Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

United Airlines posílí flotilu o stovky letadel. Utratí 30 miliard dolarů

United Airlines
 ČTK

Americká letecká společnost United Airlines oznámila svou dosud největší objednávku. Chce růst na domácím trhu, a koupí proto 270 letadel Boeing a Airbus, jejichž katalogová cena přesahuje 30 miliard dolarů.

Reklama

Konečná cena zakázky obvykle bývá výrazně nižší. Výrobci při větších objednávkách poskytují značné slevy. Letecká společnost uvedla, že díky objednávce vznikne v následujících letech 25 tisíc pracovních míst. Nyní mají United 68 tisíc zaměstnanců.

Objednávka United sestává z 200 strojů Boeing 737 MAX a 70 letadel Airbus A321neo. Ty v letech 2022 až 2026 nahradí starší menší stroje používané na hlavních linkách a nejméně 200 malých letadel regionálních linek, uvedla letecká společnost.

Letecká společnost upřesnila, že objednala 50 letadel MAX 8 a 150 větších MAX 10 a 70 Airbusů A321neo, které jsou z trojice strojů největší, mívají 220 sedadel. Airbusy aerolinky využijí na letištích ve městech San Francisco, Newark a New Jersey, kde kvůli omezené kapacitě ranvejí nemůže United přidat další lety.

Pavel Řehák, spolumajitel pojišťovny Direct

Řehák z Directu staví miliardovou síť autoservisů

Pojišťovna Direct, což je první česká online pojišťovna, buduje síť autoopraven a autoslužeb. Cílově by měla mít miliardový obrat, jak serveru newstream.cz potvrdil majitel Directu Pavel Řehák. „Chceme se dostat na pět, šest miliard korun v obratu, což je cesta na dva, tři roky,” dodal. 

Přečíst článek

Třetí největší americká letecká společnost z hlediska tržeb zvýší počet sedadel na vnitrostátních linkách o téměř 30 procent a lépe obslouží zmíněné letecké uzly. United je zároveň první mezi americkými společnostmi podle počtu pasažérů.

Z amerických leteckých společností zasáhl United dopad pandemie covidu-19 na mezinárodní leteckou dopravu nejvýrazněji. Mezinárodní letecká doprava též oživuje pomaleji než ta vnitrostátní. Změna flotily „naší společnosti umožní přidat se rychleji k oživení leteckého cestování”, konstatoval šéf společnosti Scott Kirby.

Letecké cestování ve Spojených státech pomalu oživuje od dubna 2020. Tehdy se v zemi přepravilo méně než 100 tisíc lidí denně a letecká doprava byla na objemu 50. let minulého století. Úřad pro bezpečnost v dopravě uvedl, že v neděli odbavil 2,2 milionu cestujících za den, což je sice nejvíce za 15 měsíců, ale stále o 18 procent méně než červnu 2019, tedy před pandemií.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme