Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

propouštění - informace o tématu

Volkswagen šetří. Místo propouštění spoléhá na demografickou křivku

Volkswagen šetří. Namísto propouštění zatím spoléhá na demografickou křivku

Automobilka Volkswagen plánuje snížit náklady na administrativu o pětinu. Je to součást opatření, kterými chce ušetřit deset miliard eur, tedy téměř čtvrt bilionu korun. O plánech největšího německého výrobce aut píše s odkazem na interní firemní podcast hospodářský deník Handelsblatt. Škrty se zaměří spíš na snížení nákladů než na počet zaměstnanců, řekl člen představenstva Volkswagenu Gunnar Kilian v rozhovoru s šéfem značky VW Thomasem Schäferem.

Přečíst článek
JPMorgan Chase

JPMorgan propustí tisíce lidí

Společnost JPMorgan Chase propustí 1000 zaměstnanců převzaté banky First Republic, která předtím zkrachovala. Uvádějí to zdroje agentury Bloomberg.

Přečíst článek

Ford v Číně kapituluje před levnější konkurencí. Propustí tam přes tisícovku lidí

Americká automobilka Ford Motor se chystá zrušit v Číně více než 1300 pracovních míst, protože její prodej na největším automobilovém trhu světa klesá. Informují o tom čínská média, včetně listu Economic Daily News. Ford má po celém světě zhruba 173 tisíc zaměstnanců.

Přečíst článek
Pobočka České pošty

Dalibor Martínek: Prohnilá Česká pošta. Zavírání poboček je kouřovou clonou politiky ovládané firmy

Česká pošta má mnoho problémů. Základním je, že nevydělává peníze. A vlastně ani neví, jaké služby by měla poskytovat. Balíky už umí doručit spousta jiných firem. A za chvilku dokáží ostatní soukromí dopravci doručovat i dopisy. To už bude poslední rána pro poštu.

Přečíst článek
Americká banka Morgan Stanley chystá další propouštění

Průvan v Morgan Stanley. Americká banka chystá další propouštění

Americká investiční banka Morgan Stanley hodlá ve druhém čtvrtletí propustit zhruba 3000 lidí, což odpovídá téměř čtyřem procentům zaměstnanců. Uvedly to zahraniční agentury. Banka podle nich reaguje na obtížnější ekonomické podmínky a nižší počet fúzí a akvizic.

Přečíst článek
Premiér Petr Fiala a ministr financí Zbyněk Stanjura

Lukáš Kovanda: Stlačit schodek pod 300 miliard se letos Fialově vládě spíš nepodaří

Schodek letos přesáhne 300 miliard, překoná tedy plán vlády. Ta by mohla hodně ušetřit masivnějším propouštěním státních zaměstnanců, míní ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Americká 3M propustí další tisíce lidí

Americká 3M se připravuje na krizi. Propustí další tisíce lidí. Akcie firmy posílily

Americký průmyslový konglomerát 3M zruší po celém světě zhruba 6000 pracovních míst, což je kolem šesti procent jeho celkové pracovní síly. Firma to uvedla ve zprávě o výsledcích hospodaření za první čtvrtletí, která ukázala pokles tržeb i zisku.

Přečíst článek
Společnost TON, výrobce nábytku z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku, bude propouštět. Snímek z června 2018 ukazuje ruční ohýbání dřeva k výrobě židlí.

Inflace, vysoké úrokové sazby, pokles zakázek. Nábytkářská firma TON propustí 93 z 600 zaměstnanců

Nábytkářská společnost TON z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku propustí ke konci června 93 z 600 zaměstnanců. Ředitel firmy Milan Dostalík to řekl České televizi (ČT). Důvodem propouštění jsou inflace, vysoké úrokové sazby a pokles zakázek z Česka i zahraničí, vyplynulo z jeho vyjádření.

Přečíst článek
Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí

Lukáš Kovanda: Firmám chybí lidi a pro stát jich pracuje příliš

Míra nezaměstnanosti klesá více, než se čekalo. Český trh práce je stále přehřátý, soukromý sektor nemá kde brát lidi. Vláda tak může směla začít propouštět státní zaměstnance, nejen ty z pošt či finančních úřadů.

Přečíst článek
Walmart se chystá propouštět.

Walmart se chystá propouštět, nepotřebuje přes 2000 lidí ve skladech pro internetový prodej

Americká maloobchodní společnost Walmart propustí přes dva tisíce lidí v pěti amerických skladech se zbožím určeným pro internetový prodej. S odkazem na zprávu podniku pro regulační orgány o tom informovala agentura Bloomberg. Propuštění ale podle ní mohou najít práci jinde ve firmě.

Přečíst článek
Pověřený zástupce generálního ředitele České pošty Miroslav Štěpán.

Pošta zruší 950 míst, jinak to nejde, připustil pověřený šéf

Česká pošta kvůli snížení počtu poboček o 300 zruší k polovině roku 950 pracovních míst. Dalších 500 míst ke stejnému datu škrtne v logistické síti. Původně podnik uváděl, že v polovině roku propustí 1600 pošťáků a zruší až 2269 pracovních míst. Pověřený generální ředitel Miroslav Štěpán řekl, že snížení počtu poboček z 3200 na 2900 by mělo být do konce příštího roku. Rozsah poskytovaných služeb ale pošta měnit nehodlá.

Přečíst článek
Reklama

News box

Soudy přestanou rozhodovat od ledna některé spory v senátech s laickými přísedícími, dříve známými jako 👨‍⚖️ soudci z lidu. Znovu o tom rozhodla Sněmovna, když přehlasovala veto prezidenta Petra Pavla. Hlava státu vetovala vládní předlohu se zdůvodněním, že zrušení laických přísedících v tak velkém rozsahu, včetně trestních kauz na okresních soudech, měl předcházet důkladnější rozbor. 
Lidé, kteří byli vážně zasaženi letošními povodněmi,  dostanou od státu mimořádnou finanční pomoc na péči o děti a na bydlení. Sněmovna to jednomyslně schválila ve stavu legislativní nouze, tedy ve zkráceném režimu. Normu nyní dostane k projednání Senát, který má o ní rovněž ve zrychleném režimu rozhodnout příští týden. O
Pražská burza 📈 posílila podeváté v řadě, dnes index PX stoupl o 0,23 procenta na 1631,26 bodu. Index dál vylepšil svá dlouholetá maxima, od minulého týdne je nejsilnější od poloviny června 2008. Vyšší byl naposledy 17. června 2008, kdy dosáhl 1633,60 bodu. Dnes se dařilo zejména energetické společnosti ČEZ, jejíž akcie si připsaly přes procento a půl. Z předních emisí zdražily ještě Moneta Money Bank a pojišťovna VIG, naopak Erste Bank ztratila a cena akcií Komerční banky se oproti pondělí nezměnila. 
Americký dolar se pohybuje kolem 2,5měsíčního maxima. Investoři věří, že 🏛️ americká centrální banka (Fed) bude úrokové sazby snižovat opatrně. V napětí drží měnové trhy těsný volební souboj před listopadovou volbou prezidenta Spojených států. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, je krátce před 17:00 středoevropského letního času téměř beze změny na 104,04 bodu.
Americké úřady kvůli obvinění ze sexuálního vykořisťování zadržely někdejšího šéfa 👕 oděvní společnosti Abercrombie&Fitch Mikea Jeffriese a dva další muže. Informovala o tom agentura AP s tím, že podrobnosti nejsou prozatím dostupné. Dodala, že zadržení přišlo poté, co Jeffries čelil roky obviněním ze sexuálního zneužívání.
Irácké ozbrojené složky zabily vůdce takzvaného Islámského státu (IS) v Iráku. Spolu s ním bylo zabito osm dalších ☝ významných členů této teroristické sítě. Podle agentury AP to dnes oznámil irácký premiér Muhammad Súdání.
Starostové a Spolu ve středních Čechách podepíšou ve čtvrtek 📜 koaliční smlouvu. Stejně jako před čtyřmi lety ji zástupci koaličních uskupení stvrdí v Dienzenhoferových sadech před krajským úřadem, informoval mluvčí hejtmanství David Šíma.
Rusko, Čína a Írán chtějí Američany před nadcházejícími prezidentskými a kongresovými volbami  rozdělit, vyloučeny nejsou ani násilnosti. Dnes to s odvoláním na nejmenovaného představitele amerických tajných služeb napsala agentura Reuters.
Americká zbrojovka Lockheed Martin, která vyrábí například ✈️ stíhačky F-35, zlepšila odhad celoročního zisku a tržeb. Lockheed Martin podobně jako jeho rivalové těží ze silné poptávky po vojenském vybavení, která je důsledkem rostoucího geopolitického napětí, uvedla agentura Reuters. Výsledky podniku bývají považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu.
Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se po loňském poklesu o 0,1 procenta v letošním roce o 1,1 procenta 📈 zvýší. Ve svém podzimním výhledu světové ekonomiky to dnes předpověděl Mezinárodní měnový fond (MMF). Zlepšil tak svou dubnovou prognózu, ve které na letošek předpovídal české ekonomice růst o 0,7 procenta. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme