Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Reality, nemovitosti, hypotéky, sazby. Zastaví se zdražování nemovitostí?

V první epizodě nového pořadu Realitní jednohubky se představují Jiří Pácal, Milan Roček, Libor Ostatek. Moderuje Dalibor Martínek.
video

Nový fenomén. Na trhu s byty a domy řádí nemovitostní „šmejdi“. Kupují podíly a vydírají majitele

Na českém realitním trhu se rychle rozvíjí nový trend. Vykupování minoritních podílů v nemovitostech. Spekulanti, skrytí za různými firmami, se zaměřují na vykupování nesplacených podílů, například v dědickém řízení, aby potom žádali jejich zhodnocení od většinového vlastníka nemovitosti. Na nový trend upozorňuje Milan Roček ze společnosti Dataligence, jehož firma sleduje realitní transfery. Na toto téma přišla řeč v rámci nového pořadu Realitní jednohubky, který od dnešního dne můžete pravidelně sledovat na newstream.cz. Realitní jednohubky natáčíme v pražském hotelu Falkensteiner.

Přečíst článek
Rekonstrukce zámky v Týnci u Klatov trvala 25 let.

Prodali dům i byt a opravili barokní ruinu. Ne všechny zámky mají takové štěstí

Přečíst článek
Krkonošská chalupa

Chalupaření v Česku se mění: místo roubenky ve Špindlu, apartmán v Krušných horách nebo na Kapverdách

Pořídit si rekreační nemovitost v některých tuzemských lokalitách je téměř nereálné. Je jich málo a ceny se šplhají do astronomických výšin. Nová generace českých chatařů a chalupářů tak čím dál častěji míří za hranice.

Přečíst článek
Banky poskytly v lednu hypotéky za 15,8 miliardy

Pokles sazeb pomáhá hypotékám. Banky jich meziročně poskytly dvojnásobek

Banky a stavební spořitelny v ČR poskytly v únoru hypoteční úvěry za 15,8 miliardy korun, což je proti lednu růst o 21 procent. Meziročně je to dvojnásobek. Úrokové sazby nových úvěrů zrychlily pokles na 5,36 procenta z lednových 5,54 procenta. Je to nejnižší hodnota od června 2022, uvedla statistika České bankovní asociace Hypomonitor. Data dodávají všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek
Další várka řopíků na prodej.

Řopíky jdou na dračku, některé vyjdou i na půl milionu korun. Jak je lze využít?

Je jich 10 tisíc a prodávají se skvěle. Železobetonové pevnůstky, pro které se vneslo označení řopíky, si kupují nejenom milovníci vojenské historie, ale i architekti či podnikatelé.

Přečíst článek
Radovan Vítek

Vítek rozšiřuje portfolio. Spojí se se slovenskou hotelovou skupinou Best Hotel

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil vznik společného podniku nazvaného CPI Kvinta, do něhož vstupují CPI Property Group Radovana Vítka a slovenské hotelové skupiny Best Hotel Properties.

Přečíst článek
Německé bance PBB zaměřené na financování nemovitostí prudce klesl zisk

Dopady německé realitní krize. Bance PBB prudce klesl zisk

Německé bankovní společnosti Deutsche Pfandbriefbank (PBB), která se specializuje na financování nemovitostí, se vloni propadl čistý zisk o více než polovinu na 91 milionů eur (zhruba 2,3 miliardy korun). Dostal se tak na nejnižší úroveň od vstupu firmy na burzu v roce 2015.

Přečíst článek
Nová várka zámků na prodej

Nová várka zámků na prodej. V módě jsou ty po rekonstrukci za stovky milionů

Zájem o honosné zámky trvá. Stále častěji se ale poptávají ty, které jsou po rekonstrukci. Na svého majitele čekají zpravidla dva roky.

Přečíst článek
Huť František postavená ve stylu a způsobem původních lesních hutí se zachovala v původní podobě, stejně jako sklářská osada Na Kácku, jejíž je součástí.

Huť v obci Sázava si zahrála v Báječných letech. Teď ji nadace Vieweghů prodává

Huť František, nejstarší objekt skláren v Sázavě, je na prodej. Majitel, Nadace Josefa Viewegha, za něj chce 99 milionů korun.

Přečíst článek
Ministerstvo pro místní rozvoj spustí na podzim program Dostupné bydlení, čeká na potvrzení Evropské komise

Snadněji k vlastnímu domovu. Ministerstvo spustí program Dostupné bydlení, čeká se jen na eurokomisaře

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) plánuje letos na podzim spustit program Dostupné bydlení zřízený Státním fondem podpory investic (SFPI). Čeká zatím na potvrzení od Evropské komise, využívat na něj chce evropské a státní finance.

Přečíst článek
V New Yorku je nejméně volných bytů za více než 50 let

Realitní krize v New Yorku. Je tam nejméně volných bytů od roku 1968

Krize kolem dostupnosti bydlení v největším americkém městě se zhoršuje. Svědčí o tom nová data publikovaná úřady v New Yorku, podle kterých bylo v loňském roce jen 1,4 procenta zdejších pronajímaných bytů připravených k nastěhování. Podíl volných jednotek tak byl nejnižší od roku 1968, napsal deník The New York Times (NYT).

Přečíst článek
Německo, Sasko

V Německu zuří opravdová realitní krize. Ceny bytů a domů spadly na šedesátileté dno

Německý realitní trh prochází nelehkým obdobím. Ceny rezidenčních nemovitostí totiž zaznamenaly největší pokles za poslední desítky let. Poslední kvartál loňského roku však naznačuje obrat a ceny realit by se tak mohly začít znovu zvyšovat.

Přečíst článek
Reklama

News box

Počet uživatelů Portálu občana, který slouží pro kontakt lidí se státní správou, by se mohl 📈 zvýšit ze současných 1,2 milionu na 1,6 až 1,7 milionu na konci letošního roku. K nárůstu by měla přispět jeho mobilní verze, kterou dnes Digitální a informační agentura (DIA) oficiálně spustila. 
Německé podniky hodlají v letošním roce 📉 snižovat investice. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnil mnichovský ekonomický institut Ifo. Index investičních očekávání v březnu podle průzkumu klesl na minus 0,1 bodu z listopadových 1,2 bodu. 
Indonéské ministerstvo dopravy dnes po několika silných erupcích 🌋 sopky Ruang uzavřelo mezinárodní letiště Manado, které je od vulkánu vzdálené asi 100 kilometrů. Stovky lidí také uposlechly příkaz úřadů a opouštějí ohroženou oblast na severní straně ostrova Sulawesi. Příkaz k evakuaci ve středu dostalo na 11 tisíc lidí.
Drůbežářský podnik Schrom Farms z holdingu Agrofert podal žalobu na 🏛️ ministerstvo zemědělství. Snaží se tak bránit tomu, že musel vrátit dotaci 1,6 milionu korun, kterou Česko nedostane proplacenou z fondů Evropské unie kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).  Číst více
Chorvatské parlamentní volby 🥇 vyhrála středopravá vládní strana Chorvatské demokratické společenství (HDZ) premiéra Andreje Plenkoviče, která získala 60 křesel ve 151členném parlamentu. Opoziční koalice neformálně vedená prezidentem Zoranem Milanovičem a jeho Sociálnědemokratickou stranou (SDP) bude mít 42 křesel. 
Americká ministryně financí Janet Yellenová dnes zdůraznila závazek administrativy prezidenta Joea Bidena poskytnout Ukrajině potřebnou pomoc a zároveň označila republikánské průtahy při jejím schvalování za  neomluvitelné. Yellenová se tak vyjádřila po setkání s ukrajinským premiérem Denisem Šmyhalem při konferenci o Ukrajině.
Reklama
Reklama
Doporučujeme