Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF nakupovala v Maďarsku. Skupina investovala do telekomunikačních firem

PPF
ČTK
 ČTK

Skupina PPF koupila v Maďarsku podíly v několika společnostech, které působí v telekomunikacích. S odkazem na maďarská média to napsal server Hospodářské noviny. Cena transakcí není známa.

Reklama

PPF koupila od státní společnosti Corvinus International Investment čtvrtinový podíl ve firmě Yettel Hungary a Yettel Real Estate Hungary. Získala rovněž od maďarského státu pětinový podíl v Cetin Hungary, která vlastní telekomunikační infrastrukturu, uvedly HN. O transakci informoval server Hungary Today.

„Transakce je v souladu s byznysovou strategií skupiny PPF v telekomunikačním odvětví v regionu střední a východní Evropy,“ napsal mluvčí skupiny Leoš Rousek.

InPost

PPF Renáty Kellnerové bude vozit balíky v Polsku

Skupina PPF už vlastní víc než pětinu polské obměny české Zásilkovny ale mnohem větší.

Přečíst článek

HN připomínají, že PPF před čtyřmi lety prodala podíly v Yettel Hungary (tehdy Telenor Hungary) a Yettel Real Estate Hungary (tehdy Telenor Real Estate) státní firmě Antenna Hungária. Nyní PPF podíly kupuje zpět.

Peníze na letiště

Maďarské ministerstvo pro ekonomický rozvoj kupní cenu nezveřejnilo. Příjmy z transakce chce Maďarsko použít na nákup budapešťského letiště. Transakci uskutečnila PPF přes nizozemskou TMT Hungary Holdco B.V.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva 40,1 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 70 tisíc lidí.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Firma na sdílení kanceláří WeWork

Získá WeWork opět svůj lesk? Firmu chce koupit zpět její zakladatel, nabízí miliardy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme