Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bez elektřiny. Silný vítr odpojil tisíce domácností

O víkendu  může napadnout až 30 centimetrů sněhu
Profimedia
 ČTK

Kvůli větru a sněžení eviduje společnost E.GD 8100 odběrných míst bez elektřinyKvůli silnému větru a sněžení zůstává bez elektřiny 8100 odběrných míst klientů společnosti E.GD. Nejvíce jich je na jihu Čech, kde se jedná o 4300 odběratelů bez proudu. Vyplývá to z aktuální informace distribuční společnosti. Ráno bylo bez elektřin 41 tisíc odběrných míst.

Reklama

„Na jihu Čech evidujeme 18 poruch na vedení vysokého napětí. Nejvíce odběratelů bez elektřiny zůstává na Písecku a Českobudějovicku,“ uvedl mluvčí distribuční společnosti Lubomír Budný. Na jižní Moravě je bez elektřiny 2100 míst a na Vysočině 1800.

„Důvodem poruch jsou nejčastěji pády větví a stromů, které nevydržely nápor větru, do vedení. Poruchy během dopoledne tolik nepřibývají a počet odběratelů bez dodávek se nám tak daří snižovat. Intenzivně pracujeme na opravách, poruchy vymezujeme a děláme vše pro to, abychom jejich dopady co nejvíce snížili a dodávku energií obnovili co nejdříve,“dodal Bludný.

Podle předpovědi meteorologů bude dnes zataženo a občas sněžit. V severovýchodní části republiky může na některých místech napadnout až 30 centimetrů sněhu.

Regulovaná složka ceny elektřiny pro domácnosti stoupne méně, než jak zněl původní návrh

Lukáš Kovanda: ERÚ ustoupil politickému tlaku, elektřina domácnostem přesto zdraží

Energetický regulační úřad zvýší regulovanou složku cen elektřiny pro domácnosti nakonec o něco méně, než původně navrhoval. A to o 65,7 procenta, namísto navrhovaných 71 procent. Uvedl to předseda úřadu Stanislav Trávníček.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

První energetický test je tady. Ze severu míří do Evropy arktický mráz

První energetický test je tady. Ze severu míří do Evropy včetně Česka arktický mráz

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme