Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

vitamíny - informace o tématu

ilustrační foto

Biohacking: Procházka je nejkratší cestou k lepšímu zdraví a kondici

Benefity chůze jsou podle všeho skoro až zázračné. Je to převážně kvůli tomu, že chůze a pomalý souvislý každodenní pohyb je pro člověka tak přirozený, že s jeho nedostatkem vlastně organismus ani nepočítá. Tím je na chůzi závislý pro řadu procesů, takže její absenci tělo vyhodnocuje tak, že ve vnějším prostředí musí být něco špatně. A to se pak v dlouhodobém horizontu nebo/a za současné přítomnosti více nevhodných lifestylových návyků začne projevovat ve formě různých psychických či fyzických problémů.

Přečíst článek

Biohacking: Jak zvolit multivitamín, co neudělá jen „drahou moč“

Přečíst článek
Mořské řasy, zdravá výživa, aminokyseliny, arganin

Biohacking: Aminokyselina nutná pro omlazení cév i mužskou plodnost

Přečíst článek
Keto dieta

Biohacking: Protein je modla, přitom škodí. Kolik bílkovin tedy jíst?

Bílkoviny jsou dnes populárně popisovány jako bezvýhradně pozitivní živina, která je neškodnou alternativou „zlých“ tuků nebo sacharidů v jídle. Biochemická pravda je ale trochu jinde. Co se stane, když lidé jedí příliš moc proteinu?

Přečíst článek
Maso patří k hlavním zdrojům lysinu

Biohacking: Lysin se zkoumá při boji s rakovinou a depresemi. Najdete ho i v bůčku

Lysin je esenciální aminokyselina. Lidské tělo se bez něj zkrátka neobejde, ale zároveň si jej nedokáže vyrobit. Přitom pokud jej má tělo dostatek, lépe fungují jeho vnitřní procesy, organismus se lépe vyrovnává s úzkostmi a téměř zázračně umí léčit opary. A kde ho najdete nejvíc? V mase.

Přečíst článek
Japonská polévka - ilustrační foto

Biohacking: Proč je japonská kuchyně tak zdravá? Stojí za tím látka zvaná PQQ

Pyrrochinolinchinon (PQQ) je nepříliš známá, ale přitom důležitá sloučenina, funkcemi podobná vitamínům. Je nezbytná pro správnou funkci buněk a dobré zdraví a tělo ho samo zároveň neumí vyrobit. V současné době se však za vitamín nepovažuje a patří do skupiny růstových faktorů. Získávat jej lze ze stravy, zejména z fermentovaných potravin.

Přečíst článek
šilajit, mumio

Biohacking: Šilajit. Zní to jako šarlatánství, ale funguje. Snižuje tuk v krvi a zvyšuje testosteron

Možná jej znáte pod názvem mumio. Je to příbuzný ropy nebo uhlí, vozí se z Nepálu a Ruska a má řadu skoro zázračných účinků. Třeba na plodnost.

Přečíst článek
Hovězí maso je největším přirozeným zdrojem koenzymu Q10

Biohacking: Všichni jej známe, co ale skutečně umí koenzym Q10? Víc, než byste čekali

Koenzym Q10 je velmi známý doplněk stravy, který je běžně doporučován k užívání zejména starší generaci či pacientům se srdečními problémy. O jakou vlastně látku se ale vlastně jedná? K čemu je dobrá? A komu nejvíce pomůže k lepšímu zdraví a delšímu životu.

Přečíst článek
Krab, mořské plody

Biohacking: Zánět tělo chrání, ale moc ho škodí. Astaxantin pomůže

Astaxantin. Zní to jako zaklínadlo, ale je to účinný antioxidant. Patří mezi hity anti-age přípravků. Chrání mozek i srdce a pleť.

Přečíst článek
Lyžování v každém věku

Biohacking: Koenzym NAD pomáhá zdravému spánku. A vede k dlouhověkosti

Zdravý spánek je základem kvalitního a dlouhého života. Vylepšit si jej můžete užíváním koenzymu se zkratkou NAD. Ten navíc zpomaluje stárnutí cév a podporuje fungování mnoha orgánů.

Přečíst článek
Francouzka pije víno

Biohacking: Jak jíst, pít a nestárnout jako Francouzi

Anti-age je buzzword posledních let. Stárnou silné ročníky, takže výzkum o tom, jak zlepšit či dokonce oddálit stárnutí, jede na plné obrátky. V dalších dílech seriálu Biohacking se podíváme na poslední anti-age metody.

Přečíst článek
Mozek

Biohacking: Vitamín to není, ale jíst byste ho měli

Zdravá játra a mozek zajišťuje krom jiného cholin. Pozor ale, existuje ho několik druhů.

Přečíst článek
Vrásky - ilustrační foto

Biohacking: Vitamín nesmrtelnosti. B5 bojuje s alzheimerem, cholesterolem i vráskami

Vitamín B5 je jednou z klíčových látek, které si tělo nedokáže samo vyrobit, ale musí je přijímat v potravě. Podceňovaný vitamin přitom sehrává pozitivní roli v boji proti celé řadě civilizačních chorob.

Přečíst článek
Reklama

News box

Finanční ústav Deutsche Bank v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil zisk po zdanění o osm procent na 1,3 miliardy eur (32,8 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání hlavně díky divizi investičního bankovnictví, uvedla dnes největší německá banka v tiskové zprávě.
Opoziční hnutí ANO napadlo u 👨‍⚖️ Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně vadí mimo jiné retroaktivní ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. 
Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat  demisi. Podrobnosti sdělí Langšádlová společně s předsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou a prvním místopředsedou TOP 09 Vlastimilem Válkem na briefingu, který se uskuteční ve 13:30 v Poslanecké sněmovně. 
Americká společnost International Business Machines (IBM) koupí za 6️⃣,4️⃣ miliardy dolarů (150,8 miliardy korun) firmu HashiCorp, která se specializuje na vývoj nástrojů pro správu cloudové infrastruktury a automatizaci procesů. Informovala o tom společnost IBM v noci na dnešek. 
Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok  pozastaví v Evropské unii program odměn u své aplikace TikTok Lite. Firma o tom dnes informovala na síti X. V mezičase se provozovatel sociální sítě soustředí na připomínky od Bruselu, který si všímá dopadů aplikace na děti. 
Právě schválený balík americké pomoci může odvrátit porážku Ukrajiny, vítězství jí ale zatím  nezajistí, uvedla agentura AP. Ekonomická a vojenská podpora v hodnotě 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) podle ní umožní Ukrajině zpomalit postup ruských vojsk a poskytne jí čas na vypracování strategie, jak vytlačit Rusko z ovládnutých území.
Reklama
Reklama
Doporučujeme