Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další v řadě je Austrálie, TikTok vyhání z vládních zařízení

Austrálie se rozhodla zakázat TikTok na vládních zařízeních.
Profimedia
 ČTK

Australská vláda se rozhodla, že kvůli bezpečnostním obavám zakáže čínskou aplikaci TikTok na všech vládních zařízeních. K podobnému kroku dříve přistoupily USA, Británie nebo Francie. Za rozhodnutím jsou podle agentury Reuters obavy, že Čína by mohla aplikaci vlastněnou společností ByteDance používat ke shromažďování dat uživatelů za účelem prosazovaní svých politických cílů.

Reklama

Zákaz začne platit, „jak jen to bude možné”, uvedl australský generální prokurátor Mark Dreyfus. Omezení by mohlo zvýšit napětí v diplomatických vztazích Canberry a Pekingu.

V Česku začalo tažení proti TikToku. Úřady i firmy jej zaměstnancům zakazují, ruší své účty

V Česku začalo tažení proti TikToku. Úřady i firmy jej zaměstnancům zakazují, ruší své účty

Státní úřady a podniky i soukromé firmy v ČR zakazují svým pracovníkům z bezpečnostních důvodů používání čínské aplikace TikTok na služebních počítačích a telefonech. Zákaz často platí i pro osobní zařízení, pokud je zaměstnanci používají k práci. Vyplývá to z ankety mezi úřady a společnostmi. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) vydal minulý týden varování před používáním TikToku na zařízeních s přístupem do významných informačních systémů. Aplikace podle NÚKIB představuje bezpečnostní hrozbu.

Přečíst článek

TikTok sdělil, že je rozhodnutím Austrálie „velmi zklamán” a označil ho za zpolitizované. „Neexistuje žádný důkaz o tom, že TikTok představuje pro Australany bezpečnostní hrozbu. Nemělo by s ním být nakládáno jinak než s ostatními sociálními sítěmi,” sdělil představitel aplikace pro Austrálii a Nový Zéland Lee Hunter.

Čína utužuje vztahy s arabským světem. Přes akcie TikToku

Čína utužuje vztahy s arabským světem. Přes akcie TikToku

Utužování vztahů mezi Čínou a arabským světem má nový rozměr. Šéf bezpečnosti Spojených arabských emirátů Tahnoun bin Zájid Al Nahján koupil podíl v sociální síti TikTok. Ta je přitom západním světem čím dál více kritizovaná za údajné špionážní praktiky a USA uvažují o jejím zákazu.

Přečíst článek

Používání aplikace TikTok na vládních zařízeních už se rozhodly zakázat všechny státy takzvané aliance Five Eyes, která sdružuje rozvědky USA, Británie, Austrálie, Nového Zélandu a Kanady. Obdobný krok ohlásily Belgie, Francie a Evropská Komise.

Evropský parlament zakáže svým zaměstnancům používat na služebních telefonech čínskou sociální síť TikTok.

Tažení proti TikToku. Evropský parlament se ho chystá zakázat zaměstnancům

Evropský parlament zakáže svým zaměstnancům používat na služebních telefonech čínskou sociální síť TikTok s odkazem na možné bezpečnostní hrozby. Agentuře Reuters to prozdradil nejmenovaný unijní činitel. Zaměstnanci nebudou smět TikTok používat ani na soukromých zařízeních, na nichž mají zároveň nainstalované pracovní aplikace.

Přečíst článek

V Česku zakázala TikTok používat například Sněmovna na všech svých zařízeních a doporučila smazat tuto aplikaci i ze soukromých přístrojů. Před používáním TikToku na zařízeních s přístupem do významných informačních systémů varoval na začátku března Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). Aplikaci pokládá za bezpečnostní hrozbu. Řada úřadu i soukromých firem potom její používání zakázala nebo to doporučila.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Výkonný ředitel TikToku Shou Zi Chew bude vypovídat před výborem Kongresu.

Jaký máte vztah ke komunistické straně a co děláte s daty? Šéfa TikToku čeká grilování v Kongresu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme