Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sociální sítě - informace o tématu

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, teď Meta

Facebook vydělal za první kvartál míň, jeho akcie ale posílily

Zisk společnosti Meta, majitele Facebooku, za první kvartál letošního sice do určité míry zaostávají za odhady analytiků, nadšení investorů to ale rozhodně nezmenšilo. Akcie společnosti po oznámení hospodářských výsledků posílily, píše server CNN.

Přečíst článek
Jack Dorsey, šéf Twitteru

Muskovi se dostalo nejvyššího požehnání. Akvizici Twitteru podpořil jeho zakladatel Dorsey

Přečíst článek
Elon Musk

Musk chce koupit celý Twitter a stáhnout akcie z burzy

Miliardář a šéf automobilky Tesla Elon Musk chce koupit Twitter. V provozovateli stejnojmenné sociální sítě už má podíl 9,2 procenta a je tak jeho největším akcionářem. Jeho nabídka společnost podle agentury Bloomberg ohodnocuje zhruba 43 miliard dolarů (963,4 miliardy korun). Společnost má podle něj mimořádný potenciál, který on zcela rozvine, cituje Muska Bloomberg. Akcie Twitteru po oznámení stouply až o pětinu, naopak negativně zareagovaly akcie Muskovy Tesly.

Přečíst článek
Granko, historie

Granko z roku 1981 za 100 tisíc. Lidé na sociálních sítích pomáhají i prostřednictvím aukcí

Nový fenomén odstartoval neznámý dárce, který v Karlových Varech přinesl jako pomoc nerozbalenou krabičku Granka. To však mělo datum spotřeby v roce 1981. Krabičku proto jeden dobrovolník nabídl v charitativní aukci s tím, že výtěžek půjde na konto Člověka v tísni. Výsledek? 100 tisíc korun. 

Přečíst článek
Proruský demonstrant na Ukrajině

Kreml dál vede i hybridní válku. Na sociálních sítích šíří dezinformace kolem ukrajinské invaze

Dezinformační „válka“ pokračuje. Kreml šíří fake news nejenom v Rusku, ale i v zahraničí. Podle šéfa unijní diplomacie Josepa Borrella je třeba, aby proti tomuto postupu EU aktivně bojovala. Místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová přirovnala počínání Moskvy k praktikám Sovětského režimu. Podívejte se na některé ze lží, které se šíří na sociálních sítích.

Přečíst článek
Internet - ilustrační foto

Rusko se chystá odstřihnout od globálního internetu, pojede jen na vlastní zóně

Osamostatnění ruského internetu je součástí informační války, kterou Rusko vede. Zavedlo například 15leté tresty za šíření "dezinformací" o válce, za něž označuje všechny zprávy kromě oficiálních. Ze zprávou přišla běloruská nezávislá televize Nexta.

Přečíst článek
Facebook, ilustrační foto

Sociální sítě vyhlásily válku ruské propagandě. Facebook, TikTok i YouTube omezují obsah prokremelských médií

Pro Putinovu propagandu už nebude na sociálních sítích místo. Facebook, Instagram nebo TikTok zablokovaly na území Evropské unie přístup k obsahu medií spojených s ruskou vládou, píše server agentury Bloomberg. Omezovat dosah příspěvků odkazujících se na ruská provládní média chce i Twitter. A obsah zmiňovaných médií blokuje i YouTube.

Přečíst článek
Donald Trump, bývalý prezident USA

Posílejte pravdu! Trump má novou sociální síť a na ní první uživatele

Následujte pravdu! Tak od dneška láká nové americké uživatele ke sledování nová aplikace mediální společnosti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Píše se v popisku aplikace na App Store.

Přečíst článek
Dubaj Downtown

Jak ušetřit při inflaci? Nenakupovat. Je to nový trend sociálních sítí

Minimalistický přístup k vlastnění věcí i utrácení se hlásí o slovo už pár let. Influenceři nyní přicházejí s novým trendem: kupovat málo nebo skoro nic.

Přečíst článek
Jeff Bezos

Jeffu Bezosovi se vysmáli lidé na sociálních sítích. Za to, jak vypadá

Začíná vypadat jako rapper Pitbull, smějí se lidé na Twitteru miliardáři za novou image.

Přečíst článek
TikTok

TikTok připravil Google o prvenství. Je nejnavštěvovanější stránkou světa

Čínská platforma pro sdílení krátkých videí TikTok překonala hranici miliardy aktivních uživatelů měsíčně. Stala se tak nejnavštěvovanější internetovou stránkou na světě. Vyplývá to y údajů americké společnosti Cloudflare.

Přečíst článek
Jack Dorsey, šéf Twitteru

CNBC: Jack Dorsey končí v čele Twitteru. Akcie sociální sítě vystřelily

Muž 140 znaků, Jack Dorsey, odstupuje z pozice šéfa sociální sítě Twitter. S okamžitou platností ho nahrazuje dosavadní technologický ředitel Parag Agrawal, uvedla firma. Akcie společnosti v reakci na zprávu vystřelily. Aktuálně přidávají kolem 3,5 procenta.

Přečíst článek
Reklama

News box

Britský král Karel III. 👑 se začátkem června ve Francii zúčastní oslav 80. výročí vylodění v Normandii. Oznámil to Buckinghamský palác. Půjde o první cestu britského monarchy do zahraničí poté, co oznámil, že má rakovinu. Očekává se, že na oslavy jednoho ze zlomových momentů druhé světové války přicestuje i americký prezident Joe Biden.
Hrubý domácí produkt (HDP) Ruska v prvním čtvrtletí 📈 vzrostl meziročně o 5,4 procenta. Tempo růstu zrychlilo z 4,9 procenta v posledních třech měsících loňského roku. Ekonomiku podpořily vojenské výdaje a příznivý vývoj cen na ropy, vyplývá z předběžného odhadu, který dnes zveřejnil ruský statistický úřad Rosstat. 
Slovenská skupina Tatry mountain resorts (TMR), která provozuje lyžařské areály a dalších atrakce ve střední Evropě včetně České republiky, vydá nové akcie. Díky nim by mohla získat nový kapitál až za 1️⃣2️⃣0️⃣ milionů eur (tři miliardy korun). 
Soud v Petrohradě dnes nařídil zabavit majetek italské bankovní skupiny UniCredit za 4️⃣6️⃣3️⃣​​​​​​​ milionů eur (11,4 miliardy korun). Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Soud rozhodl v arbitrážním sporu, ve kterém figuruje jedna z dceřiných společnosti ruské plynárenské skupiny Gazprom. Italská banka rozhodnutí zatím nekomentovala.
Čeští zemědělci  odvolali protest, který se měl konat příští týden ve středu. Chtějí tak uklidnit situaci a snížit riziko, že by se při protestu mohlo něco stát. Nový termín protestní akce zatím nestanovili, řekl ČTK prezident Agrární komory Jan Doležal. Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) rozhodnutí ocenil, považuje ho za logické a odpovědné.
Pražská burza v týdnu podruhé v řadě 📈 posílila. V uplynulém týdnu stoupl index PX o 0,7 procenta na 1561,4 bodu. Nejvíce rostly akcie výrobce nápojů Kofola, největší oslabení zaznamenaly akcie Pilulky. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX stoupl o dvě procenta.
Německá automobilka Volkswagen  ukončila rozhovory s francouzským konkurentem Renault o společném vývoji levné elektrické verze modelu Renault Twingo. Informovala o tom dnes agentura Reuters, která se odvolává na zdroje obeznámené se situací. 
Arbitrážní soud v Petrohradě  zakázal slovenské společnosti Západoslovenská energetika (ZSE) pokračovat v řízení s ruskou plynárenskou firmou Gazprom Export u mezinárodního arbitrážního soudu v Ženevě. Informovala o tom dnes ruská tisková agentura TASS. Soud tak vyhověl žádosti společnosti Gazprom Export, která je exportní divizí ruské státní plynárenské firmy Gazprom.
Evropská unie uvalila sankce na čtyři 💻 mediální subjekty, které podle ní šíří ruskou propagandu. Jde o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda. Sankce se týkají také ruské mediální platformy RIA Novosti a ruských listů Izvestija a Rossijskaja Gazeta. 
Poradce maďarského premiéra Viktora Orbána dnes vyzval země Evropské unie, aby se  inspirovaly Gruzií, jejíž parlament v úterý navzdory masovým protestům přijal kontroverzní zákon o zahraničních agentech. Balázs Orbán, který je politickým ředitelem v úřadu maďarského premiéra, to napsal na síti X.
Reklama
Reklama
Doporučujeme