Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

showbyznys - informace o tématu

Záběr z úvodního dílu 35. sezóny Simpsonových nazvaného „Homer’s Crossing", kterou TV Fox odvysílá 1. října 2023.

Homer jako diktátor. Simpsonovi vstupují do své 35. sezóny

Simpsonovi, nejdéle vysílaný animovaný seriál v historii americké televize, který si právem vydobyl označení „kultovní“, v neděli vstoupí na americké stanici Fox do neuvěřitelné 35. sezóny. A úvodní díl příběhů Homera, Marge, Barta, Lízy, Maggie a desítky dalších kreslených postav se dočkal u recenzentů příznivých reakcí. Co o nové řadě víme? Podívejte se níže na oficiální trailer Foxu k 35. sezóně.

Přečíst článek

Snímek Barbie se zapsal do historie. Režisérka je první ženou, jejíž film vydělal miliardu

Přečíst článek

Nechte ten telefon! Barbiemánie vyostřila spory mezi kinofily a fanoušky sdílejícími selfie přímo z promítání

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

USA jsou venku z covidové krize. Ne díky vládě, ale miliardovému turné Taylor Swift

Přečíst článek
Bruce Springsteen

REPORTÁŽ: Springsteen do Vídně přivezl skvělou hudbu, radost i dojetí. A možná i inflaci

Bruce Springsteen letos objíždí Evropu. Navzdory přibývajícím létům stále ukazuje, proč je žijící legendou. I úterní koncert ve Vídni byl prvotřídním hudebním výkonem, ale i příležitostí k zamyšlení. Ten si ostatně našli i ekonomové.

Přečíst článek
Na trhu s hudebními právy se chystá rekordní transakce. Na prodej je katalog kultovních Queen. Na snímku zpěvák Freddie Mercury a kytarista Brian May

Na trhu s hudebními právy se chystá rekordní transakce. Na prodej je katalog kultovních Queen

Po prodeji hudebních práv ke katalogům věhlasných hvězd světové scény jako například Boba Dylana, Bruce Springsteena, Davida Bowieho či Genesis se schyluje k další, tentokrát znovu rekordní transakci. Na prodej je katalog skupiny Queen a cena by mohla přesáhnout miliardu dolarů (asi 22 miliard korun), uvedl server CNN.

Přečíst článek
Vlastní pláž, heliport a lodní dok v New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Vlastní pláž, heliport a lodní dok u New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Rocková ikona a držitel prestižní ceny Grammy Billy Joel se rozhodl prodat své rozsáhlé luxusní panství na ostrově Centre Island u New Yorku. Cena za areál s vlastní pláží, lodním dokem či heliportem tomu odpovídá – zájemce musí složit 49 milionů dolarů (asi 1,06 miliardy korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Hollywoodští scenáristé stávkují. Nejen kvůli penězům, odmítají vliv umělé inteligence na tvorbu

Ať se nám do práce neplete umělá inteligence, žádají hollywoodští scenáristé. A začali stávkovat

V USA začala stávka hollywoodských scenáristů, kteří se s producenty nedohodli na zlepšení finančních podmínek a dalších zárukách, týkajících se vlivu umělé inteligence (AI) na tvorbu. Od pondělní půlnoci tak nepracuje 11 500 tvůrců, které zastupuje sdružení filmových a televizních scenáristů (WGA), což může podstatně zpomalit přípravy na natáčení nových seriálů a filmů. Úplně se zastaví natáčení populárních talk show, jako jsou například ty s moderátory Jimmym Fallonem nebo Jimmym Kimmelem, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Party u příležitosti čtvrtého výročí otevření rockového klubu Bunkr 17.listopadu 1995. Na snímku je český prezident Václav Havel (vpravo) Martin Mejstřík (stojící s cigaretou) a bývalý poslanec a hudebník Michael Kocáb (v čele stolu).

Magical Mystery Tour po Praze aneb Kde se psala mnohdy divoká historie hudebního showbyznysu

Kde v Praze zazněl poprvé rokenrol, bigbít, metal, techno či punk? Který koncert v hlavním městě poprvé před listopadem i po něm rozehnala policie? Kde se nacházely kultovní kluby i hospody, které se nesmazatelně zapsaly do historie českého hudebního showbyznysu a někdy i do textů slavných hitů? A kde vznikala zásadní alba a komerčně více či méně úspěšná alba české rockové historie? Na to vše odpovídá obsáhlý průvodce Praha beatová od Radka Diestlera, vydaný nakladatelstvím Academia.

Přečíst článek
AI hitem ve stylu Drakea a The Weeknd vyděsila showbyznys. Umělci se bojí o svá autorská práva

AI hitem ve stylu Drakea a The Weeknd vyděsila showbyznys. Umělci se bojí o svá autorská práva

Umělá inteligence (AI) rozčeřila vody i jinak neklidné scény popmusic. Skladba Heart on My Sleeve anonymního tvůrce složená za pomoci AI ve stylu showbyznysových hvězd Drakea a The Weeknd během pár dnů nalákala na internetu miliony lidí k poslechu. Po výhružce umělců žalobami ale streamovací služby hit stáhly. Otázky týkající se autorských práv – kde končí inspirace a začíná vykrádání ze strany umělé inteligence u písní, ale zůstala, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek
Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy.

Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy

Jedna z nejúspěšnějších popových zpěvaček v historii Cher se již na podzim rozhodla prodat své honosné sídlo v neorenesančním stylu v celebrity milovaném Malibu na pobřeží Tichého oceánu v Kalifornii. Původní cena 85 milionů dolarů (asi 1,81 miliardy korun) se ale zdála být příliš, a tak se dům se sedmi ložnicemi a devíti koupelnami nyní nabízí se slevou deset milionů dolarů, uvedl deník The Wall Street Journal. Podívejte se na prodávané sídlo ve fotogalerii.

Přečíst článek
Seriál The Last of Us

HBO dělá radost fanouškům Last of Us a Boje o moc. Nové série se blíží

Streamovací služba HBO Max prožívá velmi dobré časy. Seriál Last of Us se stal jedním z největších hitů posledních let, ačkoli má za sebou teprve dvě odvysílané epizody. HBO již dalo zelenou natáčení druhé sezony seriálu natočeného podle kultovní počítačové hry. A novinky hlásí také mimořádný seriál Boj o moc, neboli Succession.

Přečíst článek
Britská pošta poctila heavymetalovou kapelu Iron Maiden emisí známek

Křetínského britská Royal Mail vzdá známkami hold heavymetalové legendě

Britská královská pošta (Royal Mail) poctila heavymetalovou kapelu Iron Maiden emisí známek s fotografiemi z koncertů skupiny z let 1983 až 2018 a s jejím maskotem. Formace kolem zpěváka Bruce Dickinsona a baskytaristy Stevea Harrise tak patří do úzkého okruhu hudebních ikon, jimž se dostalo podobné pocty. Konkrétně šlo o Beatles, Queen, Rolling Stones, Davida Bowieho nebo Eltona Johna.

Přečíst článek
Rapper Kaney West

Rapper Ye se jim dostal pod kůži, dnes toho litují. V Londýně jim tetování odstraní zdarma

Londýnské laserové studio nabízí bezplatné odstranění tetování související s kontroverzním rapperem Kanye Westem. Po svých antisemitských výrocích totiž přichází nejen o reklamní smlouvy, ale i fanoušky, napsal server CNN.

Přečíst článek
Reklama

News box

Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je po operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy už dva týdny v nemocnici, se nadále 👍 zlepšuje. Rehabilituje s pomocí chodítka, zdravotníci mu každý druhý den převazují rány. Na odhad termínu propuštění je stále brzy, uvedla dnes pražská Fakultní nemocnice v Motole v zaslaném prohlášení.
Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Za „naprostý nesmysl“ prezident 👴 Vladimir Putin označil tvrzení, že Rusko může zaútočit na Polsko, pobaltské státy nebo Česko. Prohlásil to ve středu při setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml.
Kolumbijská vláda nařídila vyhoštění diplomatů z 🏛️ argentinské ambasády v Bogotě v reakci na „pomlouvačné“ výroky argentinského prezidenta Javiera Mileie na adresu kolumbijského protějška Gustava Petra. Podle agentury Reuters to ve středu uvedlo kolumbijské ministerstvo zahraničí.
Nasazení západních bojových letounů F-16 na ukrajinské straně  nezmění situaci na bojišti. Prohlásil to ruský prezident Vladimir Putin během středečního projevu k vojenským pilotům. Tyto letouny však jsou schopny nést jaderné zbraně, čemuž Rusko přizpůsobí svou strategii, řekl Putin podle agentury Reuters.
Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried si dnes u 👨‍⚖️ soudu na newyorském Manhattanu vyslechne výši trestu v případě mnohamiliardové zpronevěry. Za mřížemi by v krajním případě mohl strávit příštích 50 let. 
Ve věku 8️⃣2️⃣ let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme