Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Walt Disney - informace o tématu

Původní Mickey Mouse ztrácí práví ochranu

Walt Disney přichází o rodinné zlato. Mickey Mouse pozbyl právní ochrany a je ve veřejném vlastnictví

Nemyslitelné se stalo skutečností. Po 95 letech od premiéry krátkého snímku Steamboat Willie, v němž animátor Walt Disney poprvé na scénu uvedl postavičku myšáka Mickeyho, tato legendární postava ztrácí právní ochrany a vstupuje do takzvané public domain. S původní podobou postavy tak mohou nakládat zcela dle své libosti umělci z celého světa.

Přečíst článek

Na trhu s hudebními právy se chystá rekordní transakce. Na prodej je katalog kultovních Queen

Přečíst článek

Komplex pro zaměstnance nebude, Disney zrušil plán výstavby za miliardu dolarů

Přečíst článek
Abigail Disney, filmová producentka a dědička filmového impéria Disney

Zdaňte nás, žádá lídry v Davosu dvě stě miliardářů. Je mezi nimi i dědička impéria Disney

Není to vtip. Společenská odpovědnost některých velmi movitých lidí je vede tak daleko, že již před lety dali dohromady nevládní uskupení Patriotic Millionaires s cílem prosadit vyšší daně bohatým a ultrabohatým lidem ve světě s cílem zlepšit podmínky těch méně movitých. A nyní se dvě stovky z nich včetně dědičky zábavního impéria Disney či herce Marka Ruffala obrátili na ekonomickou elitu shromážděnou na tradičním summitu v Davosu, aby se opět plánem na vyšší daně pro superbohaté zabývali, napsal server CNBC.

Přečíst článek
Avatar: The Way of Water vysílají i ruská kina

I ruská kina vysílají Avatara. Akorát nikdo neví, jak to přesně dělají

Pokračování megahitu Jamese Camerona se v Rusku nesmí vysílat, protože hollywoodská studia v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu zrušila veškeré své místní aktivity. Přesto se tu film vysílá, a to dokonce s ruským dabingem. Zázrak? Vlastně ani ne.

Přečíst článek
opětovný šéf Disney Bob Iger

Legenda se vrací. Bob Iger bude opět řídit Walt Disney

Americká filmová a zábavní společnost Walt Disney oznámila, že do funkce výkonného ředitele firmy se vrací Robert Iger. Na této pozici vystřídá Boba Chapeka, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Simpsonovi

Disney+ vtrhne do Česka v polovině června. Nabídne i komplet Simpsonovi

Nejpopulárnější seriál planety bude k dispozici dabovaný, uvedla The Walt Disney Company, která streamovací službu Disney+ v Česku a dalších zemích střední a východní Evropy spustí 14. června.

Přečíst článek
Wall Street

Týden Tradera: Strach z inflace a akciová jízda podpořená výsledky firem

Bude dál hrozba inflace strašit trhy? Mají akcie to nejhorší za sebou? To byly hlavní otázky uplynulého týdne na akciových trzích, kde došlo převážně k prudkému růstu po týdnech nejistot a propadů. Hlavni americký akciový index S&P 500 se vrátil k hodnotám kolem 4600 bodů (technologický Nasdaq se podíval krátce i nad 15 tisíc bodů) a může znovu zkusit atakovat předchozí historická maxima. A jaké byly hlavní události uplynulého týdne?

Přečíst článek
Logo telekomunikační společnosti AT&T

AT&T mění strategii. Sloučením WarnerMedia a Discovery chce konkurovat Netflixu

Americká telekomunikační společnost AT&T v rámci transakce za 43 miliard dolarů (928,4 miliardy korun) oddělí svou mediální součást WarnerMedia do samostatné firmy a tu spojí s firmou Discovery. Zároveň o téměř polovinu sníží dividendu, což odráží snížení velikosti firmy.

Přečíst článek
Disney

Potvrzeno: Disney+ bude v Česku již v létě. Datum ale zatím tají

Očekávaná streamovací služba nabídne tisíce pořadů včetně populárních filmů a seriálů ze světů Hvězdných válek a komiksovek Marvel, potvrdila The Walt Disney Company.

Přečíst článek
Případ Roubal

Netflix, HBO i Disney chtějí české diváky. Jak zareaguje Nova a ostatní?

Do Česka v nadcházejících měsících zamíří tři globální streamovací služby. Doplní tak nabídku interaktivních televizí v čele s Netflixem. Reagovat na to musí také tuzemské stanice. Nova proto tlačí své Voyo a má s ním velké plány. Jaký bude boj o diváka, který se stale více odklání od tradiční televize a zábavu hledá aktivně sám?

Přečíst článek
Walt Disney

Akcie Walta Disneyho letos padají. Šance zbohatnout?

Zatímco největší akciové indexy si letos připsaly skoro 30 procent, papíry The Walt Disney Company od ledna spadly o více než deset procent. Má cenu prodat, držet, nebo nakupovat?

Přečíst článek
Pokladnička s Mickey Mousem ze 30. let 20. století byla v prosinci 2021 vydražena na aukci v britské síni David Duggleby za 5800 liber.

Stará pokladnička s Mickey Mousem po dědovi vynesla tisíce liber

Přede dvěma lety Richard Swain z Matlocku v anglickém Derbyshire zdědil po svém dědovi mimo jiné i plechovou pokladničku s Mickey Mousem, kterou jeho předek opatroval šest desítek let až do své smrti. Až mu jednou příbuzní ve Spojených státech řekli, že viděli podobnou kasičku, která se prodala za 15 tisíc dolarů. A tak neváhal a dal ji do aukce. A na dražbě v aukční síni David Duggleby ve Scarborough jejímu majiteli vynesla 5800 liber (asi 173 tisíc korun).

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme