Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

videohry - informace o tématu

Stranger Things Puzzle Tales

Netflix ztrácí předplatitele. Recept na záchranu? Další herní studio

Propad uživatelů Netflixu ve druhém čtvrtletí o téměř milion lidí přiměl největší světovou videotéku uspíšit plány na posílení své videoherní divize. Zakládá proto nové herní studio, první vlastní a čtvrté celkově, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
PS5

Efekt covid vyprchal. Také prodej videoher letos dostihne recese

Další odvětví, které v době pandemie nemoci covid-19 zažívalo rozkvět, ohrožuje recese. Podle prognózy výzkumné společnosti Ampere Analysis tržby za videohry a související služby letos meziročně klesnou o 1,2 procenta na 188 miliard dolarů (4,6 bilionu korun), uvedl zpravodajský server CNBC.

Přečíst článek

Bohemia Interactive se daří. Výsledky ještě více nakopnou hráči z Číny

Největší české herní studio Bohemia Interactive má za sebou velmi solidní rok. Tvůrce herních hitů DayZ a vojenské simulace Arma 3 rostl v tržbách, počtu hráčů i co se týče vývojářských kapacit. Letos má velmi dobře našlápnuto, důležitým milníkem bude vstup na čínský trh s herním titulem Ylands.

Přečíst článek
Komiksovou superhrdinku Laru Croft ve filmech ztvárnila Angelina Jolie

Vydavatel kultovního Tomb Raideru prodal práva za stamiliony dolarů, investuje do blockchainu

Japonský vydavatel videoher Square Enix prodává kultovní franšízu Tomb Raider švédské Embracer Group a další své herní série za 300 milionů dolarů (asi 6,6 miliardy korun). Důvodem je snaha firmy snížit náklady a zároveň investovat do nových technologií v čele s blockchainem a umělou inteligencí (AI), uvedl server CNBC.

Přečíst článek
DayZ

Bohemia Interactive má další zářez. Práva na filmovou adaptaci hry DayZ koupili Britové

Britské produkční společnosti Face Fictions Productions a Infinitive Wisdom Studios zakoupily filmová práva na videohru DayZ české vývojářské společnosti Bohemia Interactive Studio. Firmy to oznámily na Twitteru.

Přečíst článek
PS5

Herní byznys čeká rok plný akvizic. Rekordní nákup Microsoftu byl jen začátek

Trh videoher by letos mohl v akvizicích, financování a veřejných úpisech akcií (IPO) dosáhnout rekordních 150 miliard dolarů (3,3 bilionu korun). Uvádí to nedávná zpráva investiční společnosti Drake Star Partners, na kterou upozornila agentura Reuters. Herní trh se významně konsoliduje. Jen byly oznámeny tři obří akvizice, nejčerstvější je dnes oznámená koupě amerického herního vývojáře Bungie japonskou Sony.

Přečíst článek

Microsoft posiluje na herním trhu. Kupuje tvůrce herní série Call of Duty

Microsoft koupí za 68,7 miliardy dolarů Activision Blizzard, tvůrce videoher, který stojí za franšízou herní série „Call of Duty”. Má jít o největší akvizici Microsoftu v historii, a také největší akvizici v dějinách herního průmyslu, píše Bloomberg News. Akcie Activision Blizzard před otevřením burzy přidávají 40 procent.

Přečíst článek
Klání v esportu The International v Seattlu v roce 2014.

Lídr esportu 100 Thieves získal další investory. Má cenu 460 milionů dolarů

Jedna z největších firem pořádajících klání v esportu, provozující vlastní herní týmy i obchod s vlastní módní značkou 100 Thieves z Los Angeles získala v dalším investorském kole sumu ve výši 60 milionů dolarů. Hodnota firmy tak vystoupala na 460 milionů dolarů (asi 10,3 miliardy korun) a pojistila si místo v první světové lize videoher a esportu.

Přečíst článek
videohra Fortnite

Herní hit Fortnite si už v Číně nezahrají, rozhodl jeho tvůrce

Americká společnost Epic Games v polovině listopadu ukončí provoz čínské verze své populární počítačové hry Fortnite. Oficiální stanovisko k tomuto kroku chybí. Dohady ale hovoří o tom, že rozhodnutí by mohlo souviset se snahami Pekingu omezit závislost dětí na on-line hrách.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflix zahájil novou éru. Koupil prvního vývojáře her

Americká společnost Netflix koupila herní studio Night School Studios. Jde o první převzetí firmy, která se specializuje na vývoj videoher. A cena? Ta zůstala utajená. Videohry jsou nicméně horkou sázkou Netflixu, který si jejich zařazením do nabídky chce udržet své vedoucí postavení mezi streamovacími platformami.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Covid efekt se vytratil. Růst počtu předplatitelů Netflixu výrazně zpomalil

Americká internetová televize Netflix ve druhém čtvrtletí téměř zdvojnásobila zisk, růst počtu předplatitelů ale výrazně zpomalil.

Přečíst článek
Reklama

News box

Návrh rozpočtu vysokých škol pro příští rok počítá s navýšením o šest miliard korun. Na sociální síti to dnes uvedl ministr školství Mikuláš Bek (STAN). Na vzdělávání na veřejných vysokých školách je nyní určeno 30,9 miliardy korun. Navýšení peněz pro vysoké školství potvrdila také předsedkyně České konference rektorů Milena Králíčková. 
Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil 🔥požár, se  zřítila, uvedl mluvčí 🚒 dánských hasičů. I přes zpevnění a pokus o stabilizaci ohořelých nosných stěn, se jich polovina propadla. Požár těžce poničil renesanční budovu ze 17. století, která přišla o svou vysokou věž i velkou část střechy. Při dnešním zřícení fasády nebyl nikdo zraněn, uvádějí dánské noviny Jyllands-Posten.
Pražský dopravní podnik 🚌obdržel předžalobní výzvu od společnosti Nové Holešovice, kterou založil spolu s firmami Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí, vedení metropole chce ze společnosti vystoupit. Ve výzvě vyčíslil advokát případnou škodu na 1,31 miliardy korun a vyzval k dodržení původní dohody
Spojené státy i po obnovení ropných sankcí vůči Venezuele 👍 umožní některým americkým a evropským ropným firmám pokračovat v obchodování se státní venezuelskou ropnou společností PDVSA. Udělování povolení budou vyhodnocovat případ od případu, napsal americký deník The Wall Street Journal (WSJ).
Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 🔟 ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, citovaný médii. Houfnice Bohdana se podle dostupných informací montují na podvozky české automobilky Tatra.
Pražský magistrát koupí budovu v Holešovicích a přestaví ji na 🏫 střední školu, zřejmě gymnázium. Objekt v ulici U Pergamenky nabídne zhruba 520 míst pro žáky, a navýší se tak kapacita středních škol v Praze. Schválili to dnes pražští zastupitelé. 
Spojené státy a Británie dnes rozšířily své protiíránské 📜 sankce v reakci na víkendový vzdušný útok Teheránu na Izrael. Americké ministerstvo financí novými postihy míří na 16 jednotlivců a dva subjekty napojené na výrobu dronů, které byly při útoku použité. Londýn cílí na několik vojenských organizací a osob s vazbami na výrobu bezpilotních letounů i raket, napsala agentura AP.
Průměrné nájemné v České republice v prvním čtvrtletí 📈 vzrostlo mezičtvrtletně o procento na 295 korun za metr čtvereční. Nejvýznamněji vzrostlo nájemné v Olomouci o 4,3 procenta a o 3,1 procenta v Hradci Králové. Naopak propad cen pronájmů byl zaznamenán v Karlových Varech o 1,8 procenta, v Liberci o 1,2 procenta a v Jihlavě o necelé procento.
Zájem o obnovitelné zdroje energie v Česku dál 📈 roste, což se projevilo i v počtu žádostí o dotace. Počet žádostí o dotaci na fotovoltaiku stoupl v prvních třech měsících letošního roku meziročně téměř dvojnásobně, o desítky procent vzrostl i počet žádostí u tepelných čerpadel. Celkově bylo zatím podáno téměř 47 tisíc žádostí. 
Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 8️⃣6️⃣ miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D. Součástí zakázky budou také další potřebné technologie a úpravy stanic a dep. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil vedoucí komunikačního odboru DPP Daniel Šabík.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme