Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vladimir Putin - informace o tématu

Ruský prezident Vladimir Putin

Lukáš Kovanda: Češi dál financují Putinovu válku. Jen letos Rusku poslali desítky miliard

Evropská unie prodlouží dobu, po niž ještě povoluje dovoz ruské oceli, o čtyři roky. Ocel z Ruska se tak bude moci do zemí EU dovážet až do října 2028. Bez ruské oceli by v Česku měly vážné potíže například Škoda Auto nebo nošovická Hyundai; ty ruskou ocel upotřebí třeba v základní karosérii svých vozidel. Nepřímo se tak ovšem nadále financuje – a financovat tedy o čtyři roky dále bude – Putinova válka na Ukrajině.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin

Putin neuzavře mír, dokud nebude znát výsledky prezidentských voleb v USA

Ruský prezident Vladimir Putin neuzavře mír na Ukrajině, dokud nebude znát výsledky amerických prezidentských voleb, které se uskuteční v listopadu příštího roku, je přesvědčen vysoce postavený činitel americké diplomacie, kterého citovala agentura Reuters.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin

S evropskou společností problém nemáme, jen s elitami, řekl Putin a rýpl si do hospodářského růstu

Rusko nehodlá zavřít své okno do Evropy. Složité období momentálně prožívá ve vztahu s evropskými elitami, nikoliv však s evropskou společností, uvedl ruský prezident Vladimir Putin.

Přečíst článek
Dvanáctý balík sankcí EU zahrnuje i Putinovu příbuznou, napsal EU Observer

Nový balík protiruských sankcí míří na žoldnéře i oligarchy, námitky má Slovensko a Maďarsko

Dvanáctý balík sankcí vůči Rusku, který v těchto dnech bez větších podrobností představila Evropská komise, by měl na černou listinu přidat i příbuzné ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho předchůdce Dmitrije Medveděva a rovněž sedm žoldnéřských společností. Informoval o tom server EU Observer s odvoláním na návrh, který má k dispozici.

Přečíst článek
Vystrčil: Demokratické země měly reagovat na ruské kroky v Gruzii a na Ukrajině

Miloš Vystrčil: Nenechme se chytit do Putinových pastí a zlákat jeho falešnými sliby

Bylo obrovskou chybou demokratických zemí, že ihned v roce 2008 tvrdě nereagovaly na kroky ruského prezidenta Vladimira Putina v Jižní Osetii a Abcházii a zejména poté v roce 2014 při ruské invazi na Krym a skryté invazi v Doněcku a Luhansku. Uvedl to předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) při zahájení mezinárodního parlamentního summitu Krymské platformy.

Přečíst článek

Putin je v Pekingu s jaderným kufříkem

Ruský prezident Vladimir Putin byl v Pekingu v doprovodu důstojníků ruských námořních sil nesoucích kufřík, který obsahuje tajné kódy nezbytné pro odpálení ruských jaderných zbraní, všimli si novináři. Plyne to ze záběrů pořízených ve středu, kdy se šéf Kremlu setkal s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem a poté zamířil na další schůzku, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Putin na setkání s Orbánem v Číně vyjádřil spokojenost se vztahy s Maďarskem

Orbán se sešel s Putinem. Jednali o jaderné energetice, válce i nutnosti zastavit migraci

Ruský prezident Vladimir Putin na setkání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem v Číně vyjádřil spokojenost s úrovní vztahů mezi Moskvou a Budapeští, uvedla agentura AFP. Putin a Orbán spolu hovořili tváří v tvář naposledy 1. února 2022, tedy tři týdny před ruskou invazí na Ukrajinu.

Přečíst článek
Gazprom

Putin zmrzačil Gazprom. Ani dohoda s Čínou neobnoví jeho tržní sílu

Ruský prezident Vladimir Putin přecenil své možnosti, když se pokusil využít ruský státní plynárenský gigant Gazprom k tomu, aby dostal Evropu na kolena. A nyní jsou jeho snahy o posílení Gazpromu vydány na milost a nemilost Číně, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin

Západ váhá s podporou Ukrajiny. Do týdne může být po válce, chvástá se Putin

Jak skončí válka na Ukrajině? Na začátku tohoto roku se bývalý americký prezident Donald Trump chlubil, že pokud bude znovu zvolen, „vyřeší tuto válku během jednoho dne“. Ano - během 24 hodin. Ruský prezident Vladimir Putin má o něco méně ambiciózní prognózu: Pokud půjde vše podle jeho představ, válka může skončit do týdne.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin.

Bilionové majetky ruských oligarchů proudí zpět do vlasti

Putinův tlak a evropské sankce jsou hnací silou zběsilých převodů majetku ruských miliardářů zpět do vlasti. Z Evropy už takhle do Ruska a jeho spřátelených zemí zpět „přiteklo“ přes 50 miliard dolarů. Oligarchům ubývá míst, kam mohou svůj majetek uložit, protože na mnohé z nich se vztahují sankce USA, Velké Británie nebo Evropy.

Přečíst článek
KLDR stojí za Putinem a všemi jeho rozhodnutími, řekl ruskému prezidentovi Kim

Putin se sešel s Kim Čong-unem. Moskva i Pchjongjang vedou svatou válku proti Západu, řekl šéf KLDR

Severní Korea podporuje ruského prezidenta Vladimira Putina ve všech jeho rozhodnutích, řekl podle agentury Reuters severokorejský vůdce Kim Čong-un. Oba státníci se sešli na kosmodromu Vostočnyj na ruském Dálném východě. Podle Kima, pro kterého je návštěva první zahraniční cestou od pandemie covidu-19, Moskva i Pchjongjang vedou svatou válku proti Západu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Národní sportovní agentura (NSA) nesledovala a nekontrolovala, jak příjemci využili dotace 💰 a zda dodrželi stanovené podmínky. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu. Číst více
Na středních školách 👩‍🏫 začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky, druhý termín je vypsaný na úterý. Skládat ji budou uchazeči, kteří se nemohli účastnit testů v řádném termínu například kvůli nemoci. K náhradnímu termínu jde 2030 uchazečů.
Irsko zvažuje, že kvůli nárůstu nelegální migrace z Británie přes Severní Irsko začne vracet žadatele o azyl 🏃 zpět do Spojeného království. S odvoláním na prohlášení irského premiéra Simona Harrise o tom informovala agentura AFP.
Reklama
Reklama
Doporučujeme