggitt má ve 14 zemích více než 9000 zaměstnanců. Má tři hlavní divize, zaměřené na letecký a kosmický průmysl, na obranu a na energetiku. Dnes také firma oznámila, že zisk za pololetí jí klesl o 25 procent na 116, milionu liber. Dodala však, že zažila povzbudivé známky zlepšení situace na trhu s civilním letectvím.

Dohoda je podle médií dalším příkladem zájmu amerických firem o britské zbrojní společnosti. Minulý měsíc americká zbrojovka Cobham nabídla 2,6 miliardy liber za převzetí britského konkurenta Ultra Electronics.

Letiště Praha

Letiště Praha sčítá covidové ztráty, cestujících bylo o 80 procent méně

Skupina Letiště Praha se loni propadla do provozní ztráty 687 milionů korun. Předloni, tedy před nástupem koronavirové pandemie, vykázala provozní zisk 4,7 miliardy korun.

Přečíst článek

Jack Dorsey, šéf Twitteru

Šéf Twitteru Dorsey za miliardy koupil australský Afterpay

Americká technologická společnost Square, kterou vlastní šéf Twitteru Jack Dorsey, koupí za 29 miliard dolarů (623 miliard korun) australskou firmu Afterpay, která nabízí odložení platby za nákupy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme