Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF má další cíl. Stát se lídrem v biotechnologiích

PPF Biotech vloží aktiva dceřiné SCTbio do firmy eureKING
iStock
 ČTK

Společnost PPF Biotech uzavřela smlouvu o vložení aktiv dceřiné společnosti SCTbio do firmy eureKING, francouzské účelové akviziční společnosti (SPAC). Po dokončení transakce získá PPF Biotech menšinový podíl v eureKING. Bude se tak podílet na vytvoření nového evropského lídra v biotechnologické výrobě, jehož akcie budou obchodovány na burze cenných papírů Euronext v Paříži.

Reklama

PPF Biotech je biotechnologickou divizí skupiny PPF a eureKING je první evropskou společností typu SPAC zaměřenou na biotechnologickou výrobu. SCTbio je servisní a logistická organizace nabízející kompletní služby související s výrobou buněčných terapií a virových vektorů.

V rámci připravované transakce jsou aktiva společnosti SCTbio ohodnocena na přibližně 19,5 milionu eur, tedy asi 470 milionů korun. Firma eureKING získá tato aktiva za peněžní úhradu 13,08 milionů eur (314 milionů korun), odpovídající 67 procentům hodnoty společnosti. Skupina PPF dále získá akciový podíl ve společnosti eureKING, odpovídající 33 procentům hodnoty SCTbio. Po dokončení transakce bude SCTbio plně ve vlastnictví společnosti eureKING.

Jiří Šmejc, ředitel PPF

PPF prodá část Telecomu na Balkáně za desítky miliard. Šmejc: Jde o jeden z největších dealů PPF

V přepočtu 52 miliard korun. Tolik zaplatí společnost Emirates Telecommunication Group Company, působící pod značkou e&, za polovinu aktiv, které drží PPF Telecom v Bulharsku, Maďarsku, Srbsku a na Slovensku.

Přečíst článek

„Tato transakce má klíčový význam pro naplnění naší vize, stát se novým evropským lídrem mezi výrobci biologických přípravků a zároveň tak přispět k budování životně důležité suverenity evropského kontinentu v oblasti biotechnologické a farmaceutické výroby. SCTbio má v našem oboru vysoký kredit jako spolehlivý partner a má potřebné výrobní kapacity," uvedl spoluzakladatel a generální ředitel společnosti eureKING Machael Kloss.

„Transakce se společností eureKING je pro nás zásadním milníkem. Zaujala nás odbornost a skvělé výsledky kolegů z eureKING a Skyepharma při budování a rozvíjení výrobních organizací v oboru biotechnologií," doplnil generální ředitel SCTbio Luděk Sojka. SCTbio bude nadále poskytovat specializované služby v buněčných a genových terapiích společnosti SOTIO Biotech ze skupiny PPF. Dokončení transakce se v závislosti na získání souhlasu regulatorních orgánů očekává v posledním čtvrtletí letošního roku.

Investiční skupina PPF podniká ve 25 zemích v Evropě, Asii a Severní Americe. Investuje do finančních služeb, telekomunikací, médií, biotechnologií, nemovitostí či strojírenství.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme