Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zbraně - informace o tématu

Dalibor Martínek: Škodnou českých lesů nejsou srny, ale nepozorní myslivci

V Česku je nějakých devadesát tisíc myslivců. Občas některý z nich zastřelí svého kolegu, občas rybáře či jiného nevinného člověka, který se nešťastnou náhodou ocitnul na jeho mušce. Z hlediska práva by to asi mělo být zabití, možná vražda. Ale pro myslivce z jejich fatální střely většinou neplyne nějak fatální trest. Jak je to možné? Ač třeba bývají připití, jejich smrtelná minela je často policejními orgány hodnocena jako „náhoda“, případně „nedovolené nakládání se zbraní“.

Přečíst článek

Útok na Kyjev vyšel Rusko draho. Za rakety a střely utratilo 14 miliard, odhadl Forbes

Přečíst článek
Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Kim znovu přikládá pod kotel. Nařídil armádě a zbrojnímu průmyslu urychlit válečné přípravy

Severokorejský vůdce Kim Čong-un nařídil armádě a zbrojnímu průmyslu urychlit přípravy na válku v důsledku podle něj bezprecedentních konfrontačních kroků ze strany Spojených států. Informovala o tom severokorejská státní média, podle nichž Kim hovořil o prioritách pro příští rok na setkání vládnoucí komunistické strany. Diktátor rovněž prohlásil, že KLDR rozšíří strategickou spolupráci s „protiimperialistickými nezávislými zeměmi“.

Přečíst článek
Ministr vnitra Vít Rakušan (vlevo) a policejní prezident Martin Vondrášek (vpravo)

Potvrzeno. Střelec z Filozofické fakulty vraždil i v Klánovickém lese

Balistická expertiza prokázala shodu zbraně z vraždy dvou lidí v Klánovickém lese z minulého týdne se zbraní z domu, kde bydlel střelec z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy (FF UK), uvedla to policie na sociální síti X.

Přečíst článek
Ukrajinští vojáci u Bachmutu

Ukrajinci v branném věku prchají ze země. Denně jich odejde asi šest tisíc, tvrdí pohraničník

Z Ukrajiny denně přes západní hranici odjíždí asi 6000 mužů branného věku, uvedl podle serveru Ukrajinska pravda představitel pohraniční stráže Ihor Matvijčuk.

Přečíst článek

Italského výrobce pušek kupuje miliardář Strnad. Světová střelecká komunita má důvod, proč si najít ČR na mapě, říká český olympionik

Sportovní střelec David Kostelecký, reprezentant České republiky v trapu, získal bez nadsázky všechny trofeje, které lze v této disciplíně vyhrát. Závodí a sbírá medaile již od počátku 90. let. Na olympiádě v Pekingu v roce 2008 získal zlato, v Tokiu v roce 2020 stříbro. Už přes 20 let střílí z brokovnice Perazzi, výrobku stejnojmenné italské rodinné firmy. David teď s nadšením přijal zprávu, že se výrobce nejlepší sportovní a lovecké brokovnice na světě dostal do českých rukou. Většinový, 80procentní podíl v ní koupila skupina CSG, kterou vlastní miliardář Michal Strnad.

Přečíst článek
Zbrojař Strnad koupil italského výrobce olympijských pušek Armi Perazzi

Zbrojař Strnad koupil většinu v italském výrobci olympijských pušek

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) miliardáře Michala Strnada kupuje 80procentní podíl v italské rodinné firmě Armi Perazzi, která vyrábí brokovnice pro lovce a sportovce. Zbylých 20 procent zůstane potomkům zakladatele firmy, jehož rodina podnik nadále povede. Cena transakce zůstává tajná.

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident USA Joe Biden

Hledání nové cesty. Ukrajina a Spojené státy po neúspěšné protiofenzivě ladí další postup

Američtí a ukrajinští vojenští představitelé hledají novou strategii pro příští rok, aby oživili úspěch Kyjeva a také slábnoucí podporu pro jeho boj s ruskými invazními silami. S odvoláním na činitele obou zemí to napsal americký deník The New York Times (NYT), podle něhož ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přijel na návštěvu do Washingtonu v kritickém okamžiku, a to jak na bitevním poli, tak v americkém Kongresu.

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj: Válka je v nové fázi, Rusko vyděsí jen vojensky soběstačná Ukrajina

Válka s Ruskem se s příchodem zimy ocitla v nové fázi, a byť letní ukrajinská protiofenziva nepřinesla kýžené výsledky, Ukrajina se nevzdá. V rozhovoru s agenturou AP to řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který se soustředí na posílení domácí zbrojní výroby. Kyjev se proto obrací na spojence, aby mu poskytli výhodné půjčky a licence na výrobu a opravy jejich zbraní.

Přečíst článek
Americký podnik Vista Outdoor odmítl nabídku na spojení s českou Colt CZ

Americký podnik Vista Outdoor odmítl spojení s Colt CZ, přednost dává Strnadovu CSG

Americký výrobce munice a outdoorového vybavení Vista Outdoor odmítl nabídku na spojení, kterou mu předložila česká zbrojařská skupina Colt CZ. Vista ale nadále doporučuje prodej své muniční divize Sporting Products jiné české firmě, a to Czechoslovak Group (CSG), jak oznámila v říjnu. Hodnota této transakce činí 1,91 miliardy dolarů (42,5 miliardy korun).

Přečíst článek
Dodáme Kyjevu další zbraně, bojuje i za nás, shodli se Vystrčil a Pekarová

Pekarová a Vystrčil v Kyjevě: Česko dodá další zbraně, bojujete i za nás

Ukrajina potřebuje další zbraně a Česko jí je nepřestane dodávat. Prohlásila to předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová v sídle ukrajinského parlamentu v Kyjevě. Podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila si Ukrajina zaslouží další podporu i proto, že proti ruské agresi nebojuje pouze za sebe, ale také za další evropské demokracie. Oba politici se během připomínky výročí hladomoru z let 1932 až 1933 shodli, že Rusko se stejně jako tehdy pokouší opět zlikvidovat Ukrajince.

Přečíst článek
Skupině Colt CZ za tři čtvrtletí meziročně klesly výnosy, prodala méně zbraní

Skupině Colt CZ meziročně klesly prodeje zbraní o více než 12 procent

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první tři letošní čtvrtletí výnosy 9,9 miliardy korun. Meziročně byly nižší o tři procenta, a to kvůli poklesu prodeje zbraní nebo dopadům přepočtu z cizích měn.

Přečíst článek
Reklama

News box

Důvodem nižšího než předpokládaného výběru daně z neočekávaných zisků od bank byly 📈 vyšší úroky vyplacené střadatelům. Uvedl to premiér Petr Fiala v odpovědi na písemnou interpelaci předsedkyně poslaneckého klubu opozičního hnutí ANO a bývalé ministryně financí Aleny Schillerové. Stát na této dani od bank vybral asi 700 milionů korun, zatímco předpoklad byl asi 33 miliard.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se  ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatků od proruské sítě přijímal balíčky. Ve vyjádření, které dnes poskytl ČTK, Bystroň uvedl, že magazín se zapojil do kampaně, jejímž cílem je zdiskreditovat všechny strany usilující o ukončení vojenského konfliktu na Ukrajině, a ovlivnit tak volby do Evropského parlamentu.
Díky klesajícím cenám Češi podle prodejců letenek na jaře kupují letenky do vzdálenějších 🛬 destinací než loni. Ze vzdálených míst nejčastěji létají do Asie a Severní Ameriky. Oblíbený thajský Bangkok čeští turisté postupně mění za Japonsko. 
Plzeňská teplárenská, největší dodavatel tepla na západě Čech, prodala zatím v topné sezoně 2023/24 zhruba o pět procent 📉 méně tepla než v té předcházející. Jde o údaj za září 2023 až konec letošního března. Duben a květen však mohou tento výsledek ještě pozměnit, řekla Petra Siegerová, mluvčí podniku, který produkuje teplo a elektřinu z uhlí a biomasy. 
Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's (S&P) ponechala rating Slovenska beze změny na úrovni A+ se 👍 stabilním výhledem. Její hodnocení úvěrové spolehlivosti Slovenska je tak o dva stupně vyšší než rating agentury Fitch Ratings a o stupeň vyšší než rating agentury Moody's. 
Americký prezident Joe Biden dnes řekl, že by se rád střetl v 🤝 debatě se svým předchůdcem Donaldem Trumpem, s nímž se v listopadových volbách pravděpodobně utká o další čtyři roky v Bílém domě. Trump reagoval prohlášením, že je připraven „kdekoli, kdykoli“.
Reklama
Reklama
Doporučujeme