Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rakousko - informace o tématu

Diana Langes-Swarovski

Bývalá modelka Diana Langes-Swarovski řídí fotbalový klub. Teď to má těžké

Zástupkyně páté generace rakouského šperkařského rodu Swarovski je jednou z nejvýše postavených žen nejen rakouského, ale i evropského fotbalu. Prezidentka fotbalového WSG Tirol udělala z lokálního klubu profesionální. Mančaft vytáhla ze třetí do nejvyšší ligy.

Přečíst článek
halt kontrolle

Stanislav Šulc: Češi, Němci, Rakušané, zavírejte si, co chcete, jen ne hranice

Přečíst článek
Sebastian Kurz

Rakouský kancléř Kurz rezignoval kvůli korupční kauze

Rakouský kancléř Sebastian Kurz oznámil, že končí ve funkci. Politik, podezřelý v korupční kauze, uvedl, že svým odchodem chce zabránit chaosu a nestabilitě, napsal list Kronen Zeitung. Kurz navrhl, aby na jeho místo v čele rakouské vlády nastoupil ministr zahraničí Alexander Schallenberg.

Přečíst článek
Vilu u Vídně navrhl český architekt.

Vila českého architekta u Vídně odkazuje na řemeslnou tradici

Český architekt Jan Proksa postavil na úzkém pozemku nedaleko Vídně dvougenerační vilu. Stavba zaujme tvarem i strukturální vápennou omítkou.

Přečíst článek
UNIQA - centrála

Akvizicí k růstu. Pojišťovně Uniqa zisk vystřelil na čtyřnásobek

Rakouské pojišťovací skupině Uniqa vzrostl za pololetí čistý zisk čtyřnásobně na 170,7 milionu eur (4,4 miliardy korun). Pomohly akvizice.

Přečíst článek
Kooperativa, VIG, ilustrační foto

Zisk rakouského majitele Kooperativy za pololetí vzrostl o čtvrtinu

Zisk před zdaněním rakouské pojišťovny Vienna Insurance Group (VIG) za šest měsíců letošního roku stoupl o 25 procent na 251,4 milionu eur (6,4 miliardy korun). Akcie pojišťovny, s nimiž se obchoduje i na pražské burze, v reakci na zprávu mírně oslabily, ztráty ale vzápětí smazaly.

Přečíst článek
Reklama

News box

Výrobci olivového oleje 🌿čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.
Čistý zisk americké technologické společnosti Apple 🍏 ve fiskálním druhém čtvrtletí klesl o více než dvě procenta na 23,6 miliardy dolarů (549 miliard korun). Tržby se snížily o čtyři procenta, byly však o něco lepší než se očekávalo. Generální ředitel Tim Cook agentuře Reuters řekl, že firma očekává v tomto čtvrtletí návrat k růstu tržeb díky investicím do umělé inteligence (AI), které plánuje představit v příštích měsících.
Daňový portál Moje daně byl včera v posledních hodinách řádného termínu pro odevzdání daňového přiznání zpomalený či nefunkční kvůli velkému přetížení. Na síti X na to upozornila Finanční správa ČR. Ujistila, že pokud lidé a firmy nestihnou podat přiznání k dani z příjmu za loňský rok do dnešní půlnoci, jak ukládá zákon, žádné pokuty ani úroky z prodlení jim nehrozí
Reklama
Reklama
Doporučujeme