Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Provozní zisk českého T-Mobilu mírně klesl. Zákazníci jsou hladoví po datech, sms naopak upadají

T-Mobile prodejna
T-Mobile
 ČTK

Operátor T-Mobile ČR vykázal v prvním čtvrtletí provozní zisk 3,069 miliardy korun, což je o 0,3 procenta meziročně méně. Tržby mu naopak stouply o 6,7 procenta na 7,6 miliardy korun. Celkový počet zákazníků meziročně také mírně vzrostl o 1,6 procenta na 6,44 milionu.

Reklama

Trend zvyšující se spotřeby mobilních dat pokračoval i v prvním čtvrtletí, kdy T-Mobile zaznamenal meziroční nárůst o 51 procent.  Objem spotřebovaných dat v poslední době stále roste.

V meziročním srovnání překvapivě vzrostl i počet provolaných minut, který se zvýšil o 14 procent, uvedla firma. Naopak o sedm procent klesl objem odeslaných SMS, neboť zákazníci dávají přednost chatovacím platformám.

T-Mobile loni potrápili hackeři i drahé energie. Zisk operátor navýšil

Loňský rok nepřinesl společnosti T-Mobile žádná velká dramata. Operátorovi se podařilo ustát extrémní růst cen energií i nájezdy hackerů.

Přečíst článek

Počet diváků internetové televize přejmenované na Magenta TV se zvýšil o 11,9 procenta na 245 tisíc zákazníků. Na konci prvního čtvrtletí bylo mobilní 5G pokrytí obyvatel 52,5 procenta, což je proti začátku roku o 5,8 procentního bodu více.

Výstavba 5G sítí

Klademe důraz na pokrývání Česka vysoce kvalitním připojením a budeme pokračovat ve výstavbě optické a 5G infrastruktury. Prioritou zůstává zaměření na digitalizaci, bezpečí uživatelů a pochopitelně se soustředíme i na ESG aktivity. Ačkoli nárůst nepřímých nákladů dosáhl deseti procent, v investicích v ČR budeme i nadále pokračovat,” uvedl generální ředitel T-Mobilu Jose Perdomo Lorenzo.

Cher Wang, Chairperson, co-founder, and CEO of HTC, talking about the transition from 5G to 6G during a keynote about cooperation on the second day of the Mobile World Congress 2023 on February 28, 2023, in Barcelona, Spain.

Internet 5G je stále v plenkách, ale už se chystá ještě rychlejší 6G. I s umělou inteligencí

Mobilní internet nové generace 6G by mohl být spuštěn v roce 2030. Shodli se na tom vedoucí pracovníci některých největších světových telekomunikačních a technologických firem oslovení zpravodajskou televizí CNBC. Operátoři se však nyní stále potýkají s návratností svých investic do sítí 5G, které dosáhly miliard USD, a využití těchto sítí mezi spotřebiteli zatím zůstává po celém světě nízké.

Přečíst článek

V březnu T-Mobile jako první český operátor představil unikátní řešení proti nebezpečným podvodům pro firemní zákazníky, které chrání uživatele před lstivými telefonáty. Na prevenci podvodů se pak soustředí i projekt Klik pro klid.

Operátor se také v prvním kvartále stal partnerem projektu Technologická gramotnost, který přibližuje studentům základních a středních škol moderní technologie a klade si za cíl zvýšit zájem o technologické obory. V letošním roce by iniciativa měla formou bezplatných přednášek oslovit až 12 tisíc dětí.

T-Mobile je spolu se Slovak Telekomem součástí nadnárodní skupiny Deutsche Telekom.

T-Mobile, ilustrační foto

První účet amerického T-Mobilu za únik dat: půl miliardy dolarů

Americká telekomunikační společnost T-Mobile US se dohodla, že vynaloží 500 milionů dolarů (zhruba 12 miliard korun), aby urovnala hromadnou žalobu, kterou na firmu podali zákazníci kvůli rozsáhlému úniku osobních údajů. Informovaly o tom o víkendu agentury DPA a AP.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme