Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Americká přetahovaná o britský řetězec vstupuje do dalšího dějství

Maloobchodní řetězec Morrisons je čtvrtý největší řetězec v Británii.
Jim Barton / Creative Commons / CC-BY-SA/2.0

Kolem čtvrtého největšího maloobchodního prodejce potravin v Británii je v poslední době rušno. O převzetí sítě prodejen mají zájem americké private equity společnosti, které spolu vedou bitvu o nejlepší nabídku. Nyní vede se nabídkou sedmi miliard liber investiční skupina Clayton, Dubilier & Rice (CD&R).

Reklama

Vedení Morrisons s nabídkou v přepočtu za 208,2 miliardy korun souhlasí. Rozhodnou ale akcionáři.  Společnost CD&R nabídla 285 pencí za akcii. Akcie Morrisons si v reakci na zprávu na londýnské burze připisovaly 4,3 procenta na 291,2 pence.

Původně CD&R nabízela 230 pencí za akcii, což Morrisons v červnu odmítl. Nabídku tehdy považoval za podhodnocenou. Konsorcium vedené americkou společností Fortress Investment Group posléze nabídlo 272 pencí za akcii.

Morrisons

O britský řetězec Morrisons usilují Američané. Nabízí 200 miliard korun

Britský řetězec supermarketů Morrisons zřejmě změní majitele. Vedení podniku souhlasí s nabídkou na převzetí v přepočtu za 200 milionů korun. Rozhodnou ale akcionáři, kteří už jednou téhož zájemce odmítli.

Přečíst článek

Investoři ovšem předpokládají, že Fortress přijde s další nabídkou. Lídr konsorcia zvažuje možnosti a akcionáře řetězce Morrisons vyzval, aby „se zdrželi akce”. Nabídku musí schválit valná hromada v říjnu.

Morrisons je čtvrtým největším maloobchodním prodejcem potravin v Británii. Provozuje téměř 500 obchodů a zaměstnává přes 110 tisíc lidí, píše server BBC.

Čínská burza, ilustrační foto

Akcie Alibaby propadly. Investoři mají strach z dalších kroků Pekingu

Akcie internetového gigantu Alibaba klesly na rekordní minimum. Za čtvrteční seanci odepsaly 5,5 procenta. Trh zachvátily obavy, že Peking zvažuje další regulace technologických firem.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme