Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: V USA je až mínus čtyřicet. Bez elektřiny jsou statisíce lidí

Americkým Středozápadem v noci na sobotu postupovala sněhová bouře, až do neděle se budou muset obyvatelé některých států potýkat s extrémně nízkými teplotami sahajícími až k minus 40 stupňům Celsia
ČTK
 ČTK

Americkým Středozápadem v noci na sobotu postupovala sněhová bouře, která připravila o přístup k elektřině statisíce lidí a přiměla aerolinky zrušit tisíce letů.

Reklama

V zasažené oblasti podle monitorovacího serveru PowerOutage připravila bouře nejméně 368 tisíc odběratelů o elektřinu. Přiměla také aerolinky napříč celými Spojenými státy zrušit až 7600 letů, informovala agentura AP. Severní státy Montana, Severní Dakota i části Wyomingu se až do neděle budou místo sněhu potýkat s extrémně nízkými teplotami sahajícími až k minus 40 stupňům Celsia, píše list The New York Times (NYT).

FOTOGALERIE: Část Spojených států se potýká s extrémními mrazy

Americká Národní meteorologická služba (NWS) varovala v oblasti západně od Velkých jezer na severovýchodě USA před silným sněžením a větrem o rychlosti až 40 mil (64 kilometrů v hodině) v hodině. Jízda po silnici tak podle meteorologů bude nebezpečná a místy nebudou silnice sjízdné vůbec. Většina sněhových srážek by měla napadnout dnes, ve státech kolem Velkých jezer by ale do pondělí mělo napadnout mezi deseti a 45 centimetry sněhu - nejvíce v Michiganu u hranic s Kanadou, uvádí NWS.

Scholz varoval před vlivem extremistů na protesty zemědělců a veřejnou debatu

FOTOGALERIE: Scholz varuje před extremisty. Mohou ovlivňovat protestující německé zemědělce

Německý kancléř Olaf Scholz varoval před vlivem extremistů na protesty zemědělců a vyzval k rovnováze a kompromisu. V uplynulých dnech zemědělci blokovali silnice a některé hraniční přechody, protože nesouhlasí s postupným rušením daňového zvýhodnění nafty v zemědělství. Podle bezpečnostních složek se protestů snaží využít některé krajně pravicové organizace, demonstrace mají podporu i protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD), uvedla agentura AFP.

Přečíst článek

Lidé na sociálních sítích sdílejí fotografie a příspěvky, podle kterých například uvázli v na letišti ve městě Missoula ve státě Montana, protože odmrazovací vozidla v tak velké zimě nebyla schopna nastartovat. Lokální televizní stanice KRTV informovala o teplotách více než 40 stupňů pod nulou. Například ve městě Cut Bank asi 40 kilometrů od kanadských hranic byla dnes dopoledne (podvečer středoevropského času) pocitová teplota minus 46 stupňů Celsia.

Mrazivé počasí přimělo republikánské uchazeče o Bílý dům Donalda Trumpa, Nikki Haleyovou i Rona DeSantise zrušit předvolební akce, a očekává se, že počasí naruší i republikánské stranické shromáždění v Iowě plánované na pondělí. Půjde o začátek volebního klání, ve kterém Republikánská strana vybere svého kandidáta do listopadových prezidentských voleb. Jak ale připomíná agentura AP, páteř voličstva ve shromážděních tvoří republikáni ve starším až důchodovém věku a mnoho z nich ještě neví, jak se v hlubokých mrazech dostane na jedno z 1500 míst, kde se shromáždění budou konat.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jerome Powell, šéf Fed

Politická válka v USA. Trumpovi spojenci kují pikle, chtějí narušit nezávislost Fedu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme