Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Napsali jste něco špatně? WhatsApp umožní uživatelům upravit odeslanou zprávu

WhatsApp umožní svým uživatelům upravovat zprávy do 15 minut od odeslání
Profimedia.cz
 ČTK

Aplikace pro zasílání zpráv a multimediálních souborů WhatsApp umožní svým uživatelům upravovat zprávy do 15 minut od jejich odeslání. Aplikace, kterou vlastní technologický gigant Meta Platforms, tak nabídne podobnou službu, jako nabízejí konkurenční platformy Telegram a Signal, uvedl server BBC.

Reklama

Nová funkce bude k dispozici všem asi dvěma miliardám uživatelů WhatsApp v nadcházejících týdnech. Největším trhem aplikace je Indie, kde má 487 milionů uživatelů.

Facebook dostal v EU rekordní pokutu za správu dat uživatelů. Vyšší než kdysi Amazon

AKTUALIZOVÁNO: Facebook dostal v EU rekordní pokutu za správu dat uživatelů. Vyšší než kdysi Amazon

Provozovatel sociální sítě Facebook, společnost Meta Platforms, dostal v EU rekordní pokutu ve výši 1,2 miliardy eur (asi 28 miliard korun). Důvodem je podle evropských regulačních orgánů porušení práv spotřebitelů na ochranu soukromých údajů, které Meta přenáší z EU na servery ve Spojených státech. Podle Bruselu tak Meta nedokázala ochránit data před americkými bezpečnostními službami, uvedla agentura Bloomberg. Firma se odvolá.

Přečíst článek

"Jsme velmi rádi, že vám můžeme přinést více kontroly nad vašimi zprávami. Od opravy jednoduchého překlepu až po přidání dodatečného obsahu do zprávy," uvedl WhatsApp v příspěvku na svém blogu. "Stačí, když do 15 minut po odeslání dlouho stisknete odeslanou zprávu a z nabídky vyberete možnost 'upravit' (edit), " stojí dále.

Příjemce neuvidí původní zprávu 

Upravená zpráva bude označena, takže příjemci budou vědět, že obsah byl změněn. Neuvidí však, jak byla zpráva během času upravována.

Reklama

Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 24 procent na 5,71 miliardy dolarů.

Zisk Mety se ve čtvrtletí snížil, ale tržby rostly. Akcie majitele Facebooku a Instagramu výrazně posílily

Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 24 procent na 5,71 miliardy dolarů (zhruba 122 miliard korun). Tržby však vzrostly o tři procenta na 28,65 miliardy dolarů a překonaly očekávání analytiků. Akcie podniku si po zveřejnění výsledků připisovaly více než deset procent.

Přečíst článek

Meta vlastní také sociální sítě Facebook a Instagram. Facebook zavedl funkci úprav skoro před deseti lety. Přibližně v té době Facebook uvedl, že více než polovina uživatelů se připojuje na jeho stránky z mobilních telefonů, a při psaní zpráv tak více hrozí, že udělají překlep. Na Facebooku jsou také upravené zprávy označené a uživatelé mají k dispozici rovněž informace o historii úprav.

Podobně sociální síť Twitter loni uvedla, že umožní platícím uživatelům upravovat své tweety, a to několikrát do 30 minut od jejich zveřejnění. Vlastníkem Twitteru je podnikatel Elon Musk, který vlastní i Teslu a další firmy.

aMAZON

Po Metě oznámil druhé kolo propouštění také Amazon. O práci přijde dalších 9 tisíc lidí

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit dalších 9000 pracovních míst. Šéf podniku Andy Jassy to uvedl ve sdělení zaměstnancům. Firma už začátkem ledna oznámila, že zruší zhruba 18 tisíc míst. 

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme