Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Šéf českého T-Mobilu Lorenzo po pěti letech končí. S kauzou zmizelých iPhonů za miliardy to podle firmy nesouvisí

José Perdomo Lorenzo
T-Mobile, užito se svolením

Stávající generální ředitel českého T-Mobilu a Slovak Telekomu Jose Perdomo Lorenzo končí. Od ledna bude odpovědný za strategii a transformaci celé skupiny Deutsche Telekom. Děje se tak v době, kdy česká pobočka T-Mobile přišla o miliardy kvůli dodávkám elektroniky Apple pro zkrachovalý e-shop Mamut. Lorenzův odchod s kauzou zmizelých iPhonů a AirPodů za miliardy podle mluvčí T-Mobilu Patricie Šedivé nijak nesouvisí.

Reklama

Jose Perdomo Lorenzo bude nově řídit transfomaci Deutsche Telekom. Podřízený bude přímo generálnímu řediteli skupiny Timotheovi Höttgesovi. Nástupce dosavadního šéfa české pobočky T-Mobile bude firma hledat v tendru.

Tato změna ve vedení se odehrává v době, kdy česká pobočka T-Mobile přišla o nejméně 2,5 miliardy korun kvůli dodávkám elektroniky značky Apple do e-shopu Mamut, uvedl server iROZHLAS.cz. „S kauzou Mamut odchod nejvyššího manažera z české pobočky nesouvisí,“ řekla serveru mluvčí společnosti T-Mobile Patricie Šedivá.

E-shop Mamut letos na jaře zkrachoval poté, co vyšlo najevo, že z něj zmizelo přes sto tisíc mobilů a přes 360 tisíc sluchátek v hodnotě až kolem pěti miliard korun. Hlavním dodavatelem e-shopu byl právě T-Mobile a patří také k největším věřitelům v současném insolvenčním řízení.

Lorenzo nastoupil do T-Mobilu v říjnu 2018. Do firmy si přinesl více než dvacetiletou manažerskou praxi. Za jeho působení se zvýšilo 5G pokrytí populace, vzrostl počet gigabitových přípojek a rozrostlo se také optické připojení (FTTH). Významným krokem byla také transformace a spojení oddělení napříč českým a slovenským trhem.

V českém T-Mobilu strávil pět let

„V českém T-Mobilu jsem strávil pět let a nebude to lehké loučení. Za tu dobu jsme si prošli několika globálními krizemi, které se nám podařilo zvládnout především díky skvělým lidem, jenž v T-Mobile pracují a neustále ho posouvají dál. Nebude se mi lehce loučit ani s Českou republikou, již jsem si pro její dech beroucí historická místa a úžasné přírodní scenérie velice oblíbil, ani se Slovenskem, kam jsem často jezdil,“ uvedl Lorenzo.

Lorenzo svou kariéru začal v roce 1996 jako technik ve společnosti Spanish Sener Engineering & Systems a později v Boeing Company v USA. V roce 2000 se stal management konzultantem ve španělské pobočce McKinsey & Company, o šest let později se jeho působištěm stala skupina Telefónica, kde se postupně stal ředitelem pro elektronické zdravotnictví a bezpečnost. Poté odešel do skupiny Millicom, kde naposledy zastával funkci generálního ředitele Tigo Paraguay.

Vodafone

Zisk Vodafonu spadl pod miliardu. Kvůli inflaci i energetické krizi

Operátorovi Vodafone klesl ve fiskálním roce končícím letos na konci března v ČR zisk o 27 procent na 933 milionů korun. Tržby vzrostly o 3,7 procenta na 20,55 miliardy korun. Ziskovost ovlivnila energetická krize i vysoká inflace spolu s nutností investovat do splnění licenčních požadavků. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Přečíst článek

T-Mobile je se 6,4 miliony zákazníky největší mobilní operátor v ČR. Svou 5G sítí pokrývá 57 procent populace a dlouhodobě se zaměřuje také na budování a rozvoj optické infrastruktury.

T-Mobilu klesl pololetní zisk. Jeho Magenta TV má čtvrt milionu uživatelů

T-Mobilu klesl pololetní zisk. Jeho Magenta TV má čtvrt milionu uživatelů

Operátorovi T-Mobile klesl v letošním prvním pololetí provozní zisk o 6,2 procenta na 5,8 miliardy korun. Tržby naopak stouply o 5,7 procenta na 15,4 miliardy korun, oznámila firma, která je podle počtu klientů největší firmou na trhu v Česku.

Přečíst článek

prodejna Apple v ČR

Mobilní data mimo EU za stovku na týden? Jde to

Chytrý telefon se stal na cestách nezbytným společníkem, jak si ale zajistit funkční data bez účtu za tisíce? Za pomoci moderních technologií se dají v zahraničí sehnat data již za stokorunu na týden.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme