Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Reality, nemovitosti, hypotéky, sazby. Zastaví se zdražování nemovitostí?

Signa, ilustrační foto

Realitní krize dopadla na Rakousko. Impérium Signa se rozpadá po kouscích

Rakouské realitní impérium se nadále rozpadá. O insolvenci požádala druhá klíčová společnost holdingu Signa miliardáře Reného Benka.

Přečíst článek

New York je stokrát větší nemovitostní trh než celé Česko, říká Martin Mucha. Přesto tu tvoří unikátní systém

Přečíst článek
Nedostavěné Centrum Palmovka u stejnojmenné křižovatky v pražské Libni 15.7.2022. Nedostavěná budova, kde měla sídlit radnice Prahy 8, bude dostavěna a měla by se do ní přestěhovat agentura Evropské unie pro vesmírný program EUSPA - European Union Agency For The Space Programme.

Oživení realitního trhu lze očekávat v druhé polovině příštího roku

Oživení českého realitního trhu lze očekávat v druhé polovině příštího roku. Záviset ale bude hlavně na snižování úrokových sazeb. Z vyjádření odborníků vyplývá, že lze očekávat meziroční zvýšení investic do nemovitostí do 15 procent. Nejvíce by se mohlo dařit odvětví maloobchodních a rezidenčních nemovitostí. Naopak pokles zájmu bude zřejmě na trhu s průmyslovými nemovitostmi a také kancelářemi, které se v Česku nyní dostavují.

Přečíst článek
Prestižní ocenění světové budovy roku vyhrála střední škola Chuej-čen z Číny

Světovou stavbou roku je čínská střední škola, která chce ulevit studentům od stresu

Čínská internátní škola Chuej-čen v přístavním městě Ning-po získala prestižní ocenění na Světovém festivalu architektury (WAF) v Singapuru. Její nový kampus, který se pyšní například střešním parkem, byl jmenován světovou budovou roku 2023.

Přečíst článek
Menší ostrovy u Kanady mohou stát stejně jako garsonka v Praze.

Vlastní ostrov není jen pro miliardáře. Stát může i tolik co garsonka na Proseku

Ostrovů je na celém světě několik stovek tisíc. Někde jde jen o výběžky, jinde o desítky tisíc metrů čtverečních. Stát mohou od 500 tisíc až po několik milionů. Závisí to na rozloze, poloze i vybavenosti. Vliv hrají i trendy.

Přečíst článek
Silvio Berlusconi

Miliardové dědictví. Děti zesnulého Berlusconiho se chystají prodat jeho vily

Dědicové po bývalém italském premiérovi a miliardáři Silviu Berlusconim se chystají prodat vily, které patřily jejich otci. Píší to deníky Il Sole 24 Ore a Corriere della Sera. Podle některých odhadů by za nemovitosti v Itálii a zahraničí mohly děti po mediálním magnátovi utržit až 800 milionů eur (19,5 miliardy korun).

Přečíst článek
Realitní společnost CPI Property Group

Vítek vrací úder. Firma CPI Property se ohradila proti obvinění od americké investiční společnosti

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka dnes zveřejnila reakci na obvinění americké investiční firmy Muddy Waters. Ta tvrdila, že Vítek, který je hlavním akcionářem CPI, lže o skutečné hodnotě firmy. CPI po zveřejnění zprávy fondu Muddy Waters ohlásila interní audit a dnes uvedla, že všechny transakce, na které fond upozornil, byly provedeny řádně a neměly žádné negativní důsledky pro její banky a držitele dluhopisů.

Přečíst článek

Bob Dylan prodal skotské panství destilérce za 120 milionů

Americký písničkář a držitel Nobelovy ceny za literaturu Bob Dylan prodal panství na Skotské vysočině, které společně s bratrem vlastnil od roku 2006, píše web stanice BBC. Za 4,2 milionu liber (asi 121 milionů korun) jej koupila skupina palíren whisky Angus Dundee Distillers.

Přečíst článek
Majoritní akcionář DRFG Investment Group David Rusňák (vpravo) a druhý z hlavních akcionářů Roman Řezníček (vlevo)

Z DRFG se stává DRFG Investment Group, většinový podíl v ní má Rusňák

Fúze společností DRFG a DRFG Telco skupinu ekonomicky posílí a umožní další expanzi. Většinovým akcionářem investičky je brněnský podnikatel David Rusňák.

Přečíst článek
Nový stavební zákon nepotřebujeme. Stačilo by víc a méně kreativních úředníků, shodli se experti

Nový stavební zákon nepotřebujeme. Stačilo by víc méně kreativních úředníků, shodli se experti

Dlouho očekávaný stavební zákon by podle ministerstva pro místní rozvoj měl významně urychlit a ulehčit stavební řízení. Realita ale podle hostů prosincového setkání Realitního Clubu, které pravidelně pořádá Newstream, bude mnohem horší. Spíš než nový předpis by systému prospěla menší kreativita stavebních úředníků, shodli se experti.

Přečíst článek
Benko do vězení! Heslo proti zakladateli společnosti Signa Holding Renému Benkovi se objevilo na staveništi v Theatinerstrasse v Mnichově už v dubnu

Kdo chce moc, nemá nic. Rakouský miliardář padl ke dnu a táhne s sebou známá jména

Miliardáři, dědicové, elita evropského byznysu. List akcionářů realitního impéria rakouského miliardáře a pověstného hejska Reného Benka zahrnuje samá velká jména. Teď v listopadu jeho Signa Holding skončila v insolvenci. Pád přináší řadu otázek. Pod tlakem je jeho švýcarská privátní banka Julius Bär. 

Přečíst článek
Česká spořitelna pokračuje v rozšiřování nájemního bydlení. Kupuje od Finepu 220 bytů

Česká spořitelna pokračuje v rozšiřování nájemního bydlení. Kupuje od Finepu 220 bytů

Česká spořitelna dál šlape do nájemního bydlení. Od společnosti Finep si nechá postavit na pražské Harfě celkem 220 nových bytů. K převzetí budou připraveny v červnu 2026.

Přečíst článek
Reklama

News box

Max banka, která od předloňského podzimu patří do skupiny Creditas, vykázala v roce 2023 čistý zisk 3️⃣0️⃣4️⃣​​​​​​​ milionů korun. O rok dříve ještě jako Expobank CZ přitom vykazovala ztrátu 233 milionů korun. Bilanční suma Max banky se loni zdvojnásobila na 64 miliard korun. 
Škoda Auto 📈 zvýšila v prvním čtvrtletí dodávky vozů zákazníkům o 5,2 procenta na 220 500 aut. Nejprodávanějším modelem značky zůstává Octavia s 61 200 vozy, což představuje meziroční nárůst o 36 procent.
Energetická společnost ČEZ 📉 zlevní dodávky elektřiny a plynu. Od léta sníží ceny energií pro 1,7 milionu stávajících zákazníků se smlouvou na dobu neurčitou, a to nejprve v červnu zlevní plyn zhruba o 17 procent, následně v červenci i elektřinu o devět procent. Od května firma zlevňuje i fixované produkty. 
Podmínky v českém zpracovatelském průmyslu se v dubnu výrazně zhoršily. Útlum táhl 📉 silný pokles ve výrobě a nových zakázkách. Index nákupních manažerů (PMI) klesl v dubnu na 44,7 bodu z březnových 46,2 bodu, uvedla dnes společnost S&P Global. Úroveň 50 bodů v indexu je předělem mezi růstem a poklesem sektoru.
Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) zlepšila výhled růstu globální ekonomiky na letošní rok na 3️⃣,1️⃣ procenta, zatímco v únoru počítala s růstem o 2,9 procenta. Organizace to dnes uvedla ve svém aktualizovaném výhledu. Česká republika si povede nejhůře ze zemí Visegrádské skupiny (V4).
Americký provozovatel alternativní taxislužby Uber čelí v Británii žalobě ze strany tradičních londýnských taxikářů, která by ho mohla stát více než 250 milionů liber (přes 7️⃣ miliard korun). Informuji o tom server BBC a list Financial Times.
Ukrajinské drony v noci na dnešek poškodily ⚡ energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. Útok bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání ruské invazi, na energetické zařízení dnes oznámil i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval.
Nejméně 36 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část 🛣️ dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na čínské úřady o tom dnes informovala agentura AP. Předchozí bilance hovořila o 24 mrtvých.
Nejméně 1️⃣3️⃣ zraněných si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý balistickou raketou. Úder také na místě vyvolal rozsáhlý požár, uvedla agentura Reuters s odkazem na šéfa správy Oděské oblasti Oleha Kipera.
Spojené státy dnes obvinily Rusko z porušování 📜 úmluvy o chemických zbraních. Podle Washingtonu Rusové proti ukrajinským vojákům nasadili dusivou látku chlorpikrin i chemické prostředky k potlačování nepokojů, informovala agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme