Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

propouštění - informace o tématu

Warner Music vydává alba zpěváka Eda Sheerana

Vydává desky Eda Sheerana i Madonny. I tak čeká krizi. Warner Music propustí stovky lidí

Světové hudební vydavatelství, které zastupuje hvězdy jako jsou Ed Sheeran nebo Madonna, a v jehož čele stojí Čech, se připravuje na krizi. Propustí stovky lidí.

Přečíst článek
UBS převzala svého arcirivala, Credit Suisse. O práci kvůli tomu mohou přijít desítky tisíc lidí

UBS po převzetí svého arcirivala seškrtá až 40 tisíc pracovních pozic, píší FT

Přečíst článek
aMAZON

Po Metě oznámil druhé kolo propouštění také Amazon. O práci přijde dalších 9 tisíc lidí

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit dalších 9000 pracovních míst. Šéf podniku Andy Jassy to uvedl ve sdělení zaměstnancům. Firma už začátkem ledna oznámila, že zruší zhruba 18 tisíc míst. 

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Propouštění v České poště je správné. I v lidnatější Belgii mají méně pošťáků

Česká pošta letos propustí několik tisíc zaměstnanců. Budou mezi nimi doručovatelé, zaměstnanci na přepážkách i lidé ze správního aparátu. V mezinárodním srovnání dává takový krok smysl. A ekonomické opodstatnění má také z důvodu napjatých veřejných rozpočtů, které je nyní třeba oddlužovat, píše ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Dalších 10 tisíc nepotřebných. Zuckerberg ohlásil druhé kolo propouštění v Metě

Mark Zuckerberg, šéf společnosti Meta, která mimo jiné provozuje sociální sítě Facebook a Instagram, oznámil druhou vlnu propouštění. Ze společnosti má odejít dalších 10 tisíc zaměstnanců.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Český trh práce je stále přehřátý. Vlna propouštění teprve přijde

Míra nezaměstnanosti v Česku v únoru 2023 dle očekávání setrvala na lednové úrovni 3,9 procenta. Zůstává tak nejvýše od května 2021. Setrvání na poměrně vysoké úrovni se obecně čekalo, a to z důvodu probíhající zimní sezóny, kdy každoročně panuje slabší poptávka po pracovnících v exteriéru.

Přečíst článek
Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.

Musk zacouval. Omluvil se zaměstnanci, který se o svém vyhazovu dozvěděl z Twitteru

Majitel americké společnosti Twitter Elon Musk se omluvil bývalému zaměstnanci z Islandu, s kterým si na stejnojmenné platformě vyměnil sérii nepříjemných tweetů. Tweety se týkaly dotazu, který pracovník oddělení produktového designu Halli Thorleifsson vznesl ohledně toho, zda je ve firmě ještě zaměstnán, nebo ne. Následně se dozvěděl, že byl propuštěn, uvedla BBC.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk rozdal další výpovědi. Twitter od jeho příchodu přišel o 70 procent zaměstnanců

Společnost Twitter propustila dalších nejméně 200 zaměstnanců, což je asi deset procent její pracovní síly. S odkazem na své zdroje o tom v neděli informoval server listu The New York Times (NYT).

Přečíst článek
Ericsson sed chystá propustit tisíce lidí.

Krize si vybírá svou daň, Ericsson propustí tisíce lidí

Švédský výrobce telekomunikačních zařízení Ericsson se chystá celosvětově propustit přibližně 8500 zaměstnanců, což je zhruba osm procent celkové pracovní síly. Firma, která podniká i v České republice, to podle agentury Reuters napsala v interním dopise zaměstnancům. Ericsson už v pondělí oznámil, že ve Švédsku zruší asi 1400 pracovních pozic.

Přečíst článek
CEOs, ilustrační foto

Radili propouštět, teď okusí vlastní recept. Z McKinsey nedobrovolně odejdou tisíce lidí

Americká konzultační společnost McKinsey chystá jedno z největších propouštění ve své historii. Odejít by mělo 2000 ze současných 45 tisíc zaměstnanců, napsala v úterý s odkazem na své zdroje agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Outlet Zalanda v německém Hannoveru

V krizi lidé slevili z módy. Zalando propustí stovky lidí

Menší chuť spotřebitelů k nákupům se dotkla i největšího internetového prodejce textilu v Evropě. Německý on-line prodejce oblečení Zalando propustí kvůli slabší poptávce stovky lidí, zaměstnává jich asi 17 tisíc. Firma to podle agentury DPA dnes sdělila svým zaměstnancům.

Přečíst článek

Ericsson propustí ve Švédsku asi 1400 lidí. A to je jen začátek. Globálně to bude mnohem víc

Švédský výrobce telekomunikačních zařízení Ericsson hodlá v rámci širšího plánu na globální snížení nákladů zrušit zhruba 1400 pracovních míst ve Švédsku, stojí v prohlášení společnosti. Podle zdrojů agentury Reuters pravděpodobně Ericsson v příštích dnech ohlásí rovněž zrušení několika tisíců pracovních míst v dalších zemích. Firma na konci loňského roku po celém světě zaměstnávala kolem 105 500 lidí, z toho zhruba 14 500 ve Švédsku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Prezident Petr Pavel bere na vědomí rozhodnutí opozičního hnutí ANO ❌❌❌neúčastnit se jednání o strategických hospodářských a sociálních tématech. Rozhodnutí ale nepovažuje za šťastné. Hlava státu to uvedla ve vyjádření zveřejněném na webu Hradu. Na stanovisku, že s vládou premiéra Petra Fialy (ODS) nemá smysl pokračovat v jednáních strategického charakteru, a to ani za účasti prezidenta republiky, se stínová vláda ANO shodla tento týden.

Olej malířky Toyen z roku 1961 nazvaný Tajemství míst byl v neděli v Praze vydražen💰💰💰 za 49,6 milionu korun. Jde o nový aukční rekord v poválečné tvorbě Toyen, uvedla galerie European Arts. Vyvolávací cena byla 33 milionů korun. Souboj několika dražitelů přímo ze sálu a na telefonu skončil na ceně téměř 50 milionů.

Italská premiérka Giorgia Meloniová hodlá kandidovat v červnových volbách do Evropského parlamentu, aby tak podpořila svou pravicovou stranu Bratři Itálie (FdI). Zároveň uvedla, že europoslanecký mandát nepřijme, pokud bude ✅✅✅zvolena. Informovala o tom agentura Reuters.
Zlaté kapesní 🕰️🕰️🕰️hodinky, které patřily nejbohatšímu cestujícímu na palubě Titaniku, se prodaly za bezmála 1,2 milionu liber, včetně daně a poplatků (35,6 milionu korun), informuje web televize Sky News. Hodinky byly prodány soukromému sběrateli v USA v aukční síni Henry Aldridge & Son ve městě Devizes v jihoanglickém hrabství Wiltshire za dosud nejvyšší částku, za kterou se kdy jakýkoliv předmět z Titaniku vydražil.

Velitel ukrajinské💥💥💥 armády Syrskyj zopakoval, že situace na frontě se zhoršuje. Rusku přiznal taktické úspěchy v nejméně třech sektorech.

Šéf amerického výrobce elektromobilů Tesla Elon Musk v neděli nečekaně zavítal do Číny. Podle agentury DPA přiletěl ve svém soukromém letadle do Pekingu, kde se nyní koná největší čínský autosalon. Čína je největším automobilovým trhem na světě a druhým největším trhem automobilky Tesla.
Elon Musk
Elon Musk Profimedia
Ministerstvo zdravotnictví dokončilo strategický dokument dalšího ⏫⏫⏫rozvoje českého zdravotnictví, který ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) přislíbil předložit loni v prosinci. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce řekl, že v úterý materiál, který má deset kapitol, představí prezidentovi Petru Pavlovi. Podle senátorky hnutí ANO Věry Procházkové je důležité, aby v dokumentu nebyl jen popis současné situace, ale i její řešení.
Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) 4️⃣kandidáty, tři muže a ženu. Řekl to v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Nejčastěji se jako o nástupci Langšádlové hovoří o poslanci TOP 09 Matějovi Ondřejovi Havlovi, který vedl gymnázium v Hradci Králové, dalším kandidátem je ekonom a bývalý rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja, potvrdil Válek. Strana podle něj po rezignaci Heleny Langšádlové zvažovala i❌❌❌ zrušení tohoto ministerstva.
Česká společnost Schlieger, která podniká s☀️☀️☀️ fotovoltaikou a dalšími obnovitelnými zdroji energie, loni meziročně téměř čtyřnásobně navýšila obrat na 3,4 miliardy korun. Firma loni v Česku instalovala zhruba 9000 energetických systémů. Zároveň se rozšířila do zahraničí, začala podnikat i v Německu, Rakousku a na Slovensku. V expanzi chce pokračovat i letos. Zda při loňském hospodaření zaznamenala zisk, či ztrátu, firma neuvedla.
Ceny🏠🏠🏠 bytů po poklesech v loňském roce začínají opět růst. Přestože ceny v Praze jsou víceméně stabilní, v Karlových Varech a v Ostravě ceny v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o více než devět procent. Mírný pokles zaznamenala pouze města Jihlava a Ústí nad Labem. Maximálních cen byty dosáhly téměř výhradně v prvním polovině roku 2022 a o proti těmto hodnotám kromě několik výjimek aktuální ceny bytů zaznamenaly pokles až o 21 procent. V současnosti jsou ceny srovnatelné s úrovněmi z konce roku 2021. Vyplývá to analýzy portálu Valuo.cz.
Reklama
Reklama
Doporučujeme