Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Avast pozastavil všechny byznysové operace v Rusku. Jen na daních tam odváděl přes 50 milionů korun

Avast
Avast
Veronika Kudrnová
vku

„S okamžitou platností jsme zrušili dostupnost všech našich produktů z Ruska a Běloruska a pozastavili veškeré marketingové a prodejní operace v těchto zemích,“ napsal CEO Avastu Ondřej Vlček na firemním blogu. Připomněl, že v Rusku Avast podniká už 20 let a každoročně ruské vládě odvede na dani z obratu přes 50 milionů korun. „Tyto peníze mohly být potenciálně použity na financování války. Teď už ne,“ dodal Vlček na Twitteru.

Reklama

Česká antivirová firma Avast kvůli ruské invazi na Ukrajinu přestala prodávat své produkty v Rusku a Bělorusku. Jen v Rusku na daních platila v přepočtu přes 50 milionů korun ročně. Avast zároveň na Ukrajině prodlouží licence u placených produktů zdarma a uživatelům bezplatných produktů nabídne možnost získat zdarma placené verze softwaru. Prostřednictvím své Nadace Avast a zaměstnanecké sbírky věnuje firma více než 18 milionů korun na humanitární pomoc Ukrajině.

„V Rusku i na Ukrajině máme zaměstnance a v současnosti pracujeme především na tom, abychom je ochránili a podpořili, jak nejlépe můžeme,” sdělil Avast. „Nadále jim vyplácíme plnou mzdu a některým rodinám, které se nacházely ve vysoce rizikových oblastech, jsme na jejich žádost pomohli s dočasným přestěhováním. Jsme s nimi v neustálém kontaktu a jsme velice znepokojeni reálnými nebezpečími, kterým čelí,” dodala.

Avast je podle tržeb druhou největší antivirovou firmou na světě za společností Symantec. Provozní zisk Avastu loni činil v přepočtu zhruba 11,6 miliardy korun a výnosy přes 21 miliard. Avast je česká nadnárodní společnost, která na trhu působí od roku 1988. Připravuje se převzetí Avastu americkou firmou NortonLifeLock. Datum akvizice bylo stanoveno na letošní 4. duben.

Goldmam Sachs Tower

Bankovní giganti z Wall Street Goldman Sachs a JPMorgan Chase se stáhnou z Ruska

Ukončujeme veškerou svou činnost v Rusku, oznámila Goldman Sachs Group. Jde o prvního bankovního giganta z Wall Street, který ze země odchází kvůli ruské invazi na Ukrajinu, upozorňuje agentura Bloomberg. Své aktivity se tam rozhodla ukončit i největší americká banka JPMorgan Chase, dodal ve čtvrtek večer server CNBC.

Přečíst článek

Avast

Avast loni zvýšil zisk. A oznámil fúzi s Američany

Rok 2021 je už navždy pro spoluzakladatele Avastu Eduarda Kučeru a Pavla Baudiše rokem jejich největšího byznysového dealu. Plácli si s Američany na jeho prodeji. Ale byl to úspěšný rok i co se výsledků firmy týče. Avast oznámil, že jeho provozní zisk překročil půl miliardy dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Nord Stream 2, výstavba plynovodu, ilustrační foto

Habeck si oddechl, turbína k Nord Stream 1 už je na cestě do Ruska. Plynovod se ale rozjede se zpožděním

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme