Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

propouštění - informace o tématu

Americká banka Morgan Stanley chystá další propouštění

Průvan v Morgan Stanley. Americká banka chystá další propouštění

Americká investiční banka Morgan Stanley hodlá ve druhém čtvrtletí propustit zhruba 3000 lidí, což odpovídá téměř čtyřem procentům zaměstnanců. Uvedly to zahraniční agentury. Banka podle nich reaguje na obtížnější ekonomické podmínky a nižší počet fúzí a akvizic.

Přečíst článek
Premiér Petr Fiala a ministr financí Zbyněk Stanjura

Lukáš Kovanda: Stlačit schodek pod 300 miliard se letos Fialově vládě spíš nepodaří

Přečíst článek
Walmart se chystá propouštět.

Walmart se chystá propouštět, nepotřebuje přes 2000 lidí ve skladech pro internetový prodej

Americká maloobchodní společnost Walmart propustí přes dva tisíce lidí v pěti amerických skladech se zbožím určeným pro internetový prodej. S odkazem na zprávu podniku pro regulační orgány o tom informovala agentura Bloomberg. Propuštění ale podle ní mohou najít práci jinde ve firmě.

Přečíst článek
Pověřený zástupce generálního ředitele České pošty Miroslav Štěpán.

Pošta zruší 950 míst, jinak to nejde, připustil pověřený šéf

Česká pošta kvůli snížení počtu poboček o 300 zruší k polovině roku 950 pracovních míst. Dalších 500 míst ke stejnému datu škrtne v logistické síti. Původně podnik uváděl, že v polovině roku propustí 1600 pošťáků a zruší až 2269 pracovních míst. Pověřený generální ředitel Miroslav Štěpán řekl, že snížení počtu poboček z 3200 na 2900 by mělo být do konce příštího roku. Rozsah poskytovaných služeb ale pošta měnit nehodlá.

Přečíst článek
Credit Suisse

Švýcarská prokuratura prošetřuje převzetí banky Credit Suisse

Švýcarská federální prokuratura zahájila vyšetřování převzetí banky Credit Suisse větším konkurentem UBS, které podpořil stát. Prověřuje možné porušení švýcarského trestního práva vládními úředníky, regulátory a vrcholnými představiteli obou bank, píše list Financial Times (FT) s odvoláním na informace prokurátora.

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Zrušte těch pošt daleko víc, prosím

Konec spekulací. Česká pošta odtajnila seznam poboček, které zavře. A člověku se jen chce říct, že to je prostě málo. A proč? Protože prostě Česká pošta se stala opravdu typickým molochem, který přestal plnit funkci a začal se starat hlavně o sebe sama.

Přečíst článek

Pošta zavře tři sta poboček, nejvíce v Praze a Moravskoslezském a Ústeckém kraji

Česká pošta zveřejnila seznam 300 poboček, které v rámci úspor zruší v polovině roku. V Praze jich ubude 35, v Ostravě 19 a po 12 pobočkách zanikne v Brně a Plzni. Nejvíce pošt se zruší v Moravskoslezském kraji, celkem 48, dále v hlavním městě a 27 v Ústeckém kraji. Pošta také zveřejnila, že loni zdvojnásobila ztrátu na 1,75 miliardy korun.

Přečíst článek
Warner Music vydává alba zpěváka Eda Sheerana

Vydává desky Eda Sheerana i Madonny. I tak čeká krizi. Warner Music propustí stovky lidí

Světové hudební vydavatelství, které zastupuje hvězdy jako jsou Ed Sheeran nebo Madonna, a v jehož čele stojí Čech, se připravuje na krizi. Propustí stovky lidí.

Přečíst článek
Česká pošta

Česká pošta rozdá 1600 zaměstnancům výpovědi

Česká pošta v rámci své transformace zruší některé své pobočky. V této souvislosti dojde i na masivní propouštění pod dohledem odborů. Výpověď dostane 1600 zaměstnanců.

Přečíst článek
Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.

Části zdrojového kódu Twitteru unikly na internet, Musk se obrátil na soud

Části zdrojového kódu sociální sítě Twitter unikly na internet. Firma, kterou loni převzal šéf automobilky Tesla Elon Musk, se soudní cestou snaží získat informace o původci úniku. S odvoláním na soudní záznamy z minulého pátku o tom informovala agentura Reuters.

Přečíst článek
Česká pošta propustí 2269 lidí. Doručovatelé balíků či řidiči ale mohou být v klidu

AKTUALIZOVÁNO: Česká pošta zruší 2269 pracovních míst. Odbory chystají demonstraci, a možná i stávku

Česká pošta k 1. červnu propustí až 2269 zaměstnanců. Z toho bude 1388 lidí na přepážkách, 511 doručovatelů a 320 pracovníků nižšího managementu. Informace Mladé fronty Dnes (MfD) státní podnik potvrdil s tím, že celkové číslo udává maximální počet pracovních pozic. Některé z nich jsou nyní neobsazené, nejde tak o přesný počet propuštěných zaměstnanců, uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Přečíst článek
UBS převzala svého arcirivala, Credit Suisse. O práci kvůli tomu mohou přijít desítky tisíc lidí

UBS po převzetí svého arcirivala seškrtá až 40 tisíc pracovních pozic, píší FT

Převzetí druhé největší švýcarské banky Credit Suisse jejím větším domácím konkurentem UBS zřejmě povede ke zrušení desítek tisíc pracovních míst. S odvoláním na své zdroje to píše list Financial Times (FT). Podle těchto zdrojů by mohlo zaniknout až 40 tisíc pracovních míst, což by byla až třetina ze zhruba 120 tisíc míst ve sloučené skupině. Banky samy o rušení míst zatím nechtějí mluvit.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čínská technologická společnost Huawei Technologies loni zaznamenala největší 📈 růst za poslední čtyři roky. Čistý zisk meziročně zvýšila o 144,5 procenta na 87 miliard jüanů (282,5 miliardy korun). Firma se zotavuje z amerických sankcí, dařilo se hlavně spotřebitelskému segmentu a vyšší byl i příjem z nových činností, jako jsou komponenty pro chytrá auta, uvedla dnes firma.
Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme