Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hledaný výraz: kryptoměny

Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin oslaví 15 let. Češi drží přes tři tisíce "mincí"

Češi za 15 let nashromáždili okolo 3000 bitcoinů v hodnotě 2,3 miliardy korun. Bitcoin je na tuzemském trhu, stejně jako ve světě, dominantní kryptoměna s tržním podílem okolo 53 procent. Celková hodnota trhu se všemi kryptoměnami se v současnosti pohybuje okolo 1,25 bilionu dolarů. Vyplývá to z vyjádření obchodníka Bit.plus. V úterý uplyne 15 let od spuštění technologie blockchainu, na které je bitcoin založený.

Přečíst článek
bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin překonal hranici třiceti tisíc dolarů, cenu žene nahoru i Fed

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin podle agentury Reuters poprvé od srpna přesáhla hranici 30 tisíc dolarů (asi 698 tisíc korun). Za celý týden má k dobru zhruba deset procent.

Přečíst článek
Investování není jen pro geeky. Stačí se řídit jednoduchým pravidlem a úspěch je zaručen

Investování není jen pro geeky. Stačí se řídit jednoduchým pravidlem a úspěch je zaručen

Investování se může zdát jako složitá disciplína plná velkého množství informací, dat, matematiky, účetnictví a emocí. Ale musí to tak opravdu být? ptá se investiční analytik z J&T Jakub Kudýn a rozvádí myšlenku, jak by vypadalo investiční portfolio, kdybychom k němu přistupovali jako bychom žili věčně.

Přečíst článek

NFT byly kdysi žhavou investicí, dnes zažívají horké chvilky

Trh s digitálním uměním dosáhl vrcholu na začátku roku 2022. Od té doby se nadšení investorů vytratilo. Část sběratelů se dokonce cítí podvedená a obrací se na soud.

Přečíst článek
Kryptoměny využívá po celém světě kolem 425 milionů lidí

Na světě je jen šest bitcoinových miliardářů. Nejznámější kryptoměnu drží až polovina mladých Američanů

Kryptoměny využívá po celém světě zhruba 425 milionů lidí. Přes 88 tisíc jich má v kryptoměnách majetek v hodnotě nejméně jednoho milionu dolarů (zhruba 22,5 milionu korun) a 22 lidí v hodnotě nejméně jedné miliardy dolarů. Vyplývá to z údajů poradenské společnosti Henley & Partners.

Přečíst článek
bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin padá. Má v tom prsty Musk?

Největší kryptoměna bitcoin pokračuje ve čtvrtečním prudkém poklesu, dopoledne se propadla až na dvouměsíční minimum. Výprodejem v těchto dnech prochází celý globální trh a investoři se přednostně zbavují rizikovějších aktiv, za které jsou kryptoměny považovány.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Zakladatel kryptoburzy FTX Bankman-Fried půjde do vězení kvůli manipulaci se svědky

Zakladatel kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried zamíří do vězení. Soudce se totiž přiklonil k žádosti federálních žalobců o zamítnutí kauce kvůli údajné manipulaci se svědky.

Přečíst článek
Rusko začne testovat používání digitálního rublu mezi spotřebiteli

Rusové otestují digitální rubl, chtějí tím rozvíjet přeshraniční platby

Rusko začne příští týden testovat používání digitálního rublu mezi spotřebiteli. Země, která kvůli loňskému útoku na Ukrajinu čelí rozsáhlým hospodářským sankcím, by pomocí digitální měny chtěla rozšířit své možnosti pro mezinárodní platby, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
PayPal, ilustační foto

PayPal jde na trh s vlastním stablecoinem, který je navázaný na dolar

Americká platební společnost PayPal Holdings uvedla na trh vlastní stablecoin nazvaný PayPal USD se zkratkou PYUSD, který je navázaný na dolar. Snaží se tak podpořit přijetí digitálních měn pro platby a převody měn.

Přečíst článek
Paralelní Polis aneb Institut of cryptoanarchy v Praze-Holešovicích

Vlivný ekonomický server vysekl poklonu pražské Paralelní Polis. Je to místo, odkud se šíří „virus kryptosvobody“, míní

Bývalá rozsáhlá továrna v Praze-Holešovicích pulsuje kolektivní energií aktivistů za digitální práva, „cypherpunkerů“ posedlých soukromím a kryptuvěrných ideologů. Paralelní Polis funguje jako živý příklad toho, jak by svět mohl vypadat – vzorek decentralizované a vzdorovité technologie navržené tak, aby fungovaly mimo dosah vlád, zákonů a centrálních bank. Polis je místo, kde se sbíhají technologie, filozofie a aktivismus, vysekl poklonu pražskému projektu zpravodajský server CNBC.

Přečíst článek
Bitcoin (ilustrační foto)

Revolut dočasně pozastaví aktivity s kryptoměnami v USA. Obtížné rozhodnutí, tvrdí firma

Britská finančně technologická společnost Revolut ve Spojených státech pozastaví své aktivity s kryptoměnami. Důvodem je nejistota ohledně regulace kryptoměn v zemi, uvedl server CoinDesk. Zákazníků Revolutu mimo Spojené státy se tento krok netýká. Rozhodnutí tak ovlivní necelé jedno procento klientů Revolutu, kteří obchodují s kryptoměnami.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Ještě před rokem to vypadalo na pořádnou krypto zimu. Bitcoin a spol. jsou ale už zase v kurzu

Trh s kryptoměnami se v prvním pololetí zotavil a celková tržní kapitalizace kryptoměn se na konci období dostala na 1,17 bilionu dolarů (25,5 bilionu korun). Objem obchodů s nejznámější kryptoměnou bitcoin se přitom zvýšil o 185 procent. Ve své analýze to uvádí největší kryptoměnová burza Binance.

Přečíst článek
Generální ředitel společnosti OpenAI Sam Altman spustil projekt kryptoměny Worldcoin. Přístupový účet nazvaný World ID může zájemce získat pouze po registraci a následném ověření skenem své oční duhovky.

Sam Altman, otec ChatGPT s umělou inteligencí, spustil novou kryptoměnu worldcoin

Generální ředitel společnosti OpenAI Sam Altman spustil projekt kryptoměny Worldcoin. Přístupový účet nazvaný World ID může zájemce získat pouze po registraci a následném ověření skenem své oční duhovky. Firma tak chce pohlídat, že členy budou jen skuteční lidé, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX, která zkrachovala

Zkrachovalá kryptoburza FTX žaluje Bankmana-Frieda a chce zpět stovky milionů dolarů

Zkrachovalá kryptoměnová burza FTX podala žalobu na svého zakladatele Sama Bankmana-Frieda a další bývalé vysoce postavené představitele ve snaze získat zpět údajně zpronevěřené stovky milionů dolarů.

Přečíst článek
Další šéf zkrachovalé kryptoburzy za mřížemi. Kauce bude Mashinského stát desítky milionů

Šéf padlé kryptoburzy Mashinsky za mřížemi. Kauce bude stát „Robina Hooda z krypta” miliardu

Úřady ve Spojených státech zadržely zakladatele a bývalého šéfa zkrachovalé americké kryptoúvěrové společnosti Celsius Network Alexe Mashinského. Informovaly o tom agentury AP a Reuters. Sedmapadesátiletý Mashinsky čelí obviněním z podvodů a manipulací.

Přečíst článek

News box

Polsko investuje zhruba 58 miliard korun do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, ohlásil premiér Donald Tusk. Šéf vlády představil plán zlepšení obrany asi 400 kilometrů dlouhého úseku polské hranice. Projekt nazvaný Východní štít má současně odstrašit potenciálního agresora.
Dělníci na pražské Národní třídě vyzdvihli jeřáby první ze dvou pohyblivých plastik a umisťují ji na fasádu obchodního domu Máj. Autorem několikametrových motýlů, jejichž trupy jsou napodobeninami stíhaček spitfire, je výtvarník David Černý. Jak dlouho umístění soch potrvá, zatím není jasné, podle mluvčí investora Michaely Fialové Rozšafné lidé uvidí umělecká díla od neděle 19. května. Kvůli instalaci fialovo-tyrkysového díla je uzavřena část Národní třídy a na místě jsou jeřáby a další technika.
Soud na Slovensku poslal do vazby muže obviněného ze středečního atentátu na premiéra Roberta Fica. O rozhodnutí soudce Specializovaného trestního soudu informovala mluvčí tohoto soudu Katarína Kudjáková. Obviněnému, jímž je podle slovenských médií 71letý spisovatel a aktivista Juraj Cintula, za pokus o vraždu hrozí 25 vězení nebo doživotí. Fico, kterého útočník z bezprostřední blízkosti několikrát postřelil, je podle informací nemocnice při vědomí a ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu.
Ve válce 🪖Izraele proti Hamásu v Pásmu Gazy přišlo od 7. října o život nejméně 35 tisíc Palestinců, z toho 83 jen za uplynulý den, a 79 tisíc jich utrpělo zranění. Oznámilo to ministerstvo zdravotnictví ovládané tímto radikálním palestinským hnutím. Izraelská armáda předtím podle webu The Times of Israel uvedla, že její 🛩️letectvo za poslední den udeřilo v celém Pásmu Gazy na více než 70 cílů. Jeden z náletů v Rafáhu podle ní zabil vysoce postaveného příslušníka Palestinského islámského džihádu.
Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace 🩻podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí.
Ropný tanker plující pod panamskou vlajkou 🚢 v Rudém moři zasáhla střela odpálená pravděpodobně z Jemenu. Informovaly o tom agentury Reuters a AP s odvoláním na britskou firmu pro námořní bezpečnost Ambrey, podle níž se incident stal přibližně 18 kilometrů jihozápadně od jemenského přístavu Muchá. Na obchodní lodě na této klíčové námořní trase už půl roku útočí jemenští povstalci podporovaní Íránem.

Povodňová situace v německé spolkové zemi Sársko, kterou v pátek zasáhly vydatné deště, se pomalu uklidňuje. Vodočty přestaly dnes po půlnoci stoupat. Úřady nyní vyhodnocují rozsah škod, informovala agentura DPA s odvoláním na policii. Podle úřadů zasáhla západ Německa v pátek povodeň, která se statisticky opakuje jednou za 20 až 50 let

Od zahájení 🪖ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti v minulém týdnu bylo evakuováno už téměř 10 tisíc lidí. Uvedl to šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. 
Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom severokorejská oficiální agentura KCNA.
Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit 🍃 do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. Provoz ostatních lanovek v Krkonoších vítr neomezil. Na hřebenech hor byla silná mlha a slabě pršelo.
Reklama
Doporučujeme