Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vladimir Putin - informace o tématu

Ruský prezident Vladimir Putin

Bez konkurence. Putin míří za snadným vítězstvím v prezidentských volbách

Rusové budou od pátku do neděle hlasovat ve volbách, které zajistí současnému prezidentovi země Vladimiru Putinovi dalších šest let v Kremlu. Výsledek hlasování je téměř jistý a nedokáže ho zvrátit ani skutečnost, že ruská armáda se potýká se značnými ztrátami ve válce na Ukrajině, ani to, že Rusko se kvůli své invazi do sousední země propadlo do nevídané izolace od zbytku světa, podotkla agentura AP. Hlasování Rusko vypsalo i na okupovaných ukrajinských územích. Podobné snahy Moskvy už dříve opakovaně Kyjev i Západ odsoudily jako protiprávní.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin

Válku na Ukrajině Rusové podporují, uvedl průzkum. Jakých cílů Putin dosáhl, však většina z nich netuší

Přečíst článek
Podporu Ukrajině proti ruské agresi přišly v Česku vyjádřit tisícovky lidí

„Zastavte Putina, zastavte válku“. Do ulic v Česku vyšly na podporu Ukrajiny tisíce lidí

Tisícovky lidí v Česku v den druhého výročí ruské agrese na Ukrajinu přišly vyjádřit solidaritu s obránci této východoevropské země. Zároveň vyzvali svět k její větší podpoře.

Přečíst článek
Zesnulý opoziční vůdce Alexej Navalný

Ruské úřady daly matce Navalného ultimátum. Požadují tajný pohřeb

Ruské úřady daly matce zesnulého opozičního vůdce Alexeje Navalného ultimátum: buď svolí k tajnému pohřbu svého syna bez účasti veřejnosti, anebo bude Navalnyj pochován ve vězení, kde před týdnem za nejasných okolností zemřel. Uvedla to dnes Navalného mluvčí Kira Jarmyšová. Ljudmila Navalná ultimátum podle ní odmítla.

Přečíst článek
Prezident bosenské Republiky srbské (RS) Milorad Dodik a ruský prezident Vladimir Putin

Putin vyznamenal šéfa bosenských Srbů. Ten znovu odsoudil NATO i Západ

Prezident bosenské Republiky srbské (RS) Milorad Dodik obdržel vyznamenání z rukou ruského prezidenta Vladimira Putina. Během své návštěvy v ruském Tatarstánu bosenskosrbský předák zopakoval, že odmítá vstup Bosny do NATO, informovala bosenská média.

Přečíst článek
Navalná: Ruské úřady čekají, až z manželova těla vyprchá novičok

Navalná: Ruské úřady čekají, až z manželova těla vyprchá novičok

Vdova po ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném obvinila z manželovy smrti ruského prezidenta Vladimira Putina. Ve videovzkazu uvedla, že chce pokračovat v práci svého muže a bojovat za svobodné Rusko. Putin Navalného podle jejích slov zabil, protože "ho nedokázal zlomit". Julija Navalná se v Bruselu účastní zasedání unijních ministrů zahraničí.

Přečíst článek
V Rusku zatkli přes sto lidí na pietních akcích za Navalného

Navalnyj je po smrti, potvrdila jeho mluvčí. Na pietních akcích bylo zatčeno přes tři sta lidí

Téměř 360 lidí již bylo zatčeno při shromážděních, která se konala zhruba ve třicítce ruských měst na počest opozičního politika Alexeje Navalného, který podle úřední zprávy v pátek zemřel ve vězení. Uvedl to dnes specializovaný server OVD-Info, který monitoruje aktivity ruských bezpečnostních složek a problematiku lidských práv. Smrt opozičního politika potvrdila i jeho mluvčí Kira Jarmyšová s odkazem na informace sdělené Navalného matce Ljudmile. Ta navštívila vězeňskou kolonii IK-3, kde Navalnyj zemřel.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Který americký prezident je lepší volba pro vztahy s Ruskem? Putin ukázal na Bidena

Současný americký prezident Joe Biden je zkušenější a předvídatelnější než jeho předchůdce Donald Trump, řekl v rozhovoru šéf Kremlu Vladimir Putin podle agentury TASS. Na dotaz, kdo by byl v čele Spojených států pro Rusko lepší, Putin odvětil, že Biden. Moskva je podle slov ruské hlavy státu připravena spolupracovat s kýmkoliv, koho si Američané letos na podzim do Bílého domu zvolí.

Přečíst článek
Putinův rozhovor u Moskvanů propadl. Dali přednost televizní zábavě

Putinův rozhovor u Moskvanů propadl. Dali přednost televizní zábavě

Rozhovor, který ruský prezident Vladimir Putin poskytl americkému moderátorovi Tuckerovi Carlsonovi, u televizních diváků v Moskvě propadl. Interview, kterému se dělala velká reklama a o kterém Kreml tvrdil, že jej dychtivě sledoval celý svět, se v ruské metropoli nedostal ani mezi deset nejpopulárnějších televizních pořadů v uplynulém týdnu, uvedl na svém webu list The Moscow Times s odvoláním na údaje od společnosti Mediascope.

Přečíst článek
Tucker Carlson při rozhovoru s ruským prezidentem Vladimirem Putinem

Karel Pučelík: Tucker Carlson jako užitečný idiot

Tucker Carlson je prvním novinářem, který od začátku války na Ukrajině udělal rozhovor s Vladimirem Putinem. Není to však vyznamenáním za jeho práci, spíše jen posloužil zločinnému režimu, jako už mnozí jeho předchůdci SSSR či nacistickému Německu.

Přečíst článek
Putin v rozhovoru s Carlsonem řekl, že Rusko nemá žádní zájem napadnout Polsko nebo Lotyšsko

Putin: Mír byl blízko, dokud Zelenskyj nezačal naslouchat Západu

Ruský prezident Vladimir Putin ve svém vůbec prvním rozhovoru pro média od vypuknutí rusko-ukrajinské války obvinil Spojené státy a další západní země z prodlužování války. Řekl také, že USA musí přestat dodávat zbraně na Ukrajinu.

Přečíst článek
Bývalý moderátor televizní stanice Fox News Tucker Carlson

Tucker Carlson opustil Rusko. Měl zájem i o rozhovor se Zelenským, Kyjev však mlčí

Bývalý moderátor televizní stanice Fox News Tucker Carlson opustil Rusko, kde se setkal s prezidentem Vladimirem Putinem, se kterým udělal rozhovor. Podle serveru CNBC měl kontroverzní Američan zájem i o rozhovor s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Kyjev však v této otázce neposkytl žádné stanovisko.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme