Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

T-Mobile přilákal nové zákazníky, zisk mu klesl

T-Mobile, ilustrační foto
iStock
 ČTK

Všeobecná drahota dolehla i na hospodaření T-Mobilu. Zisk operátorovi loni klesl o devět procent na 11,3 miliardy korun.

Reklama

Operátorovi T-Mobile loni klesl provozní zisk o 8,8 procenta na 11,27 miliardy korun. Tržby stouply o 1,9 procenta na 30,695 miliardy korun. Výsledky ovlivnila stagnace ekonomiky, protiinflační opatření i výrazný růst cen. T-Mobile to oznámil v tiskové zprávě.

Počet zákazníků meziročně vzrostl o 1,6 procenta na 6,523 milionu. Spotřeba dat v mobilní síti narostla o 39,3 procenta a počet uživatelů T-Mobile TV se zvýšil o 12,2 procenta na 266 tisíc uživatelů. Investice společnosti v ČR přesáhly tři miliardy korun.

José Perdomo Lorenzo

Šéf českého T-Mobilu Lorenzo po pěti letech končí. S kauzou zmizelých iPhonů za miliardy to podle firmy nesouvisí

Stávající generální ředitel českého T-Mobilu a Slovak Telekomu Jose Perdomo Lorenzo končí. Od ledna bude odpovědný za strategii a transformaci celé skupiny Deutsche Telekom. Děje se tak v době, kdy česká pobočka T-Mobile přišla o miliardy kvůli dodávkám elektroniky Apple pro zkrachovalý e-shop Mamut. Lorenzův odchod s kauzou zmizelých iPhonů a AirPodů za miliardy podle mluvčí T-Mobilu Patricie Šedivé nijak nesouvisí.

Přečíst článek

T-Mobile pokračoval ve výstavbě a modernizaci optické sítě. Optiku nabízí půl milionu domácností ve více než 140 městech a obcích. Díky spolupráci s partnerem pak internet s rychlostí až jeden Gbit/s může využít více než milion domácností. V srpnu operátor dokončil převedení celé přístupové sítě na standard XGS-PON, což umožnilo zahájení testování datových přenosů rychlostí až osm Gbit/s na vybraných místech v Olomouci.

Investice do data centra

„Budování optické sítě patří k našim dlouhodobým a zásadním investičním projektům. Ostatně jde o přípravu infrastruktury pro další rozvoj internetového připojení na následující desítky let. Pevně věříme v postupnou digitalizaci byznysu i dalších oblastí, nejen průmyslu, ale třeba i státní sféry, školství či zdravotnictví," uvedl zastupující generální ředitel Vladan Peković.

Česká republika se stala první zemí, kde skupina Deutsche Telekom spustila v aplikaci Můj T-Mobile nový zákaznický program Magenta Moments. Přináší řadu nabídek operátora i partnerů. T-Mobile také jako první český mobilní operátor umožnil zákazníkům v rámci roamingu využívat službu Apple Watch Connection (AWC).

V rámci rozvoje divize T-Business pro firemní zákazníky vloni operátor zahájil výstavbu nového křídla datového centra DC7. Čtyři nové datové sály nabídnou rozlohu 1400 metrů čtverečních a kapacitu až 780 serverových míst. Jde o investici zhruba 800 milionů korun.

T-Mobile patří do nadnárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Svou mobilní sítí 5G pokrývá 72 procent populace.

Kdo jsou nejlepší čeští mluvčí? Sochor a Cimbala

Za soukromý sektor cenu Mluvčí roku získal Václav Sochor, šéf korporátní komunikace Tipsport. Ocenění Nejlepší mluvčí veřejného sektoru má Aleš Cimbala, tiskový mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze. Titul PR tým roku převzalo Britské velvyslanectví v Praze. Cenu každodočně vyhlašuje PR Klub.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme