Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Volkswagen - informace o tématu

Výroba Škoda Fabia v mladoboleslavském závodu

Škoda Auto v srpnu zvedla odbyt, ale za zbytkem skupiny VW zaostala

Automobilka Škoda Auto v srpnu zvýšila celosvětový odbyt o 1,4 procenta na 54 700 aut. Ve své zprávě to uvedl automobilový koncern Volkswagen, jehož je Škoda součástí. Celý koncern, který vedle značek skupiny Volkswagen zahrnuje i další značky, odbyt zvýšil o 12,7 procenta na 700 100 vozidel.

Přečíst článek
Prodej aut spadl o více než 14 procent. Naposledy byl níže před osmi lety

Prodej aut spadl o více než 14 procent. Naposledy byl níže před osmi lety

Zejména nedostatek dílů tlačí produkci a prodej aut dolů. Snížení výroby ohlásila většina výrobců a za letošních prvních sedm měsíců tak prodeje meziročně spadly o 14,3 procenta na 112 364 vozů. Jde o nejnižší číslo za toto období od roku 2014. Oznámil to Svaz dovozců automobilů (SDA).

Přečíst článek
Auto, ilustrační foto

Škodovce propadl zisk kvůli válce a dolaru. Mateřskému Volkswagenu se naopak daří

Finanční ředitel koncernu Volkswagenu Arno Antlitz uvedl, že firma „prokázala značnou finanční odolnost vůči bezprecedentním globálním výzvám“. Ve druhém pololetí navíc VW počítá, že se problémy s dodavatelskými řetězci zmírní.

Přečíst článek
Volkswagen

Prodá Volkswagen svou ruskou fabriku na škodovky? Zájem mají Kazaši

Továrnu v Kaluze by podle zdrojů listu Vedomosti mohla koupit kazašská firma Asia Auto. Ta má licenci na výrobu vozů Volkswagen a Škoda.

Přečíst článek
Herbert Diess, šéf VW

Diess končí v čele Volkswagenu. V pozici ho vystřídá šéf Porsche Blume

Generální ředitel automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess končí. S dozorčí radou společnosti se dohodl na tom, že funkci opustí k 1. září. Nahradit ho má dosavadní šéf Porsche Oliver Blume. Firma tento nečekaný krok oznámila ve svém sdělení.

Přečíst článek
Thomas Schäfer, šéf VW

Šéf Volkswagenu: Konkurence Škody a VW je nesmysl. Musíme bojovat s ostatními

Největší evropský výrobce automobilů mění strategii. Jednotlivé značky by se měly lišit zejména designem. Pod kapotou by ale měly být podobné. Cílem by měla být větší efektivita a lepší připravenost na dobu elektromobility, uvádí šéf VW Thomas Schäfer v rozhovoru pro agenturu Bloomberg.

Přečíst článek
Výroba Škoda Fabia v mladoboleslavském závodu

Škodovce klesl v pololetí odbyt nejvíce z celé skupiny Volkswagen

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto za první pololetí dodala zákazníkům v celém světě 360 600 aut, což je meziroční pokles o 30 procent. Propad odbytu vozidel české automobilky je za pololetí nejhlubší ze všech značek, o kterých skupina Volkswagen samostatně informuje. Celé skupině v prvním pololetí klesl celosvětový odbyt o 22,2 procenta na 3,88 milionu vozů, uvedl Volkswagen.

Přečíst článek
Elektromobily VW

Volkswagen investuje půl bilionu do byznysu s bateriemi. Vybaví jimi půl milionu elektroaut ročně

Výrobce automobilů Volkswagen chce s partnery investovat přes 20 miliard eur (496 miliard korun) do podnikání s automobilovými bateriemi. Chce tak vytvořit 20 tisíc pracovních míst a do roku 2030 dosáhnout ročního prodeje nad 20 miliard eur, aby měl vedoucí postavení na tomto rostoucím trhu. Firma to podle agentury Reuters uvedla při slavnostním položení základního kamene své první evropské továrny na baterie v Salzgitteru.

Přečíst článek
Problémem budoucnosti budou baterie do elektroaut

Jestli se bojíme zákazu spalovacích motorů? Problémem budou baterie pro elektrovozy, varuje manažer VW

V současnosti chybí celá řada primárních surovin nutných na výrobu baterií do elektrovozů, jako jsou nikl, kobalt či nikl. To může přechod k čistší mobilitě výrazně prodražit a zpomalit, míní finanční ředitel Volkswagenu.

Přečíst článek
Herbert Diess, šéf VW

Do tří let předběhneme Teslu, prohlásil v Davosu šéf Volkswagenu Diess

Generální ředitel Volkswagenu Herbert Diess věří, že největší evropský výrobce automobilů může předběhnout Teslu a stát se do roku 2025 největším světovým prodejcem elektromobilů. Prohlásil to na Světovém ekonomickém fóru v Davosu v rozhovoru pro CNBC.

Přečíst článek
Baterie do elektromobilů v závodu Škoda Auto.

Škoda Auto vyrábí v Mladé Boleslavi baterie do elektromobilů pro celý koncern Volkswagen

Škoda Auto v Mladé Boleslavi nově vyrábí baterie pro elektromobily celého koncernu Volkswagen. Do technologií nainvestovala přes tři miliardy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Sázky na mistrovství světa v hokeji v polovině šampionátu a před nejsledovanější vyřazovací částí překonaly 1️⃣,2️⃣ miliardy korun. Momentálním favoritem na celkové vítězství je Švédsko, které jsou jediným týmem, který ještě neztratil ani bod. Následuje Kanada, Spojené státy americké a čtvrtým nejvíce favorizovaným týmem zůstává Česká republika. 
Slovenský premiér 👨 Robert Fico zůstává na jednotce intenzivní péče ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici, ve které byl hospitalizován po středečním atentátu a kde podstoupil operaci. 
Česká investiční skupina Star Capital Finance (SCF) koupila za víc než 7️⃣ miliard korun šest polských obchodních center. Prodávajícím byla společnost Cromwell Property Group, sdělil mediální zástupce SCF Ondřej Micka, o prodeji informovaly i Hospodářské noviny. 
Spotřebitelské ceny v Evropské unii se v dubnu meziročně zvýšily o 2️⃣,6️⃣ procenta, inflace tak zůstala na březnové úrovni. Ještě před rokem přitom meziroční růst spotřebitelských cen činil 8,1 procenta. V České republice se inflace zvýšila z 2,2 procenta na 3,1 procenta. 
Ukrajinské armádě se podařilo  stabilizovat situaci na severu Charkovské oblasti, ruská invazní vojska nepostoupila o více než deset kilometrů, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Rusko minulý týden obnovilo pozemní ofenzivu v tomto příhraničním regionu na severovýchodě Ukrajiny, čímž otevřelo novou frontu, a v prvních dnech přicházely zprávy o postupu invazních vojsk.
Středeční politicky motivovaný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica byl útokem na  suverénní slovenskou politiku založenou na vůli lidí. Podle maďarské tiskové agentury MTI to řekl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó poté, co telefonoval se zastupujícím šéfem slovenského parlamentu Peterem Zigou.
Čína umožní místním samosprávám odkupovat některé 🏡 domy za výhodné ceny. Přislíbila také další úsilí o dostavbu rozestavěných domů. Podle čínské státní tiskové agentury Nová Čína to na dnešním online setkání o bytové politice uvedl čínský vicepremiér Čche Li-feng. Zmírní se také pravidla pro poskytování hypoték, uvedla dnes čínská centrální banka. 
Izraelská poválečná vojenská správa Pásma Gazy, kde spolu už sedm měsíců bojuje izraelská armáda a radikální palestinské hnutím Hamás, by ročně stála 2️⃣0️⃣ miliard šekelů (123 miliard korun) a vyžadovala by vojenskou podporu pěti divizí izraelské armády. To je odhad vysoce postavených bezpečnostních představitelů, na jejichž zprávu dnes upozornily servery The Times of Israel (ToI) a Ynet.
Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Reklama
Reklama
Doporučujeme