Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

úroky - informace o tématu

vánoční dárky (ilustrační foto)

Půjčka na dárky či dovolenou se prodražuje. Úroky rostou i na spotřebitelských úvěrech

Přečíst článek

Úrok na vládním dluhu vyskočil nejvýše za Babišovu éru. Fialovy reformy budou bolestivé

Přečíst článek
Jiří Rusnok, guvernér ČNB

Rusnok: Inflační nálož v ekonomice je silná. Nevylučuji razantnější zvýšení úroků

Přečíst článek
Bytová výstavba, ilustrační snímek

Lukáš Kovanda: Češi budou mít i nadále dražší hypotéky než třeba Slováci

Průměrná úroková sazba hypoték v červenci poskočila nejvýrazněji od roku 2018, a to na 2,23 procenta z červnových 2,13 procenta. Dramatického zdražování hypoték se však Češi obávat nemusí.

Přečíst článek
Bytová výstavba, ilustrační snímek

Počty i objemy hypoték pozvolna brzdí, růst sazeb naopak zrychluje

Růst průměrné roční úrokové sazby hypoték podle Fincentrum Hypoindexu v červenci zrychlil na 2,23 procenta. Objemy poskytnutých hypoték začaly brzdit, přesto je již jisté, že rok 2021 zbořil všechny dosavadní rekordy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Svobodu tisku na celém světě ohrožují právě ti, kteří by měli být jejími garanty, tedy vlády a politické orgány zemí🗺, varuje organizace Reportéři bez hranic (RSF). V jejím aktuálním žebříčku svobody médií si Česko pohoršilo o tři pozice a je 17., Slovensko se propadlo o 12 míst a skončilo 29. ze 180 hodnocených zemí. Na první příčce🥇 je stejně jako před rokem Norsko, poslední skončila Eritrea.

Počet nabízených ojetých aut🏎 v tuzemských autobazarech a inzerci v dubnu meziročně vzrostl o 22 procent na 118.674 vozů. Proti březnu je to ale o 2,1 procenta méně. Cena inzerovaných vozů klesla proti předchozímu měsíci o pět procent na medián 200 tisíc korun💰. Stále byla o 2,5 procenta vyšší, než před rokem. 

Komerční bance klesl 📉 v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 21,3 procenta na 2,8 miliardy korun. Provozní zisk stoupl o 1,7 procenta na čtyři miliardy korun. Celkový objem úvěrů i vkladů meziročně vzrostl. Banka, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská Société Générale, neauditované konsolidované výsledky zveřejnila na svém webu.
Výrobci olivového oleje 🌿čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.
Čistý zisk americké technologické společnosti Apple 🍏 ve fiskálním druhém čtvrtletí klesl o více než dvě procenta na 23,6 miliardy dolarů (549 miliard korun). Tržby se snížily o čtyři procenta, byly však o něco lepší než se očekávalo. Generální ředitel Tim Cook agentuře Reuters řekl, že firma očekává v tomto čtvrtletí návrat k růstu tržeb díky investicím do umělé inteligence (AI), které plánuje představit v příštích měsících. Číst více
Daňový portál Moje daně byl včera v posledních hodinách řádného termínu pro odevzdání daňového přiznání zpomalený či nefunkční kvůli velkému přetížení. Na síti X na to upozornila Finanční správa ČR. Ujistila, že pokud lidé a firmy nestihnou podat přiznání k dani z příjmu za loňský rok do dnešní půlnoci, jak ukládá zákon, žádné pokuty ani úroky z prodlení jim nehrozí
Reklama
Reklama
Doporučujeme