Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Volkswagen - informace o tématu

Škoda Auto, ilustrační foto

Provozní zisk Škody Auto klesl o čtvrtinu na 8,3 miliardy korun

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v prvním čtvrtletí klesl zhruba o čtvrtinu na 337 milionů eur (8,3 miliardy korun) ze 448 milionů eur před rokem. Ve své výsledkové zprávě to uvedl mateřský koncern Volkswagen. Upozornil, že na výsledky měla negativní vliv válka na Ukrajině.

Přečíst článek
Výroba v mladoboleslavské továrně Škoda Auto

V Evropě se prodává stále míň nových aut. Škodovce klesá podíl na unijním trhu

Kvůli výpadkům v dodavatelských řetězcích prodej nových osobních automobilů v Evropské unii nadále klesá. Tempo poklesu prodeje v únoru zrychlilo z lednových šesti procent.

Přečíst článek
Herbert Diess, šéf VW

Vleklá válka na Ukrajině poškodí evropskou ekonomiku víc než covid, míní šéf Volkswagenu

Vleklá válka na Ukrajině by mohla evropské ekonomice způsobit mnohem větší škody než pandemie covidu-19. V rozhovoru s listem Financial Times (FT) to řekl šéf německého automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess.

Přečíst článek
Loď Felicity Ace plující pod panamskou vlajkou byla na cestě z německého Emdenu do amerického přístavu Davisville zasažena požárem. Na palubě veze kolem 4000 automobilů z koncernu Volkswagen, včetně luxusních vozů Porsche, Audi a Bentley.

Volkswagen přišel na moři o luxusní auta za tři miliardy. Shořely vozy Porsche, Bentley i Lamborghini

Požár námořní dopravní lodi Felicity Ace vezoucí čtyři tisíce luxusních Porsche, Bentley, Lamborghini či Audi, se jejich vlastníkovi Volkswagenu zásadně prodraží. Podle odhadu analytického uskupení Russell Group mají auta na lodi hodnotu přes 400 milionů dolarů, z toho hodnota poškozených patřících německému koncernu činí 155 milionů dolarů (asi 3,3 miliardy korun). O ty zřejmě firma přijde, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Škoda Enyaq IV

Stanislav Šulc: Škodovka není luxusní auto. Těm se na rozdíl od ní loni dařilo

Konec roku přinesl celou řadu statistik. K těm nejzajímavějším patří odbyt aut. Zatímco německé vozy včetně škodovek doplatily na "čipovou krizi", segmentu luxusních vozů se nevídaně dařilo.

Přečíst článek
Thomas Schäfer

Šéf Škoda Auto Schäfer nově povede značku VW

Předseda představenstva automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer nově povede VW, která je hlavní značkou skupiny Volkswagen. Kdo Schäfera v českém podniku nahradí, koncern nesdělil.

Přečíst článek
Toyota Yaris a Aygo se vyrábí v Kolíně

V Česku se letos zatím neprodalo ani 200 tisíc nových aut

Prodej nových aut v Česku vzrostl za 11 měsíců o 4,4 procenta 190 668 vozů. V samotném listopadu však meziročně klesl o 7,5 procenta na 16 174 aut. Nakupovaly hlavně firmy, na které připadá 76 procent prodaných vozidel. Uvedl to Svaz dovozců automobilů.

Přečíst článek
Tesla prodala v září 56 006 vozů vyrobených v Číně, nejvíce od zahájení výroby v Šanghaji zhruba před dvěma lety a o 27 procent více než v srpnu.

Vzdor hlavní sezoně klesl v Číně prodej aut o pětinu, dařilo se Tesle

Prodej nových aut v Číně v září meziročně klesl o 19,6 procenta na 2,07 milionu vozů. Největší světový trh s automobily tak zaznamenal pátý měsíc poklesu po sobě, uvedl čínský svaz výrobců automobilů (CAAM). Výrobu narušuje dlouhodobý celosvětový nedostatek čipů a domácí krize v dodávkách energie. Prodal se ale opět více než dvojnásobek aut s alternativním pohonem, v Číně souhrnně označovaných jako NEV (New Energy Vehicles).

Přečíst článek
Elektromobily VW

Kde Volkswagen postaví gigafactory? Jasno bude později, než se čekalo

Automobilka Volkswagen odložila rozhodnutí o výstavbě takzvané gigafactory na výrobu automobilových baterií o půl roku na pololetí roku 2022. Uvedl to vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). O umístění továrny se uchází i Česko.

Přečíst článek
Daniel Beneš, generální ředitel skupiny ČEZ, ilustrační foto

Šéf ČEZ Beneš: Do konce roku rozhodneme, s kým postavíme gigafactory

Skupina ČEZ chce do konce roku rozhodnout, s kým postaví továrnu na baterie v areálu bývalé hnědouhelné elektrárny Prunéřov I na Chomutovsku. První fáze projektu by mohla být hotova kolem roku 2025. Novinářům to řekl ředitel společnosti Daniel Beneš.

Přečíst článek
Elektromobil, ilustační foto

Víc než desetina v Česku prodaných vozů je do zásuvky

Celkově se v Česku prodalo za osm měsíců letošního roku necelých 148 tisíc osobních aut, z toho 15 052 mělo hybridní pohon. Prodeje hybridů se meziročně zvýšily o 114 procent. Spolu s čistě elektrickými vozy pak představovaly 11 procent všech prodejů.

Přečíst článek
Reklama

News box

Česká investiční skupina Star Capital Finance (SCF) koupila za víc než 7️⃣ miliard korun šest polských obchodních center. Prodávajícím byla společnost Cromwell Property Group, sdělil mediální zástupce SCF Ondřej Micka, o prodeji informovaly i Hospodářské noviny. 
Spotřebitelské ceny v Evropské unii se v dubnu meziročně zvýšily o 2️⃣,6️⃣ procenta, inflace tak zůstala na březnové úrovni. Ještě před rokem přitom meziroční růst spotřebitelských cen činil 8,1 procenta. V České republice se inflace zvýšila z 2,2 procenta na 3,1 procenta. 
Ukrajinské armádě se podařilo  stabilizovat situaci na severu Charkovské oblasti, ruská invazní vojska nepostoupila o více než deset kilometrů, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Rusko minulý týden obnovilo pozemní ofenzivu v tomto příhraničním regionu na severovýchodě Ukrajiny, čímž otevřelo novou frontu, a v prvních dnech přicházely zprávy o postupu invazních vojsk.
Středeční politicky motivovaný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica byl útokem na  suverénní slovenskou politiku založenou na vůli lidí. Podle maďarské tiskové agentury MTI to řekl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó poté, co telefonoval se zastupujícím šéfem slovenského parlamentu Peterem Zigou.
Čína umožní místním samosprávám odkupovat některé 🏡 domy za výhodné ceny. Přislíbila také další úsilí o dostavbu rozestavěných domů. Podle čínské státní tiskové agentury Nová Čína to na dnešním online setkání o bytové politice uvedl čínský vicepremiér Čche Li-feng. Zmírní se také pravidla pro poskytování hypoték, uvedla dnes čínská centrální banka. 
Izraelská poválečná vojenská správa Pásma Gazy, kde spolu už sedm měsíců bojuje izraelská armáda a radikální palestinské hnutím Hamás, by ročně stála 2️⃣0️⃣ miliard šekelů (123 miliard korun) a vyžadovala by vojenskou podporu pěti divizí izraelské armády. To je odhad vysoce postavených bezpečnostních představitelů, na jejichž zprávu dnes upozornily servery The Times of Israel (ToI) a Ynet.
Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme