Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

O britský řetězec Morrisons usilují Američané. Nabízí 200 miliard korun

Morrisons
Mtaylor848 / Creative Commons / CC BY-SA 4.0
 ČTK

Britský řetězec supermarketů Morrisons zřejmě změní majitele. Vedení podniku souhlasí s nabídkou na převzetí v přepočtu za 200 milionů korun. Rozhodnou ale akcionáři, kteří už jednou téhož zájemce odmítli.

Reklama

Nabídku podalo konsorcium v čele s americkým investičním fondem Fortress Investment Group, které ještě o 400 milionů liber navýšilo svůj dřívější návrh. Nově za síť britských supermarketů hodlá zaplatit 6,7 miliardy liber, tedy asi 200 miliard korun. Vedení Morrisons s nabídkou souhlasí. Míč je na straně akcionářů.

„Vedení věří, že zvýšená nabídka Fortressu je v nejlepším zájmu akcionářů společnosti Morrisons,” uvedla britská firma. Akcionáři by o nabídce měli hlasovat v polovině srpna.

Maloobchodní řetězec Morrisons je čtvrtý největší řetězec v Británii.

Nabídková válka. Do boje o britský řetězec Morrisons vstupuje třetí hráč

Do boje o převzetí britského maloobchodního řetězce Morrisons vstoupil třetí hráč, investiční společnost Apollo Global, uvádí BBC. Řetězec už o víkendu přijal nabídku za 6,3 miliardy liber (téměř 188 miliard korun) od skupiny investorů v čele se společností Fortress Investment Group a vedení řetězce akcionářům doporučilo, aby transakci schválili.

Přečíst článek

Morrisons je čtvrtým největším maloobchodním prodejcem potravin v Británii. Provozuje téměř 500 obchodů a zaměstnává přes 110 tisíc lidí, píše server BBC.

Nová nabídka Fortressu činí 272 pencí za akcii. Je tak o něco nižší než aktuální hodnota akcií firmy Morrisons na burze. To podle agentury Reuters signalizuje, že investoři stále doufají v novou nabídku na převzetí ze strany investiční skupiny Clayton, Dubilier & Rice. Předchozí nabídku této skupiny v hodnotě 230 pencí za akcii firma Morrisons v červnu odmítla.

Britský maloobchodní řetězec Morrisons odmítl nabídku Američanů na jeho převzetí.

Britská firma Morrisons odmítla nabídku na převzetí. Cení se na víc

Britský maloobchodní prodejce Morrisons o víkendu odmítl nabídku amerického fondu soukromého kapitálu Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) na jeho převzetí. Američané byli za síť supermarketů ochotni zaplatit 5,5 miliardy liber (163,71 miliardy korun). Akcie řetězce v pondělí zareagovaly třetinovým růstem.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme