Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SpaceX - informace o tématu

Mladý Elon Musk

Jak se stát milionářkou snadno a rychle. Muskova expřítelkyně prodala společné fotky

Například fotografie ze školní slavnosti se na aukci memorabilií spojených s Elonem Muskem prodala za 41 tisíc dolarů, tedy více než za milion korun. Jennifer Gwynneová, která věci prodávala, chce výtěžek použít na vzdělání svého syna.

Přečíst článek

Naplnění snu Elona Muska o letech na Mars ohrožují limity lidského zdraví

Přečíst článek
Elon Musk při jedné z akcí své dopravně-stavební společnosti Boring Company.

Muskův sen o vysokorychlostním tunelu nadchl další investory. Poslali mu stamiliony

Vizionář a inovátor Elon Musk nadchnul pro svou myšlenku podzemní sítě vysokorychlostních tunelů další investory. Ti mu v posledním investičním kole na projekt Loop přispěli dalších 675 milionů dolarů (asi 15,2 miliardy korun). Hodnota firmy The Boring Company se tak vyšvihla na 5,675 miliardy dolarů, píše CNBC.

Přečíst článek
Z Kennedyho vesmírného střediska na východě Floridy odstartoval let společnosti Axiom Space, který představuje první ryze soukromou misi na oběžnou dráhu podporovanou americkou vesmírnou agenturou NASA.

Ze základny NASA poprvé míří k ISS ryze soukromá mise

Z Kennedyho vesmírného střediska na východě Floridy odstartoval let společnosti Axiom Space, který představuje první ryze soukromou misi na oběžnou dráhu podporovanou americkou vesmírnou agenturou NASA. Čtyřčlenná posádka v lodi od firmy SpaceX míří na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS), kde hodlá strávit osm dní. Přílet k ISS je naplánován na sobotní brzké odpoledne středoevropského času.

Přečíst článek
Elon Musk, šéf Tesly, slavnostně otevřel první evropskou továrnu automobilky nedaleko Berlína.

Forbes: Musk je nejbohatší na světě, předběhl Bezose

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle žebříčku časopisu Forbes šéf automobilky Tesla Elon Musk s majetkem 219 miliard dolarů (4,9 bilionu korun). Z Čechů letos skončila nejvýše, na 104. místě, Renáta Kellnerová s rodinou (16,9 miliardy dolarů).

Přečíst článek
sluneční erupce

Do vesmíru vzlétla česká družice, která pomůže chránit nejen naše mobily

České vědecké přístroje vynesla ve čtvrtek na oběžnou dráhu Země raketa Falcon 9 společnosti SpaceX z floridského mysu Canaveral. Mimo jiné budou sledovat energetické částice vyvržené Sluncem, jimž se sice poeticky říká sluneční vítr, ale které mohou až hororově poškodit elektroniku i elektrické sítě na Zemi.

Přečíst článek
Elon Musk

Osobností roku časopisu Time je vizionář bez domova, Elon Musk

Nenarodili jste se do saúdské královské rodiny, a přesto se chcete stát dolarovým miliardářem? Máte ještě několik možností, jak toho docílit, píše server magazínu Time, který za osobnost roku 2021 označil podnikatele a vizionáře Elona Muska.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk: Ukažte mi, jak za šest miliard dolarů zničit hlad, a prodám akcie Tesly

Když mi dokážete, jak za šest miliard dolarů vymýtíte hlad ve světě, prodám akcie Tesly a přispěju na to. Organizaci spojených národů to vzkázal miliardář a vizionář Elon Musk v reakci na výzvu – či možná jen rýpnutí – ředitele Světového potravinového programu OSN Davida Beasleyho. Ten vyzval Muska a také druhého nejbohatšího muže planety a spolumajitele Amazonu Jeffa Bezose, že jen procento jejich majetku by pomohlo vyřešit světový hlad.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk má nakročeno stát se dolarovým bilionářem

Americký podnikatel Elon Musk by se jako první na světě mohl stát dolarovým bilionářem.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk kritizoval Bidenovu administrativu kvůli zaujatosti proti Tesle

„Jste vůči společnosti Tesla zaujatí,“ uvedl na adresu amerického prezidenta Joea Bidena a jeho administrativy Elon Musk na konferenci Code, která se konala včera v kalifornském Beverly Hills.

Přečíst článek
Kapsle SpaceX se spustila do oceánu těsně před západem slunce.
video

Vesmírné turistice o krok blíž. Civilní posádka Crew Dragon je zpět na zemi

V Atlantském oceánu u pobřeží amerického státu Florida přistála po letu na oběžné dráze kolem Země čtyřčlenná civilní posádka lodi Crew Dragon společnosti SpaceX podnikatele Elona Muska.

Přečíst článek
SpaceX a její první civilní posádka ve vesmíru
video

SpaceX vyslala do kosmu čtyřčlennou posádku bez profesionálních astronautů

Nejambicióznější posun ve vesmírné turistice. Tak hodnotí agentura AP počin společnosti SpaceX, která dnes z Kennedyho vesmírného střediska na Floridě vynesla na oběžnou dráhu loď Crew Dragon s americkou čtyřčlennou civilní posádkou.

Přečíst článek
Reklama

News box

Celková ekonomická nálada podnikatelů a spotřebitelů na Slovensku po předchozím poklesu v dubnu stoupla ↗ a dosáhla nejlepšího výsledku za poslední téměř dva roky, informoval slovenský statistický úřad.
Národní sportovní agentura (NSA) nesledovala a nekontrolovala, jak příjemci využili dotace 💰 a zda dodrželi stanovené podmínky. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu. Číst více
Na středních školách 👩‍🏫 začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky, druhý termín je vypsaný na úterý. Skládat ji budou uchazeči, kteří se nemohli účastnit testů v řádném termínu například kvůli nemoci. K náhradnímu termínu jde 2030 uchazečů.
Irsko zvažuje, že kvůli nárůstu nelegální migrace z Británie přes Severní Irsko začne vracet žadatele o azyl 🏃 zpět do Spojeného království. S odvoláním na prohlášení irského premiéra Simona Harrise o tom informovala agentura AFP.
Reklama
Reklama
Doporučujeme