Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chystá se na hokejové MS, ale loni provozovatel pražské O2 areny výrazně prohloubil ztrátu

Hokejová reprezantace České republiky se připravuje na světový šampionát
Profimedia
 ČTK

Společnost Bestsport, která patří do impéria PPF a vlastní  pražskou O2 arenu a O2 universum, skončila loni třetí rok po sobě ve ztrátě. Ta činila 252 milionů korun, tedy meziročně o 220 milionů korun víc. Naopak tržby z prodeje a služeb společnost meziročně téměř zpětinásobila na 1,55 miliardy korun. Přesáhly o 77 procent předpandemické hodnoty z roku 2019. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin.

Reklama

I přes ztrátu v čistém zisku považuje předseda představenstva Bestsportu Robert Schaffer minulý rok za úspěšný. „Byl výjimečný v tom, že jsme měli možnost odehrát téměř všechny koncerty přesunuté kvůli covidu-19. Konečně jsme před sebou přestali valit ten obrovský balvan akcí s dvěma či třemi náhradními termíny. V obou našich objektech O2 areně a O2 universu, se díky tomu uskutečnilo více než 150 kulturních a sportovních akcí včetně hokejových zápasů,“ uvedl Schaffer ve výroční zprávě.

Covidové období, které významně omezilo konání společenských akcí, vystřídala podle Schaffera aktuální výzva v podobě vysokých cen energií a inflace. Ty se podle něj zřejmě projeví ve zvyšování finálních cen. "Dá se očekávat, že se všeobecné zdražování dotkne i promotérů, kteří u nás akce domlouvají, tak i diváků, kteří si zřejmě za lístek připlatí o něco více," dodal předseda představenstva.

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

V pátek čeká hudební svět dost možná největší událost roku. Britští The Rolling Stones totiž po osmnácti letech vydávají album s originální tvorbou nazvané „Hackney Diamonds“. Ačkoli frontman Mick Jagger nedávno oslavil osmdesátku a kytaristu Keitha Richardse čeká životní jubileum za pár týdnů, stále dokáže skupina zaujmout miliony lidí po celém světě.

Přečíst článek

V minulém roce se začaly akce v sálech konat bez omezení od března. V prvních dvou měsících roku se v O2 aréně odehrály hokejové zápasy HC Sparta Praha a v únoru také turnaj smíšených bojových umění Oktagon. Bez omezení se pak diváci mohli dívat na Mistrovství Evropy v basketbalu, na které dohromady dorazilo přes 80.000 lidí. Po třech letech se do O2 areny vrátily také zápasy hokejové NHL, tentokrát mezi San José Sharks a Nashville Predators.

Hostila Stinga, Kiss i Johnyho Deppa

Z kulturních akcí O2 arena hostila například hudebního skladatele Hanse Zimmera, Stinga, 50 Centa, kapelu Kiss, Enrique Iglesiase nebo houslistu Andrého Rieu. Kapacitně menší O2 universum lákalo na islandské Sigur Rós, produkční skupinu Two Steps from Hell nebo na Johnyho Deppa s kytaristou Jeffem Beckem, který zemřel letos v lednu.

Letošní rok budou podle výroční zprávy zásadnín přípravy na nadcházející Mistrovství světa v ledním hokeji 2024. Bestsport tak podobně jako v minulém roce bude pokračovat ve výměně světelných zdrojů úspornějších na energie. Zároveň plánuje investovat do nových multimediálních zařízení a nové kostky, které bude využívat hlavně při sportovních událostech.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme