Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple prohrál u soudu ve sporu o patent. Musí upravit své chytré hodinky

Nové Apple Watch Ultra 2
Stanislav Šulc / Newstream
 ČTK

Soud ve Washingtonu ve středu americké technologické firmě Apple zakázal ve Spojených státech prodávat dva vlajkové modely chytrých hodinek kvůli sporu o patent, který Apple vede se společností Masimo. Uvedla to agentura Reuters, podle níž by právnická bitva mohla trvat i rok. Apple se proto rozhodl spornou funkci vypnout, aby vyhověl zákazu a udržel hodinky v prodeji.

Reklama

Firma Masimo, která se specializuje na zdravotnické technologie, viní Apple, že k sobě přetáhl její zaměstnance, ukradl její technologii pro měření hladiny kyslíku v krvi a zakomponoval ji do svých hodinek.

Kvůli sporu už na konci loňského roku Apple musel krátce pozastavit prodej hodinek Series 9 a Ultra 2, později mu ho americký soud znovu umožnil. Nyní měl zákaz prodeje opět platit, Apple se mu ale vyhne tím, že od dnešního rána bude hodinky prodávat, aniž by aplikace umožňující měření hladiny kyslíku v krvi byla dostupná.

I když Apple nezveřejňuje, kolik chytrých hodinek ročně prodá, odhadují podle agentury AP analytici, že společnosti tento produkt ročně přinese tržby kolem 18 miliard dolarů (410 miliard korun).

Vodafone bude spolupracovat s Microsoftem v oblasti AI

Vodafone bude spolupracovat s Microsoftem v oblasti AI, utratí za to miliardy

Britská telekomunikační skupina Vodafone se dohodla s Microsoftem na desetiletém rozsáhlém strategickém partnerství v oblasti umělé inteligence (AI). Součástí spolupráce bude rozšíření budoucích technologií, jako jsou internet věcí (IoT) a cloudové služby, o funkce AI.

Přečíst článek

ilustrační foto

Podceněný Apple. Investoři se od něj odvracejí. Blíží se chvíle pro nákup

Technologický gigant Apple ztratil titul nejhodnotnější technologické společnosti světa. Nejdražší firmou z pohledu tržní kapitalizace se stal jeho odvěký rival Microsoft. Apple má řadu problémů, zaspal v AI, naopak Microsoftu se daří zavádět AI do svých produktů. Je načase Apple odepsat, nebo se naopak blíží čas na nákup akcií za rozumnou cenu?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme