Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hledaný výraz: Covid

Moderátorka Eva Čerešňáková si povídá s Martinem Zounarem
video

Dobré divadlo se uživí i samo, říká Martin Zounar

Martin Zounar své diváky v posledních měsících překvapuje změnou vizáže. Dodržováním striktních stravovacích pravidel se mu podařilo zhubnout třicet kilogramů a už si může s přáteli znovu zahrát fotbal a věnovat se i jiným sportům. "Už to se mnou bylo vážně tragické. Skoro jsem si ani nedokázal zapnout přeskáče," vzpomíná na doby, kdy mu bylo nejhůř.

Přečíst článek
Zbyněk Stanjura (ODS), ministr financí

Úspory obcí a krajů mají pomoci státu s dluhem. Stanjura jim slibuje vyšší úrok než dostanou v bance

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) chce nabídnout obcím a krajům, které mají úspory uložené v bankách, lepší úročení. Stát by mohl peníze samospráv mezitím použít na snížení nákladů na státní dluh. Píše to deník e15. Svaz měst a obcí (SMO) se debatě nebrání.

Přečíst článek

Češi častěji do exotiky létají z Vídně nebo Mnichova. Je to mnohem levnější než z Prahy

Z pražského letiště podle některých prodejců letenek odlétá čím dál méně Čechů. Roste zájem o odlety z Vídně nebo Mnichova, odkud jsou letenky levnější. Vyplývá to z informací prodejců letenek. Největší meziroční propady zájmu o odlety z pražského letiště zaznamenali prodejci Pelikán a Student Agency Travel.

Přečíst článek
Regionální vládu ve Walesu přebírá v Zambii narozený Vaughan Gething

Karel Pučelík: Evropa má prvního premiéra tmavé pleti. Jeho úspěch je nejistý

Regionální vládu ve Walesu přebírá v Zambii narozený Vaughan Gething. Dosavadní labouristický ministr financí, kterému se nevyhýbají kontroverze, patrně bude moci po britských volbách spolupracovat se stejnobarevným londýnským kabinetem. I tak ale úspěch nemá jistý.

Přečíst článek

ČNB znovu sníží sazby. Kdo chce eura na dovolenou, měl by měnit co nejrychleji

Půl procenta. O tolik s největší pravděpodobností sníží rada České národní banky základní úrokovou sazbu již na dnešním zasedání. Umožňují jí to mimořádně dobrá data o inflaci, která patří k nejnižším v Evropské unii. Vzhledem k tomu, že úroky Evropské centrální banky nadále stagnují, lze očekávat další mírný propad kurzu koruny vůči společné evropské měně. To přitom může mít i mírný proinflační vliv.

Přečíst článek
Japonský jen

Lukáš Kovanda: Po 15 letech končí bizarní a rozporuplná éra záporných úrokových sazeb

Poprvé od července 2009 se na světě nenachází ani jediná centrální banka, která by měla svoji základní úrokovou sazbu v záporu. Japonská centrální banka totiž svoji sazbu zvýšila z úrovně -0,1 procenta do pásma od nuly do 0,1 procenta. Sazbu zvyšovala poprvé po sedmnácti letech.

Přečíst článek
Krkonošská chalupa

Chalupaření v Česku se mění: místo roubenky ve Špindlu, apartmán v Krušných horách nebo na Kapverdách

Pořídit si rekreační nemovitost v některých tuzemských lokalitách je téměř nereálné. Je jich málo a ceny se šplhají do astronomických výšin. Nová generace českých chatařů a chalupářů tak čím dál častěji míří za hranice.

Přečíst článek
Lidé v Česku loni prosázeli 873,2 miliardy korun

Propadli Češi hazardu? Objem vkladů se meziročně zvýšil o 15 procent, vedou automaty

Lidé v Česku loni prosázeli 873,2 miliardy korun. Meziročně se objem vkladů zvýšil o 15 procent, když rostly sázky ve všech rozšířených typech hazardních her. Objem vyplacených výher se proti roku 2022 zvýšil o 15,4 procenta na 814,3 miliardy korun. Provozovatelé hazardních her odvedli na dani z hazardu 18,6 miliardy korun.

Přečíst článek

Pavel Doležal: Kdo chce zbohatnout, ať podniká. Investování na zbohatnutí není

V České republice je nyní aktivních 350 investičních fondů kvalifikovaných investorů (FKI). Pavel Doležal jich za 20 let aktivní kariéry založil přes 160. Před třemi lety prodal investiční společnosti Avant. Do čeho investovat ale klientům radí dál. Proč jsou nemovitosti pořád dobrou investicí? A jakým směrem se vydají ceny bytů, skladů a hal, prozrazuje Doležal v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek

Řeznické řemeslo upadá. Poctivou tlačenku válcují kuřata ze supermarketu, stýská si řezník

Řeznické řemeslo je v Česku téměř na vymření. Každý devátý řezník loni pověsil řemeslo na hřebík. Vyplývá to z dat Potravinářské komory. Na trhu chybí tisíce řezníků. A zájem mladých o učební obor je nicotný, zní od zaměstnavatelů i profesních organizací. Ani rostoucí platy na tom nic moc nemění.

Přečíst článek
Bitcoin je rekordně drahý

Kovanda: Bitcoin je rekordně drahý. Už i tradicionalista Trump uznal jeho legitimitu

Donald Trump nemá v úmyslu zakročit proti bitcoinu či kryptoměnám obecně, vrátí-li se do Bílého domu. Řekl to v rozhovor pro CNBC. A pochvaluje si, že si lidé za kryptoměny masově kupují „jeho“ nové tenisky.

Přečíst článek
Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura (ODS)

Reálná mzda letos vzroste o tři až čtyři procenta, řekl Stanjura

Reálná mzda v Česku by se za letošní rok mohla zvýšit zhruba o tři až čtyři procenta. Růst by měla začít již v prvním čtvrtletí. V pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi CNN Prima News to řekl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Devět posledních čtvrtletí reálná úroveň platů klesala a za poslední dva roky klesla o 11 procent.

Přečíst článek
Německý maloobchodní řetězec Aldi plánuje v USA 800 nových poboček

Německý řetězec Aldi chystá masivní expanzi v USA, která může tvrdě zasáhnout konkurenty

Německý maloobchodní řetězec Aldi plánuje do konce roku 2028 otevřít ve Spojených státech 800 nových poboček. Firma uvedla, že do expanze vloží více než devět miliard dolarů, tedy bezmála 209 miliard korun. Podle analytiků se tak marže u konkurence mohou dostat pod tlak.

Přečíst článek
Úřad práce ČR

Nezaměstnanost je nejvyšší za poslední roky. Je to impuls pro ČNB

Míra nezaměstnanosti v Česku letos v únoru vykázala úroveň rovných čtyř procent, a to souladu s většinou očekávání. Stejnou úroveň vykázala rovněž v lednu. Lednová a únorová čtyřprocentní míra nezaměstnanosti představuje její nejvyšší úroveň od dubna 2021.

Přečíst článek

Nepropásněte nominace do soutěže Manažer roku. Čas máte jen do 25. března

Nominovat nové naděje pro české podnikání v soutěži Manažer roku je možné už jen do 25. března. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

News box

Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Doporučujeme