Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Manželka a dcery Petra Kellnera zakládají rodinný holding Amalar. Spadne tam i PPF

Rodina zesnulého Petra Kellnera zakládá superholding. Spadat pod něj bude i skupina PPF
ČTK
 ČTK

Rodina zesnulého Petra Kellnera zakládá společnost Amalar Holding, do které se postupně včlení všechna rodinná aktiva. Cílem je zjednodušení vlastnické struktury, která bude plně pod kontrolou rodiny Kellnerových, sdělil její mluvčí Tomáš Perman. Novou společnost označuje jako superholding.

Reklama

Amalar bude koncentrovat aktiva a akciové podíly všech společností, které Kellnerovi vlastní, a to včetně skupiny PPF. Akcie jednotlivých rodinných příslušníků do nové entity se budou vkládat postupně v následujících měsících. Se vznikem superholdingu se také ustavují jeho orgány. V radě jednatelů usedne vdova Renáta Kellnerová společně se svými dcerami Annou, Larou a Marií. Kellnerův syn z prvního manželství Petr, jemuž ve skupině PPF náleží přibližně desetiprocentní podíl, účast na projektu teprve zvažuje. Dlouhodobě žije v zahraničí.

Renáta Kellnerová a Jiří Šmejc výroční zpráva PPF/newstream

Vznikl také poradní sbor rodiny, se kterým mohou jednatelky konzultovat správu rodinného majetku a potenciální strategické investice. V čele tohoto orgánu bude stát bývalý premiér a guvernér České národní banky Jiří Rusnok. Dalšími členy poradního sboru jsou bývalá vedoucí partnerka EY Magdalena Souček, ředitel skupiny PPF Jiří Šmejc, profesor chirurgie na univerzitě Yale Bohdan Pomahač a také investor a transakční právník Tomáš Otruba.

Jiří Šmejc, ředitel PPF

Miliardář Šmejc do konce roku prodá podíl v Home Creditu skupině PPF

Jedenáctileté partnerství mezi největší tuzemskou investiční skupinou PPF rodiny Kellnerových a společností Emma Capital miliardáře Jiřího Šmejce ve finančním sektoru ukončí obří transakce. Šmejc prodá svůj podíl v Home Creditu.

Přečíst článek

Rodinný diamant

„Všichni členové poradního sboru jsou vysoce respektované osobnosti ve svých oborech, které mají plnou důvěru naší rodiny. Speciální pozici v něm zaujímá Jiří Šmejc, kterému jsme svěřili péči o náš rodinný diamant, tedy skupinu PPF. Vážím si toho, kam za poslední rok a půl PPF posunul,” uvedla Renáta Kellnerová.

Nejbohatší Čech Petr Kellner byl až do své předloňské smrti majoritním vlastníkem PPF Group. Ta investuje do mnoha odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Působí v 25 zemích na třech kontinentech, v Evropě, Asii a Severní Americe.

 Přes 90 procent majetku Amalaru tvoří skupina PPF. Ta vykázala v prvním pololetí letošního roku čistý zisk 17,4 miliardy korun. Její aktiva dosáhla 1,08 bilionu korun. Zbytek tvoří zejména nemovitosti.

Vladimír Mlynář odchází z PPF

Vladimír Mlynář odchází z PPF

Vladimír Mlynář končí v PPF. Z funkce ředitele pro vnější vztahy odejde ke konci roku. Ke stejnému datu ukončí členství v představenstvu PPF, oznámila skupina na svém webu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jeho vize už naplňují jiní

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jaké byly jeho nejslavnější vize a akvizice? Přečtěte si jeho autentické citáty

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme