Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

propouštění - informace o tématu

Zpackaný audit a je po reputaci. PwC bude v Číně propouštět

Účetní a poradenská společnost PwC snižuje počty zaměstnanců ve všech čínských pobočkách. Důvodem je odliv firemních klientů, který v Číně snížil vyhlídky firmy na tvorbu příjmů. S odvoláním na informované zdroje to napsala agentura Bloomberg. Propuštěno má být nejméně 100 zaměstnanců z různých týmů v Pekingu, Šanghaji a dalších místech. Konečný počet v celé firmě zatím není jasný.

Přečíst článek
Česká pošta loni snížila ztrátu o jednu miliardu

Česká pošta dál snižuje ztrátu. Loni to bylo o miliardu

Česká pošta v loňském roce snížila ztrátu o jednu miliardu na 756 milionů korun. Provozní výnosy včetně příjmů z prodeje majetku vzrostly o 0,9 procenta na 19,037 miliardy korun. Provozní náklady bez odpisů klesly o 3,2 procenta na 19,114 miliardy korun.

Přečíst článek

Je to pro mě velké zklamání, řekl Síkela po jednání s majitelem Liberty

Jednání s majitelem hutní společnosti Liberty Ostrava Sanjeevem Guptou bylo neuspokojivé a nepřineslo odpovědi na otázky, které vláda má. Novinářům to ve středu řekl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Zatím nebyl naplněn požadavek vlády na vrácení peněz vyvedených do zahraničí. Dokud se tak nestane, vláda nebude huti poskytovat žádné prostředky daňových poplatníků, dodal. Podle něj jde o více než deset miliard korun. Gupta dnešní jednání při odchodu z ministerstva nechtěl komentovat.

Přečíst článek
Levi Strauss končí s výrobou v Polsku. Evropa nemůže konkurovat levné Asii

Evropa nemůže konkurovat levné Asii. Levi Strauss končí s výrobou v Polsku

V Polsku i celé Evropě jsou drahé energie i pracovní síla. Lepší bude šít džíny v Asii. Po více než třiceti letech provozu ukončuje americký výrobce džínového oblečení výrobu v Polsku. O práci přijdou stovky lidí.

Přečíst článek
Gigant Nike propouští

Sportovní gigant Nike propouští, ceny jeho ikonických tenisek míří dolů

Gigant v oblasti sportovního oblečení a obuvi Nike propustí více než 1600 zaměstnanců, tedy zhruba dvě procenta. Firma Nike snížila svoji roční prognózu tržeb, a tak se snaží ořezat náklady. Spotřebitelé stále šetří a to se odráží také na cenách. Maloobchodníci letos zlevnili dvakrát větší počet tenisek Nike než o dva roky dříve.

Přečíst článek

Continental se chystá masivně propouštět

Německý výrobce automobilových dílů Continental chystá velké propouštění. V rámci zeštíhlení hodlá zrušit kolem 7150 pracovních míst ve svých automobilových aktivitách. Opatření se podle agentury DPA týká více než tří procent celkové pracovní síly podniku.

Přečíst článek
Pobočka pobočky České pošty Ostrava 39 - OC Forum Nová Karolina

Zavření poboček, škrty a vyhazovy prospěly České poště. Ta loni snížila ztrátu

Česká pošta za loňský rok snížila ztrátu zhruba o miliardu korun přibližně na 700 milionů korun. Přispěly k tomu provozní změny a úspory včetně uzavření 300 poboček. Letošní hospodaření by mělo skončit kladnou nulou, řekl při otevření 900. pobočky Pošty Partner ve Hvožďanech na Příbramsku generální ředitel Miroslav Štěpán.

Přečíst článek
Smršť rychlých zpráv o propouštění ve velkých firmách nebere konce

Stanislav Šulc: A je to tady. Všichni propouštějí

Aktuální výsledková sezona přináší jednu poměrně znepokojivou informaci. Všude se propouští. Bez ohledu na dosavadní úspěchy, zisky, byznys model, napříč sektory i zeměmi. Propouštějí velké firmy i startupy. Co to znamená? Došly prachy.

Přečíst článek
eBay se chystá propustit desetinu zaměstnanců

Každý desátý půjde z kola ven. eBay chystá velké propouštění

Aukční síň eBay v obavě o svůj udržitelný růst optimalizuje personální náklady. Propustí téměř desetinu pracovní síly.

Přečíst článek

Bosch se chystá propouštět. Hlavně v Německu

Německá společnost Bosch, která je největším dodavatelem automobilových součástek na světě, hodlá během příštích tří let zrušit zhruba 1200 pracovních míst v divizi pro elektroniku a v softwarové divizi. Společnost ve svém prohlášení uvedla, že tak reaguje na rostoucí náklady a slabý hospodářský růst. Bosch podle svých internetových stránek zaměstnává po celém světě zhruba 421 tisíc lidí.

Přečíst článek
Výrobce sanitární techniky Laufen utlumí výrobu ve Znojmě

Laufen utlumí výrobu ve Znojmě. O práci přijde 250 lidí

Výrobce koupelen a sanitární keramiky Laufen CZ sníží letos výrobu ve Znojmě a propustí 250 zaměstnanců. Výrobu ponechá v jihočeské Bechyni. Společnost o tom v pondělí informovala v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Reklama

News box

Soudy přestanou rozhodovat od ledna některé spory v senátech s laickými přísedícími, dříve známými jako 👨‍⚖️ soudci z lidu. Znovu o tom rozhodla Sněmovna, když přehlasovala veto prezidenta Petra Pavla. Hlava státu vetovala vládní předlohu se zdůvodněním, že zrušení laických přísedících v tak velkém rozsahu, včetně trestních kauz na okresních soudech, měl předcházet důkladnější rozbor. 
Lidé, kteří byli vážně zasaženi letošními povodněmi,  dostanou od státu mimořádnou finanční pomoc na péči o děti a na bydlení. Sněmovna to jednomyslně schválila ve stavu legislativní nouze, tedy ve zkráceném režimu. Normu nyní dostane k projednání Senát, který má o ní rovněž ve zrychleném režimu rozhodnout příští týden. O
Pražská burza 📈 posílila podeváté v řadě, dnes index PX stoupl o 0,23 procenta na 1631,26 bodu. Index dál vylepšil svá dlouholetá maxima, od minulého týdne je nejsilnější od poloviny června 2008. Vyšší byl naposledy 17. června 2008, kdy dosáhl 1633,60 bodu. Dnes se dařilo zejména energetické společnosti ČEZ, jejíž akcie si připsaly přes procento a půl. Z předních emisí zdražily ještě Moneta Money Bank a pojišťovna VIG, naopak Erste Bank ztratila a cena akcií Komerční banky se oproti pondělí nezměnila. 
Americký dolar se pohybuje kolem 2,5měsíčního maxima. Investoři věří, že 🏛️ americká centrální banka (Fed) bude úrokové sazby snižovat opatrně. V napětí drží měnové trhy těsný volební souboj před listopadovou volbou prezidenta Spojených států. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, je krátce před 17:00 středoevropského letního času téměř beze změny na 104,04 bodu.
Americké úřady kvůli obvinění ze sexuálního vykořisťování zadržely někdejšího šéfa 👕 oděvní společnosti Abercrombie&Fitch Mikea Jeffriese a dva další muže. Informovala o tom agentura AP s tím, že podrobnosti nejsou prozatím dostupné. Dodala, že zadržení přišlo poté, co Jeffries čelil roky obviněním ze sexuálního zneužívání.
Irácké ozbrojené složky zabily vůdce takzvaného Islámského státu (IS) v Iráku. Spolu s ním bylo zabito osm dalších ☝ významných členů této teroristické sítě. Podle agentury AP to dnes oznámil irácký premiér Muhammad Súdání.
Starostové a Spolu ve středních Čechách podepíšou ve čtvrtek 📜 koaliční smlouvu. Stejně jako před čtyřmi lety ji zástupci koaličních uskupení stvrdí v Dienzenhoferových sadech před krajským úřadem, informoval mluvčí hejtmanství David Šíma.
Rusko, Čína a Írán chtějí Američany před nadcházejícími prezidentskými a kongresovými volbami  rozdělit, vyloučeny nejsou ani násilnosti. Dnes to s odvoláním na nejmenovaného představitele amerických tajných služeb napsala agentura Reuters.
Americká zbrojovka Lockheed Martin, která vyrábí například ✈️ stíhačky F-35, zlepšila odhad celoročního zisku a tržeb. Lockheed Martin podobně jako jeho rivalové těží ze silné poptávky po vojenském vybavení, která je důsledkem rostoucího geopolitického napětí, uvedla agentura Reuters. Výsledky podniku bývají považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu.
Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se po loňském poklesu o 0,1 procenta v letošním roce o 1,1 procenta 📈 zvýší. Ve svém podzimním výhledu světové ekonomiky to dnes předpověděl Mezinárodní měnový fond (MMF). Zlepšil tak svou dubnovou prognózu, ve které na letošek předpovídal české ekonomice růst o 0,7 procenta. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme