Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF - informace o tématu

Pobočka Moneta Money Bank, ilustrační foto

Moneta loni vydělala čtyři miliardy korun a dotáhla kšeft s PPF

Moneta Money Bank loni zvýšila čistý zisk o 53 procent na 3,98 miliardy korun. Banka oznámila, že výsledky zlepšila díky vyššímu čistému úrokovému výnosu, stabilním provozním nákladům a nižším nákladům na riziko. V prosinci akcionáři odsouhlasili spojení s bankovní částí PPF, včetně způsobu vypořádání obchodu.

Přečíst článek

Vzniká třetí největší tuzemská banka. Moneta se spojí s finančními společnostmi PPF

Přečíst článek
PPF

PPF může začít vytěsňovat akcionáře O2, má souhlas ČNB

Česká národní banka schválila odkup akcií O2 skupinou PPF za 270 korun za kus, oznámila PPF. Akcie O2 v návaznosti na oznámení během rána posílily o více než dvě procenta až na schválenou výkupní cenu. Později ustoupily pod tuto hranici.

Přečíst článek
PPF, ilustrační foto

PPF se možná brzy radikálně změní. Ve hře je i rozprodej aktivit, říká její finanční ředitelka

„PPF zvažuje budoucnost své firmy poskytující spotřebitelské úvěry Home Credit na některých trzích, kde vidí omezený potenciál. Možný je prodej těchto aktivit nebo vstup partnerů,” uvedla pro Reuters finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková.

Přečíst článek
Laboratoř, ilustrační foto

Sotio dostalo od PPF sedm miliard. Půjdou na vývoj léčby nádorů

Firma Sotio Biotech získala od skupiny PPF 280 milionů eur (7,1 miliardy korun) na další vývoj nových metod léčby nádorových onemocnění. Půjde o rozšíření a rozvoj produktového portfolia, včetně hlavního vyvíjeného přípravku SOT101, spuštění čtyř nových klinických studií a další vývoj do konce roku 2023.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank

Aktivistický fond Petrus opět odmítá transakci PPF s Monetou

Nápad na vznik „největší banky s českým kapitálem“ se možná zkomplikuje. Ani vylepšená nabídka na fúzi Monety s Air Bankou a Home Creditem nepřesvědčila rakouského aktivistu - fond chce hlasovat proti sloučení.

Přečíst článek
Karel Janeček na předávání Českého slavíka

Antivaxerský Český slavík rozhodil Novu i Babiše

Od několikahodinové reklamy na Karla Janečka se distancoval téměř každý. Končícího premiéra Andreje Babiše pak návrat pěvecké ankety vybudil k faktickému ohlášení prezidentské kandidatury.

Přečíst článek
Podíl PPF v operátorovi O2 překročil 90 procent. Investiční skupina přistoupí k vytěsnění drobných akcionářů.

Operátor O2 zvýšil zisky. Za tři čtvrtletí téměř získal pět miliard

Operátor O2 zvýšil letos za tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 12,9 procenta na 4,89 miliardy korun. Provozní výnosy stouply o 2,9 procenta na 30,08 miliardy korun. Hlavními zdroji růstu byly výnosy z O2 TV, mobilních dat, informačních a komunikačních technologií a růst výnosů na Slovensku. Majoritním vlastníkem O2 je investiční skupina PPF, která ovládá přes 90 procent akcií.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank, ilustrační foto

Druhý a podle PPF poslední pokus o spojení Monety a Air Bank je na stole

Skupina PPF a Moneta Money Bank se dohodly na novém modelu financování spojení Monety a bankovní části PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy, oznámila PPF. Akcie Monety v reakci na zprávu trhají rekordy.

Přečíst článek
PPF

Kellnerové PPF se v pololetí vrátila k zisku

Skupina PPF zesnulého Petra Kellnera dosáhla v prvním pololetí 2021 čistého zisku 208 milionů eur, zatímco o rok dříve vykázala ztrátu 384 eur milionů eur.

Přečíst článek
PPF, ilustrační foto

PPF prodala operátora v Černé Hoře. Cena je tajná

Společnost PPF Telecom Group prodala 100 procent akcií operátora Telenor Montenegro maďarské 4iG. Dokončení prodeje podléhá schválení regulátora v Černé Hoře a jeho vypořádání se očekává do konce letošního roku. Obě strany se dohodly, že cenu nezveřejní.

Přečíst článek
PPF, ilustrační foto

PPF prodá podíl v telekomunikační firmě CETIN singapurské GIC Group

Sázka na digitální budoucnost je důvodem, proč singapurský investiční fond GIC Group vstoupil v Česku do provozovatele telekomunikačních sítí CETIN. Od skupiny PPF odkoupil za nezveřejněnou částku podíl ve výši 30 procent, většinu si PPF ponechá. PPF to uvedla na webu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Přibližně 2️⃣8️⃣0️⃣​​​​​​​ občanů Srí Lanky bylo naverbováno, aby bojovalo na obou stranách konfliktu na Ukrajině. Uvedli to dnes srílanští úředníci, kteří byli pověřeni vyšetřováním zapojení svých krajanů do války, informuje agentura AFP.
Americké společnosti Boeing 📉 klesly v dubnu objednávky na nová letadla a zrušené objednávky výrazně překonaly nově získané. To je další známkou krize, která firmu sužuje, uvedla agentura AP. Boeing podle svého prohlášení minulý měsíc získal objednávky na pouhých sedm letadel, což je neobvykle malý počet. 
Policisté navrhli v jedné z větví kauzy Dozimetr, která se týká výběrových řízení na zakázky pražského dopravního podniku (DPP), obžalovat podnikatele Jindřicha Špringla, uvedla Česká televize, podle níž je muž majitelem firmy Analogia, kterou kriminalisté navrhli jako právnickou osobu obžalovat už v polovině dubna. Špringl je podle ČT viněn z toho, že 🤝 pomáhal při uplácení tehdejšího člena dozorčí rady DPP.
Pražská burza po pondělním růstu 📉 ztrácela, index PX dnes odepsal 0,15 procenta na 1555,77 bodu. Po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí se nedařilo akciím energetické společnosti ČEZ, oslabila i Komerční banka. Naopak v plusu skončily emise Monety i Erste. Vyplývá to z výsledků na webu burzy. Koruna dnes mírně oslabila k euru a zpevnila vůči dolaru.
Ministerstvo kultury navrhuje 📈 zvýšit televizní poplatek o 15 korun na 150 korun měsíčně a rozhlasový o deset korun na 55 korun. Původně navrhovalo televizní poplatek 160 korun, navrhovanou výši rozhlasového zachovalo. V dalších letech by poplatky vláda mohla zvyšovat svým nařízením o inflaci, pokud by od poslední změny překročila šest procent.
Francie dodá v příštích dnech a týdnech vojenskou pomoc Ukrajině. V dnešním telefonátu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským to podle Elysejského paláce řekl francouzský prezident 👨 Emmanuel Macron. Hlava Francie také odsoudila sílící ruské údery na Ukrajinu, například na její energetickou infrastrukturu, uvedla agentura AFP. 
Nejméně devět zraněných si dnes vyžádal ruský 🚀 vzdušný útok na Charkov, oznámil starosta druhého největšího ukrajinského města Ihor Terechov na sociální síti. Rusové podle něj zasáhli výškovou budovu s mnoha byty v centru Charkova.
Podnikatel 👨 Jan Čermák plně ovládl společnost Empresa Media, která z 99 procent vlastní a provozuje TV Barrandov. Čermák, nebo jedna z jeho společností, získal od Jaromíra Soukupa zbývajících 50 procent Empresy. 
Německá zbrojovka Rheinmetall, která vyrábí například tanky Leopard, 📈 zvýšila v letošním prvním čtvrtletí provozní zisk meziročně o 60 procent na 134 milionů eur (zhruba 3,3 miliardy korun). Firma, která těží z růstu výdajů na zbrojení v souvislosti s invazí ruských vojsk na Ukrajinu, to dnes uvedla ve své výsledkové zprávě.
Gruzínský parlament dnes ve třetím a závěrečném čtení  schválil kontroverzní návrh zákona o zahraničním vlivu, který prosazuje vládní strana Gruzínský sen, informují agentury. V ulicích hlavního města Tbilisi proti předloze už týdny demonstrují desetitisíce lidí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme