Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

turismus - informace o tématu

Náměstí Svatého Marka v Benátkách bývá plné turistů.

Benátky nechtějí být jenom pro turisty, omezí krátkodobé pronájmy bytů

Italské Benátky chtějí omezit krátkodobé pronájmy bytů turistům. Starosta města Luigi Brugnaro deníku Quotidiano nazionale řekl, že radnice chystá nařízení, podle kterého budou moci majitelé nemovitostí nabízet krátkodobý pronájem nanejvýš 120 dní v roce. Nová pravidla mají pomoci zabránit vylidňování historického centra.

Přečíst článek
REPORTÁŽ: Navštívili jsme nejvoňavější kout světa. Je jím Salála v Ománu

REPORTÁŽ: Navštívili jsme nejvoňavější kout světa. Je jím Salála v Ománu

Přečíst článek

Nejlepší pas na světě mají poprvé Spojené arabské emiráty. Jak je na tom ten český?

Přečíst článek
Hrad prodloužil smlouvu ve Zlaté uličce příznivci Zemana. Za desetkrát nižší než obvyklé nájemné

Hrad prodloužil smlouvu ve Zlaté uličce příznivci Zemana. Za desetkrát nižší než obvyklé nájemné

Přečíst článek
Američtí celníci mohou po 16 letech číst čipy v pasech.

Američtí celníci mohou konečně číst čipy v pasech. Strávili nad tím šestnáct let

Ačkoliv Spojené státy od zemí s bezvízovým stykem včetně Česka vyžadují čipy v pasech od roku 2008, jejich celníci tyto čipy umí přečíst teprve od loňského léta. A oficiálně to potvrdili teprve minulý týden, napsal odborný server Wired.

Přečíst článek
Záběr na ztroskotaný Titanic pořízený v roce 1986 nedlouho po objevení slavného vraku.

VIDEO: Jak vypadal Titanic tři čtvrtě století po zkáze? Vědci zveřejnili unikátní video

Americký oceánografický institut zveřejnil vzácné video potopeného Titaniku na dně Atlantského oceánu. Veřejnosti dosud nezpřístupněné záběry byly pořízeny v roce 1986, krátce po nalezení vraku. Zveřejněny byly u příležitosti pětadvacetiletého výročí premiéry filmu Titanic. Informuje o tom zpravodajský web BBC.

Přečíst článek
Lukáš Kovanda: Pro Rusy a Číňany přestalo Česko existovat. Už sem skoro nejezdí, trh přišel o milion turistů

Lukáš Kovanda: Pro Rusy a Číňany přestalo Česko existovat. Už sem skoro nejezdí, trh přišel o milion turistů

Tuzemský turistický ruch se loni z velké části zotavil ze dvou předchozích let těžce poznamenaných pandemií covidu a souvisejícím dramatickým útlumem turismu. Loni však již byl objem návštěvnosti na hodnotě 89 procent úrovně posledního předpandemického roku 2019. Pokles proti roku 2019 je dán výhradně snížením počtu zahraničních hostů, protože počet českých turistů byl už loni naopak vyšší než roku 2019, upozorňuje hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
V České republice se loni ubytovalo 19,5 milionu turistů. Proti předchozímu roku 2021, který byl ještě výrazně ovlivněn pandemií nákazy covid-19, je to nárůst o 71 procent.

Češi loni více jezdili po vlastech českých. Zato zahraničních turistů stále chybí třetina

V České republice se loni ubytovalo 19,5 milionu turistů. Proti předchozímu roku 2021, který byl ještě výrazně ovlivněn pandemií nákazy covid-19, je to nárůst o 71 procent. Stále je to ale o 2,5 milionu turistů méně než v předcovidovém roce 2019. Ve srovnání s ním loni scházeli zahraniční turisté. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Přečíst článek
Lyže, ilustrační foto

Kaprun nebo Pec? Tuzemské lyžařské areály hlásí skvělé podmínky a rekordní obsazenost

Bohatá sněhová nadílka přilákala do tuzemských lyžařských středisek rekordní počet lyžařů.

Přečíst článek
Tanečníci vystupují na zahajovací akci hongkongské turistické kampaně Hello Hong Kong.

Hongkong rozjíždí záchranný plán. Rozdá půl milionu letenek

Nová hongkongská propagační kampaň nazvaná Hello Hong Kong , která se právě rozjíždí, má nastartovat návrat turistů. V rámci kampaně bude během příštích šesti měsíců rozdáno půl milionu letenek zadarmo, píše CNBC.

Přečíst článek
video

Mónica Sofia Duarte: Moje mise jsou Kapverdy. A taky chci přinášet radost

„Vše co dělám, je s myšlenkou na Kapverdy. Chci jim pomoci rozvíjet se,“ říká úspěšná modelka a hlavně podnikatelka Mónica Sofia Duarte. V pořadu Newstreamu Značka: Osobně vzpomíná, že se nenarodila do privilegované rodiny a úspěch nemá zadarmo. Mónica Sofia vyrůstala v chatrči na jenom z Kapverdských ostrovů v srdci Atlantiku jako sirotek, do školy chodila jako mnoho dalších afrických dětí pěšky i několik hodin. Přes to všechno je z ní dnes úspěšná realitní byznysmenka. A Česko na její cestě sehrálo velmi významnou roli.

Přečíst článek
Ukrajinský muž stoj na ulici poseté zničenými ruskými tanky v městě Buča, kde se Rusové podle očitých svědků i západních médií a vlád dopustili zabíjení civilistů a válečných zločinů, 6. dubna 2022.

Na dovolenou do Buči nebo Irpině? Ukrajina má smělé poválečné plány s městy trpícími ruskou invazí

Ukrajinské úřady plánují přeměnit Buču, Irpiň a další města, jejichž jména smutně proslula v souvislosti s ruskou invazí, v turistické destinace. Uvádí to oficiální prezentace ukrajinské státní delegace na veletrhu cestovního ruchu Fitur v Madridu, o které informují agentury EFE a Europa Press. Veletrh, kterého se zúčastní představitelé ukrajinské státní agentury na podporu turistiky, se uskuteční příští týden.

Přečíst článek
Pytloun Hotels na Václavském náměstí v Praze

Do Prahy se vrací turisté, hotely jsou téměř plné. Jejich provozovatelé věští dobrou sezonu

Turistický ruch v Praze ožil a pomalu se vrací na předpandemickou úroveň. Lepší, než jsme čekali, komentují obsazenost hoteliéři.

Přečíst článek
Phúket

Thajci otočili. Po turistech nebudou vyžadovat očkovaní proti covidu

Thajci nakonec nebudou po turistech vyžadovat očkování proti covidu. Země zrušila všechna vstupní pravidla pro cestující, na kterých se tamní vláda dohodla minulý týden a platná měla být od pondělí. S odkazem na prohlášení ministra zdravotnictví Anutina Charnvirakula o tom informují tamní média.

Přečíst článek
Reklama

News box

Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec  nebyl osamělým vlkem. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a zástupce civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. 
Francie a Německo jsou hluboce  znepokojeny situací v Gruzii, kde parlament schválil kontroverzní zákon o zahraničním vlivu, proti kterému v Tbilisi v posledních týdnech demonstrovaly desetitisíce lidí. Podle agentury AFP to v dnes zveřejněném prohlášení uvedli francouzský prezident Emmanuel Macron a německý kancléř Olaf Scholz. Norma podle nich není v souladu s evropskými hodnotami.
Vrtulník, v němž letěl íránský prezident Ebrahím Raísí, měl dnes  tvrdé přistání, uvedla podle agentury AP íránská státní televize, aniž by ihned uvedla podrobnosti o následcích nehody. Problém nastal při přesunu z Ázerbájdžánu, kde se íránský prezident dopoledne zúčastnil slavnostního otevření přehrady s ázerbájdžánským prezidentem Ilhamem Alijevem.
Jádro by podle ministra průmyslu Jozefa Síkely (STAN) mohlo do budoucna tvořit až 6️⃣0️⃣ procent energetického mixu ČR, v současné době je to 38 procent. Podmínkou je výstavba nových bloků jaderných elektráren, mohou být až čtyři. Jádro pak mají doplňovat hlavně obnovitelné zdroje, dočasně pak elektrárny spalující plyn. Ministr to dnes řekl v pořadu televize Nova Za pět minut 12.
Vietnamská komunistická strana nominovala na funkci prezidenta země současného ministra veřejné bezpečnosti 👴 To Lama. Informovala o tom agentura Reuters. V březnu se pouhý rok po nástupu do úřadu vzdal funkce prezident Vo Van Thuong. To Lam stál v čele ministerstva veřejné bezpečnosti i v roce 2017, kdy byl z Německa přes Slovensko unesen do vlasti vietnamský podnikatel.
Dva lidé zemřeli při nehodě 🛳️ lodi na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla dnes podle agentury AP policie. Dalších pět osob se pohřešuje.
Slovenský premiér Robert Fico, který je po středečním postřelení atentátníkem hospitalizován, je  mimo ohrožení života. Jeho stav je ale vážný, rekonvalescence si vyžádá dlouhou dobu, řekl dnes novinářům zástupce nemocnice.
Rusko i Ukrajina shodně uvedly, že se v noci na dnešek staly terčem 🚀 vzdušných útoků. Kyjev oznámil sestřelení všech 37 útočících ruských dronů, ruská protivzdušná obrana odvracela dronový a raketový útok na okupovaném ukrajinském poloostrově Krym a také v Krasnodarském kraji na jihu země.
Česko bylo za první čtvrtletí letošního roku na pátém místě na světě v nákupech 🥇 zlata. Česká národní banka (ČNB) ho nakoupila pět tun, loni za stejné období skončila šestá se dvěma tunami. Centrální banky byly už tradičně největšími nákupčími zlata vůbec.
Navzdory sankcím a silnému politickému tlaku pokračuje většina zahraničních společností ve svém podnikání v Rusku. Od zahájení ruské invaze na Ukrajinu se z Ruska zcela stáhlo jen 9️⃣,5️⃣ procenta zahraničních podniků. Zhruba třetina zahraničních firem své aktivity v Rusku omezila.
Reklama
Reklama
Doporučujeme