Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Aeroflot ruší všechny lety do zahraničí vyjma Běloruska. Jinde mu hrozí zabavování strojů

Aeroflot
ČTK
 ČTK

Ruské aerolinky Aeroflot zruší od 8. března všechny lety do zahraničních destinací kromě Běloruska, oznámila firma podle agentury TASS.

Reklama

Aeroflot zruší od 8. března všechny lety do zahraničí, výjimkou je Bělorusko. Rozhodnutí vejde v platnost od pondělních 22:00 středoevropského času. Aerolinky k tomu vedly „okolnosti, které brání provozování letů”. Ruská federální agentura pro leteckou dopravu Rosaviacija uvedla, že kvůli sankcím, které na Rusko uvalily západní země v souvislosti s ruským útokem na Ukrajinu, hrozí aerolinkám zabavování letadel v cizích zemích.

V sobotu tak všem leteckým dopravcům, kteří si pronajímají stroje od zahraničních firem, doporučila, aby od neděle pozastavily lety mimo Rusko a od 8. března i ze zahraničí do Ruska. 

Louis Vuitton

Rusové si již luxus nekoupí. Končí tam Louis Vuitton i Gucci

Krátce po vypuknutí konfliktu se luxusní móda a doplňky staly oblíbeným cílem ruských boháčů. Snažili se utratit co nejvíc rublů, než ruská měna spadla o desítky procent.

Přečíst článek

Aeroflot bude dál provozovat vnitrostátní linky, létat bude dál i do Běloruska. Už v pondělí Aeroflot zrušil všechny lety na území EU, která kvůli ruské invazi na Ukrajinu uzavřela vzdušný prostor pro všechny ruské stroje.

Západní země uvalily na Rusko v oblasti letectví tvrdé postihy. Kromě uzavření leteckého prostoru například přestali do země dodávat náhradní díly dva největší výrobci dopravních letadel Airbus a Boeing.

Podle časopisu Aviation Week mají ruské aerolinky tři čtvrtiny svých strojů v pronájmu, přičemž polovinu z nich od evropských společností, které často mají sídlo v Irsku. Nově uvalené sankce podle evropských činitelů umožňují těmto firmám, aby stroje zabavily a stáhly zpět do EU.

Dočasné zrušení všech letů do zahraničí oznámily již v pátek ruské aerolinky S7, které jsou po Aeroflotu druhé největší v zemi.

Sídlo ruského ropného giganta Lukoil v Moskvě.

Ruští oligarchové chudnou nejrychleji v historii. Nejvíc šéf Lukoilu, který brojí proti válce

Dvacet nejbohatších Rusů přišlo kvůli sankcím o 2,4 bilionu korun. Lukoil, jehož šéf z nich zchudl nejvíce, o 411 miliard korun, se už proti invazi staví.

Přečíst článek

Pšenice, ilustrační foto

Válka na Ukrajině odpálí světové ceny potravin. V některých zemích to může být obrovský problém

Tento týden vstoupí do historie burzovního obchodování. Cena pšenice na burze v Chicagu během něj stoupla o více než 40 procent. Důvodem je válka na Ukrajině, která dramaticky ztenčuje světové zásoby obilovin. Ceny potravin přitom už v únoru, ještě před ruskou invazí na Ukrajinu, vystoupaly k historickému rekordu, jak vyplývá ze včerejší pravidelně zprávy OSN k cenám potravin ve světě.

Přečíst článek

>>>>>> Vše k dění na Ukrajině čtěte zde <<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme